Taurusis elnias
Posted: 2006-Sep-20 11:56
Technologinės instrukcijos ,apibūdinančios pirminį žvėries apdorojimą prieš vežant į mėsos kombinatus.
Nukauti taurieji elniai paguldomi ant dešniojo šono, maždaug 15 cm ilgumo ašmenų peiliu perpjaunama vena ties apatinio žandikaulio kampu žemiau ausies ,taikant ašmenimis arčiau kaklo slankstelių , kad nebūtų įpjauta stemplė.
Kraują galima nuleisti ir peiliu pradūrus apatinę kaklo dalį,pasiekus juo krūtinės ertmę iki pirmojo - antrojo šonkaulio ,ir pasukant ašmenis ,prpjovus miego arteriją ir veną ties širdimi.Bet tam reikia nemažo įgudimo .
Kraujas nuleidžiamas 5 - 6 min., kol nustoja bėgti srovele .
Reikalui esant ,galva atskiriama kaip ir briedžiui .
Tolesnis tauriojo elnio apdorojimas toksai pat kaip ir briedžio.Instrukcijoje pabrėžiama ,kad riebalai ir vidiniai juosmens raumenys paliekami prie skerdienos.
Nukauti taurieji elniai paguldomi ant dešniojo šono, maždaug 15 cm ilgumo ašmenų peiliu perpjaunama vena ties apatinio žandikaulio kampu žemiau ausies ,taikant ašmenimis arčiau kaklo slankstelių , kad nebūtų įpjauta stemplė.
Kraują galima nuleisti ir peiliu pradūrus apatinę kaklo dalį,pasiekus juo krūtinės ertmę iki pirmojo - antrojo šonkaulio ,ir pasukant ašmenis ,prpjovus miego arteriją ir veną ties širdimi.Bet tam reikia nemažo įgudimo .
Kraujas nuleidžiamas 5 - 6 min., kol nustoja bėgti srovele .
Reikalui esant ,galva atskiriama kaip ir briedžiui .
Tolesnis tauriojo elnio apdorojimas toksai pat kaip ir briedžio.Instrukcijoje pabrėžiama ,kad riebalai ir vidiniai juosmens raumenys paliekami prie skerdienos.