Lygiavamzdžiai šautuvai

Viskas apie ginklus ir šovinius...
Консультация специалистов. Всё про охотничие снорежение и т.д.
italjanec
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Re: Lygiavamzdžiai šautuvai

Post by italjanec »

Gedasai, Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Atsiliepk :) Lygtais SIMSON lygiavamzdy turi?
Jei nezinai ka daryti- nedaryk nieko.
medziotojas
Administratorius
Administratorius

Post by medziotojas »

Sveikas prisijunges :beer: Nežinau net kaip čia tau :cool: atsakyt ??? Kaip pats lyginai - opeliukas ir lexusas du skirtingi daiktai :pardon: taip ir su šaunykais. Jei leidžia tavo kišenė, patarčiau imti brangesnį daiktą, jei žiūrint į kišeniaus vidų :cry: - tadu belieka Toz'as :pardon:
Be to minėjai esi kairiarankis, vadinasi tau buozė turi būti be "pažandės", kad netrukdytų taikymuisi.

P.s. man Toz'as iš principo nepatinka, gal todėl, kad visą gyvenimą tėvas Iž'u medžiojo :roll: ir pas mane tokie modeliai.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
arz
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by arz »

Aš kažkada žiūrinėjau tokį variantą kaip Verney-Carron. Kolkas dar blaškausi. Jais prekiauja Zalaarms iš Anykščių. Parduotuvės yra kiekviename didesniame mieste. Tai va. Galvojau, taip: perku vamzdį ir jie pagal mano ergonomiką ir išmieras (ūgis mano ir rankos ilgos) pritaiko ir išdrožia man naują buožę (apie mėnesį užtruks). Taip aš pajuntu malonumą, nes šautuvas pritaikytas būtent man (!). Kaina turėtų būti apie 4 tūkst. lietuviškų, o gal šiais laikais ir mažiau (?). Tamstai, kaip kairiarankiui, gal neblogas visai variantas būtų. Tiesa, jie gali ir kitam vamzdžiui išdrožti medinę dalį, nebūtinai Verney-Carron.
Tadzis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by Tadzis »

Ikisiu ir as savo trigrasi, medzioju su tozu suviu nesu tukstanciu padares , bet butent teko paciam susidurti su ta dilema issirinkau naudota toz'a bet besirenkant teko paciupineti ir parvezta naudota simpsona, skirtumas toksai, kad simsonas daug mieliau gule prie peties brazesnis medzzio ispildymas nu ir vardas, tik kad uz viena atidaviau 800 lietuvisku uz kita butu teke 5000 atiduoti kuriu ta diena neturejau, o kai turejau jau sauniko nebebuvo, sakyciau taip pasitasius metelius su tozu per varymines po kruminus ir pan tikrai nieko neprarasi, ir kita pavasari naujai medziotoju laidai tikrai parduosi (jeigu matysi reikala) sumoje gal apturesi 100 litu nuostolio o gal ir uzdirbsi :pardon: nusipirkes saunika uz 12000 lietuvisku, manau gailesi ir ciedisi per koki tai krumeli su juo lysti, bent jau man butu gaila per koki tai tankumyna brautis :oops:
O apibendrinant jeigu abieju sautuvu vamzdziai tiesus ir akys ne :crazy: tai ir su tuo ir su anuo vienodai pataikysi ant 40-50m
O kad toliau saudysi abejoju, tam reikalui vistiek pirksi karabina
Bronius
Varovas
Varovas

Post by Bronius »

Mano nuomone skirtumas tarp masinu uz 1000 ir 50000 zymiai didesnis nei tarp sautuvu su tokiu kainu skirtumu. Automobilis atlieka zymiai daugiau funkciju, ten yra nepalyginamai daugiau mazgu, kurie ir devisi zymiai intensyviau. O pagrindine lygiavamzdzio funkcija tolygiai skleisti sratus. Deja ta nevisalaik galima isbandyt. Buoze betkada galima prie saves prisitaikyt tai tik pinigu klausymas, o sklaidos jau nebepakoreguosi. Nebent soviniu parinkimu, bet tai gali pakeist tik glaustuma, o ne tolyguma visam plote.
Marius1971
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by Marius1971 »

Marguvoj geri diedai dirba :good: nemanau kad apipi. taciau pasiimk koki priekabu draugeli kad papyzdavotu
padsakas
Stažuotojas
Stažuotojas

Post by padsakas »

Negaliu tiksliai atsakyt kaip su skirtumu butent tarp konkreciu modeliu. Ir nemanau, kad is viso teisinga lyginti konkrecius modelius. Kiekvienam atrodys kitai.
As taip pat medzioju is kaires puses. Pradzioje beje kaip tik su TOZ. Lyg buvo ir nieko, prisitaikydavau - biski galva pasuki, biski kakla istempi... Veliau, kai tapau "labiau prakutes" medziotojas (bent jau man taip atrode :D ) sumasciau, kad reikia naujo saunyko. Kazkodel nusprendziau, kad tai turi but IZ. Nuejau i parduotuve prisimeciau ten buvusi vieninteli... :) nauja IZ'a. Lyg ir nieko - jamiau. Kiek pamedziojes pastebejau, kad ir toliau, prisimetus sautuveli reikia "padirbeti" kaklu. Be to pasirode man jis kazkoks "malkavotas" - nu negulejo rankose nors tu ka. Neturiu nieko pries TOZ ar IZ kaip ginklus. Su jais medziot tikrai galima. Bet man kazkoks mandrazas vistiek kirbejo. Norejosi "savo" ginklo.
Pardaves IZ atlikau turne per visas ginklu parduotuves. Issimatavau bene visus ten buvusias drabilkas. Kairiarankiam is tiesu liudna siuo klausimu, max. ka galima rast tai varianta su tiesia buoze... Taigi, vieni tiko geriau kiti prasciau... Prisimetinejau jau net i gamintoja neziuredamas - tupai imi ir matuojiesi... Galu gale vienas "prilipo" taip, kad nesinorejo paleist is ranku. Kaip is vadovelio - uzsimerkes prisimeti, atsimerki ir liniuote ir taikiklis sutampa 100 %, rankose laikyti vienas malonumas, lengvas, "pavarotnas" (nezinau kaip ivardint :) ), prie viso to dar komplektas keiciamu cioku... Zodziu - MANO! Vienintelis minusas buvo kaina, nors tavo minimos tikrai smarkiai nesieke, bet asara atsiskaitant isspaudziau... :D
Nezinau ar siais paistalais pagelbejau, bet pagrindine mintis - sautuvas turi tikti prie medziotojo fiziologijos, kitaip sakant "lipti" 100'u %. Prilips TOZ'as - jami, nelips TOZ'as - meldiesi kad priliptu kuo pigesnis :lol: Zinoma sioje vietoje viska remiasi i finansines galimybe, bet piginu matau numates solidziai.
Mylimos moters gi nesirenki pagal tai kuri maziau valgo, renkiesi ta kuri (bent jau tuo momentu atrodo :lol: ) Tau skirta. O del suvio kokybes manau siais laikais visuose drabilkuose ji pakankama, nebent kazkoks akivaizdus brokas.
medziotojas
Administratorius
Administratorius

Post by medziotojas »

Mano pirktas pirmas gražtelis irgi Marguvoje. Atsiminimai apie juos ir aptarnavima tik geri :good: Tačiau jei važiuosi, pasijamk ir nusimanantį ginkluose kolegą - a maža kas :pardon:
Buožę manau išdrož ir mūsų forumietis ginklininkas Arūnas ir manau už normalią kainą.
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
Ortegas Gasetas
Tadzis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by Tadzis »

Del Marguvos tik geri atsiliepimai :good: visus pazystam visus matem, del ginklo pasirinkimo pasikviesi Alfa jis ten ginklus tvarko optikas montuoja ir t.t ir pan tai va jis sazinigai tau patars kuri ziureti kurio neziureti, va del kainos gal ir gausi mazesne nuolaida nei kazkur kitur issimustum, bet bent nebusi kaip Marius sake apip del kokybes sauniko, plius ten kaip ir pats girdejei uz sienos yra policijos saudykla, su lygiu 50m yra kur pasibandyti , va su karabajum jau nie i zuikine varo, o del pasibandymo lygaus problemu manau nekels pasiimsi keleta kulku, uz kurias aisku apsimokesi, jei saunyko nepirksi, o jei pirksi tai dar isidereesi dekla ir dirza i komplekta, beje visada gali pasidometi ir vokiskos ar austriskos produkcijos kuria diena jie gauna ir tda atvaziuoti pasiciupineti, beje buozia taip pat Alfa izdrozt gali, taip kad sekmes besirenkant jei kas ko visada kiek galesim patarsim :wink:
arz
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by arz »

tovarisc Andrius wrote:Va ir dar prisiminiau, gal kas žino kas gali patvarkyti ar išdrožti buožę kairiarankiui
Andriau, dėl buožės kairiarankiui patarčiau kreiptis į Zala arms. Ten kur "ginklų remontas" rasi ir kainas surašytas. Arba klausk medziotojas. Beje, būtų įdomu kiek Arūnas už buožės pagaminimą prašo.
Strelcius
Super Men
Super Men

Post by Strelcius »

jei snapsa kartu geri, visi mieli pardavejai. apie Marguva turiu savo nuomone, nes uzkulisiuose vaizdelis truputi kitoks nei jus cia piesiat. gal kitam Volitas ar Vilniaus ginklai "girtu anekdotu krastas"... cia jau kaip kam patiko, pasnekejo, nesnekejo, nuolaida padare ar pan. asmeniskai as neturiu pretenziju tai parduotuvei, bet ju turi kiti, ir ne vienas. stebuklu nebuna, nera visiem geru.
as irgi kaip dauguma pradejau nuo rusisku makaraju. tiko, lipo, patiko kol.... nesuzinojau kas yra ginklu meistru gaminiai. o jie paprastai gaminami Vokietijoje, Austrijoje, Belgijoje, Anglijoje, vienas kitas prancuzelis ar dar koks maziau zinomas meistriukas. nes sitose valstybese yra toks reiskinys kaip ginklu kultura, istorija, auksarankiai meistrai dirbe paciam kaizeriui ir t.t.
o Rusija.... lieka Rusija :D
kam pirkti ginkla apie kuri iskart galvosi kad ji tuoj reiks parduot. kam tas popierizmas bereikalingas laiko gaisimas.
dabar mano pasirinkimas butu TIK vakarietiskas ginklas, senas, devetas, naujas, nesvarbu. svarbu nesupuves ir tiesiais vamzdziais :wink: ir zinoma buoze tokia kad nereiktu kaip zasiukui kaklo tampyt pirmyn atgal kad galetum nusitaikyt
naujam pinigu pagaileciau, naobettaciau man jie ir nepatinka, neber tos dvasios, panasiau i darbinius irankius
beje, pirksi rusu makaraju, darysi buoze, paskui pardavinesi. nu gaunasi visiskai neprotingai :pardon:
Lietuvis
medziotojas
Administratorius
Administratorius

Post by medziotojas »

tovarisc Andrius, atrašiau kontaktus į el. paštą
Ortegas Gasetas
svetimas
Administratorius
Administratorius

Post by svetimas »

mano komentaras butu toks jai sau galeciau leitsi nusipirkt F3 tai net neziureciau i kitas kaciargas . as abiem rankom uz F3 super ginklas balansas dizainas kokybe ir dar tukstantis privalumu pries kitus saunykus, jai sumastysi pirkt F3 tai pirk su 76 cm vamzdziais turesi daikta viskam ir miskui ir saudyklai :wink:
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
arz
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by arz »

F3 jei jau nusprendei rimtai prie sporto, bet jei šiaip papyškint į lėkštutes, o jei dar rimčiau užsiimam tik medžiokle, tai... Aš irgi linkčiau prie F3, bet...

Beje, pačiam kada medžiotojo bilietą įteikė ir kur?
italjanec
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by italjanec »

bandysiu ir as trigrasy ikist :) Nors daug kas juokiasi is ilgu vamzdziu , bet patarciau pirkt 75-76cm ilgio. Kad nesibalamutyt gyvenime vamzdziai turetu but su fiksuotais cokais. Kairys arba virsutinis su 0,75, desinys arba apatinis 0,5mm. Dviem nuleistukais. Kas del sautuvo "lipimo prie peties" , del" kaklo tampymo" kol nusitaikai, tai ce jau vargiai nusipirksi toki kuris tau idealiai tiktu vargiai, nes:
Sautuvas gaminamas pagal kazkoki vidutini zmogaus standarta, bet ju nera kaip pvz marskiniu siutu 190cm ugio zmogui ar 160cm. Tai va tau ikis grazu sautuva o ne tinkanti tau prie peties. Ka daryt? Ismest brangiai kainuojancia buoze velniop ir pasidaryt nauja pagal save. Buoze priderinama "prisaudant sautuva uzmerktomis akimis". Jei kas nors tau toki priderinima padarys Lietuvoje, busi laimingiausias medziotojas. Aisku reik po to isbalansuot is naujo. Turiu didoka lentele matmenu, kurioje surasyti buoziu matmenys ir "israitymai" pagal skirtingu sudejimu saulius, deja kaip sakiau parduotuves siandie siulo grozi %)
Glaustumo reikalavimas geram suviui 60%. O tai yra: 6 sratai is 9 (8,3-8,5mm) turi sutilpt i 30cm apskritima saunant is 35m :crazy:
Tai va mazus remus nupiesiau :twisted:
Jei nezinai ka daryti- nedaryk nieko.
Post Reply