Page 2 of 11

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-May-05 19:40
by velycia
:lol: :lol: Cia vadinas tarpsezonio iliustracija

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-May-05 21:06
by medziotojas
Bet už tai buvo pasakiškai skanu :c24: :twisted: O pats procesas gamybos kaimiškoj pirkioj ir dar medžioklės atidarymo metu - nepakartojamas :good:

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Oct-20 06:21
by medziotojas
Forumietis Aleksas parvežė va tokį daiktą - ar kam teko bandyti ? Sako labai liuks prie mėsos, ypač basturmai gaminti, nes tada mėsa gaunasi dūmo skonio.
IMG_4067.JPG

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Oct-20 10:18
by Gedasas
parduotuvese visos desros situo dumu mirkytos, chemija cia :shock: ... nors basturma naturalia palikim, juk rukinycioj basturma gavusi kadugio dumo bus zymiai skanesne uz skysta duma :)

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Oct-20 11:42
by Strelcius
:bad: jami sikpoperi, pili mesos skonio, tada dumu skonio, vynioji i desras ir valio. kad nebut sausa su kokiu nors modifikuotu aliejum dar palaistai
:D

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Oct-20 11:49
by Maras
Žalia saliarka, kad būtų žalio skonio :)

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Oct-20 11:49
by wingas777
...o aliejus turetu but tik soju... :ROFL:

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Oct-20 14:39
by Duplex
O gal kas nors kada nors yra gaminęs (-usi) ar bent ragavęs (-usi) kokį nors patieklą iš briedžio lūpos? :wink:
Mane tai tokie "šposai" vilioja - įdomu būtų kada paragauti :oops: :cool:

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Oct-20 16:00
by medziotojas
Vienas iš mūsų kažką darė iš lūpos, šeštadienį pasiteirausiu.

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Nov-19 15:46
by Zaibas
kiek zinau tai briedzio lupa reik svilint ir skust, koki minimum 20 kartu, sako kad didelis delikatesas, tik reik nepatinget svilint, nes kitaip tas pats sake kas cebato aula ragaut, SKANAUS :)

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Nov-22 00:34
by laimosiux
Gal kasnors zinot koki recepteli elnienai paruosti, kad butu skanu ir per daug prie puodu nereiketu stoveti :oops: ? Ta kur Ramunas idejas maciau, noretusi dar kokio vieno-kito... :oops: Jei yra zinanaciu, nebukit uzsispaude, pasidalinkit :D

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Nov-22 00:59
by Strelcius
genialumas paprastume. situo vadovaujuos maisto gamyboj. keletas eksperimentu ragaujant, papildant pamazinant ir valio :good:
tikriausiai niekad nepadarau tip top pagal kazkokia receptura.
labai gera vieno gurmano issakyta mintis : kuo ilgiau ruosiammas maistas tuo jo verte mazeja. reiktu suprast kad tas procesas nera vertas ilgu pastangu ir laiko gaisimo ;)
nieko konkretaus, bet.. :)

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Nov-22 07:51
by jura
elnio nugarinę pjaustai ,kaip karbonadui,druskos,pipiriuko,žolelių mišinuko,palaikai pusvalandi, dedi ant žarijų/ grotelių :D /5min ir skanauji :good:

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Nov-23 14:16
by Strelcius
imam koki puskili elnienos be jokiu pleviu, kremzliu. sumalam per pati smulkiausia tinkliuka. dedam juodu pipiru, galima dar kokia zolele, tik nepersistengt su prieskoniais! , druskos(labai mazai), didele galva svoguno supjaustom labai smulkiai, viska labai gerai isminkom.
imam normalios juodos duonos rieke, plonai tepam medaus, ant virsaus elnienos farso ir VALGOM :)


nr.2
bet koks farsas, jei liesas (stirna, elnias, briedis) turim prideti lasinuku. dedam i farsa cesnako, druskos, smulkiai pjaustyto svoguno, juodu pipiru nepagailim. viska labai gerai isminkom. tepam ant batono, duonos ir VALGOM :)

saugom pirstus, nes galima nusikast :D

Re: Pasiulykite recepta

Posted: 2009-Nov-23 14:54
by jura
aš nepraryčiau to sumuštinio su žaliu faršu :bad: :(