Pasiūlykite receptą
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19626
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Medžioklės trofėjai – pietų stalui
muge.eu
2014/06/23
Vilija Mockuvienė
Medžiotojai neretai pasigiria, kad žvėrienos patiekalai jų ir jų artimųjų skrandžius džiugina ištisus metus. Lietuviai nuo seno mėgaujasi iš stirnienos, elnienos, šernienos bei kiškienos paruoštais delikatesais.
Ovidijus Kačiulis iš medžioklės laimikių dažniausiai gamina troškinius. Ovidijus Kačiulis iš medžioklės laimikių dažniausiai gamina troškinius.
Žvėrienos skonis – specifinis ir ryškus, spalva – tamsi, tekstūra – tvirta. Laukiniai gyvūnai yra judresni, daugiau bėgioja, tad jų mėsa ne tokia kaloringa ir riebi kaip naminių gyvūnų, tačiau nepaprastai skani ir maistinga. Joje mažiau cholesterolio, gausu vitaminų ir žymiai daugiau baltymų.
Žvėriena sveikesnė
Laisvėje užaugusių gyvūnų mėsa sveikesnė nei auginamų ūkiuose dar ir todėl, kad jie minta natūraliu gamtiniu pašaru ir instinktyviai pasirenka patį vertingiausią. Laukiniai gyvūnai specialiai nešeriami augimą skatinančiais hormonais ar kitais gydomaisiais preparatais.
Tiesa, pastaruoju metu laukinio gyvūno mėsos samprata kiek pasikeitė. Kai kada žvėrys prižiūrimi nedideliuose, stropiai saugomuose draustiniuose. Specialiai prižiūrimų gyvūnų mėsa skiriasi nuo visiškai laisvėje išaugusių gyvūnų: kuo labiau žmogus kišasi į natūralų procesą, tuo žvėrių mėsa tampa švelnesnė ir riebesnė, galų gale tampa visiškai įprasto, niekuo neišsiskiriančio skonio. Pusiau naminėmis sąlygomis laikomo šerno mėsa mažai kuo skiriasi nuo kiaulienos – ir tai nėra gerai.
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo gausu prabangių patiekalų iš žvėrienos, kuri į stalą buvo patiekiama sūdyta, vytinta ar rūkyta. Ir kaimo šeimininkės gerai išmanė iš miško parneštų laimikių paruošimo meną.
Ką tik sumedžioto gyvūno mėsa yra kieta ir sausa, ji subręsta tik po 8–12 valandų: tampa sultingesnė bei aromatingesnė. Šių pokyčių priežastis – cheminiai procesai, vykstantys veikiant mėsoje esantiems fermentams. Brandintos mėsos paviršiuje atsiranda padžiūvusi luobelė, kuri saugo mėsą nuo gedimo. Pasidengusi tokia luobele mėsa gali būti laikoma vėsioje vietoje 3–4 paras. Paruoštą žvėrieną geriausia laikyti po maistine plėvele.
Stebuklinga marinato galia
Kartais bandoma ginčytis, kurio žvėries mėsa skanesnė. Tačiau tai beprasmiai ginčai, nes skonis priklauso nuo mėsos kokybės bei paruošimo. Pavyzdžiui, sakoma, kad kiškiena turėtų lengvai dvelkti žole. Bet norint, kad ši mėsa pasižymėtų geru skoniu, svarbu prieš pradedant ją ruošti 3–4 valandas mirkyti šaltame vandenyje. Kadangi žvėriena yra tvirta ir tanki mėsa, ją suminkštinti galima marinuojant. Marinatui dažniausiai naudojamas acto tirpalas: 1 litrui vandens paprastai imama 1–2 stiklinės 3 proc. stalo acto. Dar įdedama druskos, cukraus, o aromatui – supjaustytų morkų, petražolės šaknų, ropinio svogūno, česnako ar įvairių kitų prieskonių. Marinavimui taip pat naudojamas sausas vynas, agurkų sunka, raugintų kopūstų sultys, pieno išrūgos. Marinatas turi visiškai apsemti mėsą. Marinuojant žvėrieną negalima naudoti indų apsilupinėjusiu emaliu, taip pat indų iš aliuminio ir vario.
Žvėrienos marinavimo laikas priklauso nuo gyvūno rūšies ir amžiaus. Zuikieną rekomenduojama marinuoti iki dviejų parų, laukinių kanopinių žvėrių mėsą – iki 4–5 parų. Stipriausias marinatas naudojamas seniems kanopiniams gyvūnams marinuoti, be to, tada ir marinuojama ilgiau. Žvėrieną, kuri buvo ilgai laikyta užšaldyta, taip pat patariama ruošti stipresniame marinate.
Marinatas ne tik suminkština mėsą, bet gali pašalinti arba susilpninti nepageidaujamą kvapą. Tai pasiekiama pridedant įvairių prieskonių. Žvėrienos marinatui tinka kadagio uogos, lauro lapai, gvazdikėliai, čiobreliai, rozmarinas. Vis dėlto prieskoniais nevertėtų piktnaudžiauti, nes jie gali nustelbti specifinį žvėrienos skonį ir natūralų aromatą.
Laimikis – ne pagrindinis dalykas
Tikras medžiotojas, paklaustas, kas jį vilioja į medžioklę, net nedvejojęs atsako – sąlytis su gamta. Medžiotojų būrelio „Apuokas“ narys kėdainietis Ovidijus Kačiulis neslepia, kad per darbų gausą į medžioklę išvažiuoja rečiau, negu norėtų: „Į medžioklę važiuojame tikrai ne dėl laimikio. Mums svarbiausias dalykas – sąlytis su gamta, jos grožis. Kas gali būti nuostabiau už saulėlydžius tyloje ar stebėti, kaip šernė išveda vaikus į palaukę ir moko juos susirasti maisto. Draugystė su gamta užburia ir įtraukia negrįžtamai. Kad tai pamatytum ir suprastum, būtinai reikia išbandyti pačiam. Medžioklės subtilumų neįmanoma perpasakoti, juos būtina pajausti.“
O. Kačiulis su kolegomis iš medžioklės dažniausiai parsineša stirnienos ar šernienos, retesniais atvejais–zuikienos bei elnienos.
Mėgstamiausias – troškinys
Pasak medžiotojo, paruošti žvėrieną nėra sudėtingas uždavinys. „Mes pasidalijame receptais ir bandome improvizuoti. Man labiausiai patinka troškiniai, o gardžiausi būna iš šernienos. Pamarinuotą, nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą pakepinu su prieskoniais. Suverčiu į puodą, tada kepinu svogūnus, morkas, papriką, česnaką, cukiniją. Daržovės taip pat keliauja į troškintuvą. Tada užpilu šiek tiek vandens, įdedu keletą šaukštų pomidorų pastos ir troškinu. Gardžiausia tokį troškinį valgyti su ryžiais“, – mėgstamiausio patiekalo receptu pasidalijo medžiotojas.
Jei į namus parkeliauja elniena, tai iš jos O. Kačiulis gamina kepsnelius. Mėsa supjaustoma ir marinuojama su prieskoniais bei aliejumi. Pasak medžiotojo, aliejus būtinas, kad mėsa liktų sultinga. Mažiausiai parą palaikius marinate, mėsa kepama ant lėtos ugnies. Kai baigia iškepti, reikia iš keptuvės nupilti riebalus, ant kepsnelio užpilti truputį balzamiko acto, uždėti medaus ir vartant paskrudinti. Prie tokios mėsos geriausiai tinka daržovės.
Prie žvėrienos patiekalų tinka rūgštokų vaisių arba uogų – spanguolių, bruknių – padažai. Ji patiekiama su aromatingu, temperamentingu ir stipriu vynu, atitinkančiu „laukinės“ puotos dvasią.
muge.eu
2014/06/23
Vilija Mockuvienė
Medžiotojai neretai pasigiria, kad žvėrienos patiekalai jų ir jų artimųjų skrandžius džiugina ištisus metus. Lietuviai nuo seno mėgaujasi iš stirnienos, elnienos, šernienos bei kiškienos paruoštais delikatesais.
Ovidijus Kačiulis iš medžioklės laimikių dažniausiai gamina troškinius. Ovidijus Kačiulis iš medžioklės laimikių dažniausiai gamina troškinius.
Žvėrienos skonis – specifinis ir ryškus, spalva – tamsi, tekstūra – tvirta. Laukiniai gyvūnai yra judresni, daugiau bėgioja, tad jų mėsa ne tokia kaloringa ir riebi kaip naminių gyvūnų, tačiau nepaprastai skani ir maistinga. Joje mažiau cholesterolio, gausu vitaminų ir žymiai daugiau baltymų.
Žvėriena sveikesnė
Laisvėje užaugusių gyvūnų mėsa sveikesnė nei auginamų ūkiuose dar ir todėl, kad jie minta natūraliu gamtiniu pašaru ir instinktyviai pasirenka patį vertingiausią. Laukiniai gyvūnai specialiai nešeriami augimą skatinančiais hormonais ar kitais gydomaisiais preparatais.
Tiesa, pastaruoju metu laukinio gyvūno mėsos samprata kiek pasikeitė. Kai kada žvėrys prižiūrimi nedideliuose, stropiai saugomuose draustiniuose. Specialiai prižiūrimų gyvūnų mėsa skiriasi nuo visiškai laisvėje išaugusių gyvūnų: kuo labiau žmogus kišasi į natūralų procesą, tuo žvėrių mėsa tampa švelnesnė ir riebesnė, galų gale tampa visiškai įprasto, niekuo neišsiskiriančio skonio. Pusiau naminėmis sąlygomis laikomo šerno mėsa mažai kuo skiriasi nuo kiaulienos – ir tai nėra gerai.
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo gausu prabangių patiekalų iš žvėrienos, kuri į stalą buvo patiekiama sūdyta, vytinta ar rūkyta. Ir kaimo šeimininkės gerai išmanė iš miško parneštų laimikių paruošimo meną.
Ką tik sumedžioto gyvūno mėsa yra kieta ir sausa, ji subręsta tik po 8–12 valandų: tampa sultingesnė bei aromatingesnė. Šių pokyčių priežastis – cheminiai procesai, vykstantys veikiant mėsoje esantiems fermentams. Brandintos mėsos paviršiuje atsiranda padžiūvusi luobelė, kuri saugo mėsą nuo gedimo. Pasidengusi tokia luobele mėsa gali būti laikoma vėsioje vietoje 3–4 paras. Paruoštą žvėrieną geriausia laikyti po maistine plėvele.
Stebuklinga marinato galia
Kartais bandoma ginčytis, kurio žvėries mėsa skanesnė. Tačiau tai beprasmiai ginčai, nes skonis priklauso nuo mėsos kokybės bei paruošimo. Pavyzdžiui, sakoma, kad kiškiena turėtų lengvai dvelkti žole. Bet norint, kad ši mėsa pasižymėtų geru skoniu, svarbu prieš pradedant ją ruošti 3–4 valandas mirkyti šaltame vandenyje. Kadangi žvėriena yra tvirta ir tanki mėsa, ją suminkštinti galima marinuojant. Marinatui dažniausiai naudojamas acto tirpalas: 1 litrui vandens paprastai imama 1–2 stiklinės 3 proc. stalo acto. Dar įdedama druskos, cukraus, o aromatui – supjaustytų morkų, petražolės šaknų, ropinio svogūno, česnako ar įvairių kitų prieskonių. Marinavimui taip pat naudojamas sausas vynas, agurkų sunka, raugintų kopūstų sultys, pieno išrūgos. Marinatas turi visiškai apsemti mėsą. Marinuojant žvėrieną negalima naudoti indų apsilupinėjusiu emaliu, taip pat indų iš aliuminio ir vario.
Žvėrienos marinavimo laikas priklauso nuo gyvūno rūšies ir amžiaus. Zuikieną rekomenduojama marinuoti iki dviejų parų, laukinių kanopinių žvėrių mėsą – iki 4–5 parų. Stipriausias marinatas naudojamas seniems kanopiniams gyvūnams marinuoti, be to, tada ir marinuojama ilgiau. Žvėrieną, kuri buvo ilgai laikyta užšaldyta, taip pat patariama ruošti stipresniame marinate.
Marinatas ne tik suminkština mėsą, bet gali pašalinti arba susilpninti nepageidaujamą kvapą. Tai pasiekiama pridedant įvairių prieskonių. Žvėrienos marinatui tinka kadagio uogos, lauro lapai, gvazdikėliai, čiobreliai, rozmarinas. Vis dėlto prieskoniais nevertėtų piktnaudžiauti, nes jie gali nustelbti specifinį žvėrienos skonį ir natūralų aromatą.
Laimikis – ne pagrindinis dalykas
Tikras medžiotojas, paklaustas, kas jį vilioja į medžioklę, net nedvejojęs atsako – sąlytis su gamta. Medžiotojų būrelio „Apuokas“ narys kėdainietis Ovidijus Kačiulis neslepia, kad per darbų gausą į medžioklę išvažiuoja rečiau, negu norėtų: „Į medžioklę važiuojame tikrai ne dėl laimikio. Mums svarbiausias dalykas – sąlytis su gamta, jos grožis. Kas gali būti nuostabiau už saulėlydžius tyloje ar stebėti, kaip šernė išveda vaikus į palaukę ir moko juos susirasti maisto. Draugystė su gamta užburia ir įtraukia negrįžtamai. Kad tai pamatytum ir suprastum, būtinai reikia išbandyti pačiam. Medžioklės subtilumų neįmanoma perpasakoti, juos būtina pajausti.“
O. Kačiulis su kolegomis iš medžioklės dažniausiai parsineša stirnienos ar šernienos, retesniais atvejais–zuikienos bei elnienos.
Mėgstamiausias – troškinys
Pasak medžiotojo, paruošti žvėrieną nėra sudėtingas uždavinys. „Mes pasidalijame receptais ir bandome improvizuoti. Man labiausiai patinka troškiniai, o gardžiausi būna iš šernienos. Pamarinuotą, nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą pakepinu su prieskoniais. Suverčiu į puodą, tada kepinu svogūnus, morkas, papriką, česnaką, cukiniją. Daržovės taip pat keliauja į troškintuvą. Tada užpilu šiek tiek vandens, įdedu keletą šaukštų pomidorų pastos ir troškinu. Gardžiausia tokį troškinį valgyti su ryžiais“, – mėgstamiausio patiekalo receptu pasidalijo medžiotojas.
Jei į namus parkeliauja elniena, tai iš jos O. Kačiulis gamina kepsnelius. Mėsa supjaustoma ir marinuojama su prieskoniais bei aliejumi. Pasak medžiotojo, aliejus būtinas, kad mėsa liktų sultinga. Mažiausiai parą palaikius marinate, mėsa kepama ant lėtos ugnies. Kai baigia iškepti, reikia iš keptuvės nupilti riebalus, ant kepsnelio užpilti truputį balzamiko acto, uždėti medaus ir vartant paskrudinti. Prie tokios mėsos geriausiai tinka daržovės.
Prie žvėrienos patiekalų tinka rūgštokų vaisių arba uogų – spanguolių, bruknių – padažai. Ji patiekiama su aromatingu, temperamentingu ir stipriu vynu, atitinkančiu „laukinės“ puotos dvasią.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19626
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Forumiečio Egoas pasiūlytas šernienos šonkauliukų receptas.
Šerno šonkauliai (buvo 6-8 šonk.)
1. pomidorų padažas - 3-4 arbatiniai šaukšteliai
2. garstyčios - 2 arbatiniai šaukšteliai
3. majonezas - 2 arbatiniai šaukšteliai
4. soju padažas (šs akies, bet apie 5 arbatiniai šaukšteliai )
5. "Saldva" medžiotoju pieskoniai
6. "Santa marija" aštrūs mėsos prieskoniai
7. "Santa marija" italiski maltos mėsos prieskoniai
8. kubelis bulijono vištienos
9. kadagio uogos - 2 vnt
10. juodieji pipirai - 3 vnt.
11. grietines - pora valgomu šaukštų
1,2,3,4,5,6,7- visus šituos ingregientus ant šonkauliuku, išmaišom (įtrinam), paliekam 2-3 val.
Tada imam greitpuodį dedam šonkaulius, užpilam vandeniu sudedam likusias pripravas 8,9,10,11 ir aišku dedam ant ugnies, na pas mane jos nera
, tai siaip kaitinam
. Viriau apie 40 min, tai jau mėsa minkštutė, kai kur ir nuo kaulo nulipusi į šoną išvis.
Šiaip nelabai valgydavau šonkaulių, net nelabai ir imdavau. Na, o po šio recepto tikrai nebeatiduosiu
Atrodo nieko nepamiršau, kai visalaik eksperimentuoju, tai... bet atrodo viskas
Rekomenduoju !!!
Jei nepatiks, is jusu

Šerno šonkauliai (buvo 6-8 šonk.)
1. pomidorų padažas - 3-4 arbatiniai šaukšteliai
2. garstyčios - 2 arbatiniai šaukšteliai
3. majonezas - 2 arbatiniai šaukšteliai
4. soju padažas (šs akies, bet apie 5 arbatiniai šaukšteliai )
5. "Saldva" medžiotoju pieskoniai
6. "Santa marija" aštrūs mėsos prieskoniai
7. "Santa marija" italiski maltos mėsos prieskoniai
8. kubelis bulijono vištienos
9. kadagio uogos - 2 vnt
10. juodieji pipirai - 3 vnt.
11. grietines - pora valgomu šaukštų
1,2,3,4,5,6,7- visus šituos ingregientus ant šonkauliuku, išmaišom (įtrinam), paliekam 2-3 val.
Tada imam greitpuodį dedam šonkaulius, užpilam vandeniu sudedam likusias pripravas 8,9,10,11 ir aišku dedam ant ugnies, na pas mane jos nera


Šiaip nelabai valgydavau šonkaulių, net nelabai ir imdavau. Na, o po šio recepto tikrai nebeatiduosiu

Atrodo nieko nepamiršau, kai visalaik eksperimentuoju, tai... bet atrodo viskas

Rekomenduoju !!!
Jei nepatiks, is jusu


Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19626
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
15min.lt
KURDAK gaminamas taip – avienos (stirnienos, elnienos, briedienos, o gal ir šernienos tiks) širdis, inkstai, kepenys, plaučiai, kiti subproduktai, supjaustyti dideliais gabalais, sudedami į didelį puodą ir verdami sūdytam vandeny. Paskui visa tai supjaustoma smulkiais gabalais ir karštoj keptuvėi pačirškinama įkaitintame lajuje (aliejuje). Pridedama apkepintų bulvių, morkų, svogūnų, pipirų ir druskos.
Puikiai tinka prie alaus.
P.s. reiks pabandyti
iš žvėrienos pasigaminti.
KURDAK gaminamas taip – avienos (stirnienos, elnienos, briedienos, o gal ir šernienos tiks) širdis, inkstai, kepenys, plaučiai, kiti subproduktai, supjaustyti dideliais gabalais, sudedami į didelį puodą ir verdami sūdytam vandeny. Paskui visa tai supjaustoma smulkiais gabalais ir karštoj keptuvėi pačirškinama įkaitintame lajuje (aliejuje). Pridedama apkepintų bulvių, morkų, svogūnų, pipirų ir druskos.
Puikiai tinka prie alaus.

P.s. reiks pabandyti

Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
-
- Varovas
- Posts: 41
- Joined: 2013-Dec-27 20:19
- Location: Utena
- Contact:
Re: Pasiūlykite receptą
[quote="medziotojas"]Forumiečio Eogas pasiūlytas šernienos šonkauliukų receptas.
Nikas mano ne toks ir siaurineje temoje

Nikas mano ne toks ir siaurineje temoje


- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19626
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Pasitaisiauegoas wrote:medziotojas wrote:Forumiečio Egoas pasiūlytas šernienos šonkauliukų receptas.
Nikas mano ne toks ir siaurineje temoje![]()

Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- Darius74
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 328
- Joined: 2009-May-20 21:36
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Pasilikau nemažai obuolių sulčių vyno gamybai. Vyno gamybos procesas (ką radau ir perskaičiau) kaip ir aiškus, visą amuniciją turiu, bet gal kas esate išbandę ir atradę niuansų, kad vynas tik geresnis būtų?
Ar būtinai reik skiesti vandeniu?

Ar būtinai reik skiesti vandeniu?
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19626
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Kažkada AA tėvukas laikė garažo rūsį didelius tokius stiklinius butelius su obuolių vynu. Na aišku jis ten prastovėjęs buvo matyt nuo mano gimimoDarius74 wrote:Pasilikau nemažai obuolių sulčių vyno gamybai. Vyno gamybos procesas (ką radau ir perskaičiau) kaip ir aiškus, visą amuniciją turiu, bet gal kas esate išbandę ir atradę niuansų, kad vynas tik geresnis būtų?![]()
Ar būtinai reik skiesti vandeniu?

Na o kai aš jau buvau bernas, tai įsisukau su draugeliais į to rūsio lankymą




Ir žinok tas senas skiestas vynas įgavo labai gerą skonį

Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19626
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Gedo rastas mėsos vytinimo - rūkymo receptas https://www.youtube.com/watch?v=RoLP5tvqqq8
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
-
- Super Men
- Posts: 1592
- Joined: 2006-Aug-10 15:25
- Location: Pirčiupiai
Re: Pasiūlykite receptą
beje senai galvojau kaip farsa vytint, ba desrose uzknisa ta skura prilipusia lupinet, o cia padarei tokias desreles, su sniuru viduj, po to dar apkociojai dziuvesiais ir bus malta basturmamedziotojas wrote:Gedo rastas mėsos vytinimo - rūkymo receptas https://www.youtube.com/watch?v=RoLP5tvqqq8

- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19626
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Sėdim su Sharakanu ir diskutuojam apie tai ką matėm
Gal reiks pasieksperimentuoti

Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
-
- Stažuotojas
- Posts: 197
- Joined: 2008-Nov-05 15:15
- Location: Elektrėnai
Re: Pasiūlykite receptą
Tai kokis gi čia vytinimas,jei dūmelis plaikstosi iš po celiopano? 

-
- Super Men
- Posts: 1592
- Joined: 2006-Aug-10 15:25
- Location: Pirčiupiai
Re: Pasiūlykite receptą
tai gi suprask nuoroda kaip ideja.... gali rukint, beje irgi idomus budas ..., gali vytint ant sniuruko... tiesiog pvz stirnos farsas , su juo ka daryt? koldunai kotletai? atsibosta tas pats per ta pati, o vat vytinti kumpeliai sueina greitai... tai kodel nepadaryt vytintu desreliu be skuros ? as beje gruodzio men, dariau is elnienos, tik ne farsas, o smulkinti kubeliai, savaite pasimarinavo, mesa lipni pasidare, apvoliojau i dziuvesius ir issivytino.. nes nespejau skonio suprast kaip greit susivartojoforester99 wrote:Tai kokis gi čia vytinimas,jei dūmelis plaikstosi iš po celiopano?

- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19626
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Bulvinės bandelės, keptos ant kopūsto lapo, kaimiškame pečiuje
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- 30-06
- Administratorius
- Posts: 2079
- Joined: 2006-Jul-07 20:49
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą



P.S Ir as tokios "patrovos" noriu

Geras veterinorius visad gali padeti blogam sokejui
Neaiskinkit ka turiu daryti,ir as nesakysiu kur turite eiti
Neaiskinkit ka turiu daryti,ir as nesakysiu kur turite eiti
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19626
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Kokios problemos
Perki nitratinį kopūsta angelijoje, atskiri lapus, išsidžiovini, nusiperki bulbų be krakmolo (jos TEN pagrinde tokios), jami duchovkę - gali būti ir elektrinė, bet nebus dūmo kvapo
ir pasigamini MIESTIETIŠKAI (jei nori dūmo kvapo, yra toks vadinamas SKYSTAS DŪMAS, juo ale dešras "rūko"
) , pašlakstai tarkę ir turėsi bandas kap kaime 




Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas