Žvėrienos dalinimas
Posted: 2006-Sep-29 15:36
Už žvėrių pirminį apdorojimą ne mažiau svrbu juos teisingai išdoroti (tais atvejais ,kai laimikis skiriamas asmeniniam vartojimui).Neretai žvėriena išdalinama kiekvienam medžioklės dalyviui, ir kartais tų dalių būna labai daug, nebeįmanima atskirti ,kur kumpio ,kur nugarinės ar sprandinės gabalas. O juk mėsa mėsai nelygu, medžiotojiškas kepsnys turi būti ne menkesnis ,kaip naminių gyvulių. Į žvėrieną nežiūrime kaip į šeimos maisto šaltinį,ji buvo ,yra ir bus delikatesinis ,proginis patiekalas. Teisingai daro tie būreliai ir klubai ,kurie tvarkingai, pagal mėsos kokybę išdoroja žvėris ir burtų keliu padalina medžioklės dalyviams ,vieną kartą vieniems ,kitą - kitiems.