Šoviniai

Viskas apie ginklus ir šovinius...
Консультация специалистов. Всё про охотничие снорежение и т.д.
zilvez
Stažuotojas
Stažuotojas

Post by zilvez »

Sveiki, pasidalinkite savo mintimis apie SAKO firmos šovinius.Dabar šaudau normos vulkanu (jokiu priekaištu neturiu), sugalvojau pereiti prie lengvesnio svorio kulku, kuriu norma 308w pasiulyti negali. Buvau Volitoje sako šoviniai 308w prasideda nuo 8g.
marcco
Super Men
Super Men

Post by marcco »

zilvez wrote:Sveiki, pasidalinkite savo mintimis apie SAKO firmos šovinius.Dabar šaudau normos vulkanu (jokiu priekaištu neturiu), sugalvojau pereiti prie lengvesnio svorio kulku, kuriu norma 308w pasiulyti negali. Buvau Volitoje sako šoviniai 308w prasideda nuo 8g.
saudau sako soviniais, tik ne 308, o 30-06 kal. tiesa sakant kitokiu ir nebandziau, nes labai patiko sako s-hammerhead 9,7g. manau turetu but su sia kulka ir 308 kal, siulyciau pabandyt :)
edwardas

Post by edwardas »

zilvez wrote:Sveiki, pasidalinkite savo mintimis apie SAKO firmos šovinius.Dabar šaudau normos vulkanu (jokiu priekaištu neturiu), sugalvojau pereiti prie lengvesnio svorio kulku, kuriu norma 308w pasiulyti negali. Buvau Volitoje sako šoviniai 308w prasideda nuo 8g.
Kodel Norma neturi lengvesnes kulkos?
O Nosler....jei neklystu 9,7 gr. :)
audrys
Stažuotojas
Stažuotojas

Post by audrys »

edwardas wrote:
Neklysti Normos yra Nosleris 9,7 g. Puikus sovinys, balistika nebloga, pats pabandziau metu pradzioje nosleri, dabar tikrai nekeisciau i kita sovini
edwardas

Post by edwardas »

audrys wrote:
edwardas wrote:
Neklysti Normos yra Nosleris 9,7 g. Puikus sovinys, balistika nebloga, pats pabandziau metu pradzioje nosleri, dabar tikrai nekeisciau i kita sovini
Mesos stipriai negadina?
zilvez
Stažuotojas
Stažuotojas

Post by zilvez »

Kad norma turi noslerį 9.7g - tai žinau, bet jeigu galima naudoti kažką pigesnio, ir jis padarys tą patį darbą, tai logiška rinktis pigesnį variantą. Jeigu šuvio taiklumas gausis toks pat, manau keisiu normą į sako. Ką patartumėt rinktis 9.7 ar 8g?
svetimas
Administratorius
Administratorius

Post by svetimas »

varymines belaukiant nulekiau i parda nusipirkau rotweil 5,2mm ir winchester 7,6mm
winchesterio soviniais saudziau pernai visai patiko o rotweilu nesu bandes idomu kaip jie
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
DJ
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by DJ »

rotweilo gerai :) bent 16 kalibro tai tikrai :)
audrys
Stažuotojas
Stažuotojas

Post by audrys »

edwardas wrote:
audrys wrote:
edwardas wrote: Kodel Norma neturi lengvesnes kulkos?
Mesos stipriai negadina?
Kaip 30-06 kalibras, tai sakyciau, kad ne...
darencas
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas

Post by darencas »

rotveilo tikrai geri soviniai :roll: pabandyk s&b 8.13 ir 7.62 grankulkes sklaida irgi puiki
VAROVAS
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas

Post by VAROVAS »

Ar kas bandet lenkiskus FAM saudmenis, bent pernai man patiko, laputems tai pat :D
Gamta nesupranta juoko-ji visada tikra ,visada rimta ,visada griežta, ji visada teisi . Apsirinka ir klysta tik žmonės . (J.V.Gėtė)
DJ
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by DJ »

VAROVAS wrote:Ar kas bandet lenkiskus FAM saudmenis, bent pernai man patiko, laputems tai pat :D
buvau uzsipirkes FAM kulku, nuomone - neutrali :D negaliu pasakyt kad s.. bet negaliu ir girt, suvis pasirode silpnokas, gula gan graziai negrybauja, na sakau kazkaip normalus-vidutinis ivertinciau. na stirnaite gule graziai, kaip bego taip ir nupute ja (stovejau kur turejo begt diiiiidelis kuilys :crazy: ir aisku nedasilo kad gal geriau is antro vamzdzio grankulkem :( ) i didesni neteko susaut, bet kaip sakau taikini graziai gula :)

PS: kalba apie 16 kal.
Tikkius
Varovas
Varovas

Post by Tikkius »

Cia buvo klausimas apie SAKO amunicija. Siais soviniais medzioju jau 12 metu ir medzioju tik jais, nes turiu tik suomiskus ginklus. Esu isbandes praktiskai visu svoriu ir modeliu sovinius kalibrams 243win; 308 win;30.06 ir pradejau bandyti 338win mag. Tiesa pastaruju Lietuvoje yra tik 13.9 g svininiais galais hamerhad kulku, bet zadejo atvezti ir kitokiu. Mano subjektyvia nuomone 308 ir 30.06 optimaliausias svoris yra 10.1g kulkos, tolimiems suviams, zolynuose spedhadas, kitur hamer arba superhamerhadai. Su sio svorio kulkomis saudziau pradedant oziais baigiant elniais. Pataikius i krutines sriti krito puikiai, toliausiai po suvio yra nuejas sernas apie 100 m. :)
Pagirys

Re: Šoviniai

Post by Pagirys »

Ką manot apie Normos Plastichead šovinius. Nusipirkau pabandymui, sklaida labai patenkintas. Gamintojas rašo, kad prišaudžius 100m šaunant iš 150m krenta 4,9cm, bet pabandžius šaudykloje nukrito tik 1,5cm.
hunter330
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Re: Šoviniai

Post by hunter330 »

As normos nosleri bandziau, ir su plasticpointu, tikrai neblogi rezultatai.
Снаипер бъёт из далека, но всегда наверняка!
Optimistas studijuoja anglų kalbą, pesimistas-kiniečių, o realistas studijuoja kalašnikovo automatą
MIEGAS YRA TIEMS, KURIE NEŽINO KAS YRA MEDŽIOKLĖ.
Post Reply