Stirnienos Kaštonas
(kukulis)
Stirniena 0,5kg
Kiauliena 0,5kg
Džiovinti baravykai
Svogūnai
Prieskoniai maltai mėsai žvėrienai
Druska, pipirai
Krakmolas
Kiaušiniai
Batonas
Aliejus
Grietinė
Stirniena sumalama, geriau minkšta (kumpis, mentės mėsytė). Į ją dedame kiaulienos faršą bei prieskonius (prieskonių labai daug nedėkite, nes vis vien juos nustelbs grybų aromatas. Taip pat įberiame valgomą šaukštą bulvių krakmolo ir viską gerai išmaišykime.
Įdarui:
Atmarkiname ir išsiverdame džiovintus baravykus. Kol grybukai truputį vėsta, smulkiai susipjaustome du normalius svogūnus. Svogūnus apkepame aliejuje, kol jie kepa sumalame grybus ir sudedame į kepamus svogūnus. Gardiname druska pagal skonį. Pačioje pabaigoje įdedame vieną valgomą šaukštą grietinės ir išmaišome. Po minutės nuimame nuo viryklės ir pastatome vėsti. Kol pas mus vėsta įdaras, ruošiame kiaušinio plaktinį bei pjaustome batoną ( batono riekelę pjauname išilgai, o paskui skersai šiaudeliais 5-7mm.pločio).
Kaštono formavimas:
Kaštonas formuojamas cepelino principu. Imamas faršas, išplečiamas, į vidų dedame įdarą ir suformuojame kukulį, kurį merkiame į plakinį ir apvoliojame batono šiaudeliuose. Toliau mūsų suformuotas kaštonas verdamas fritiūrinėje, kol visas gražiai apskrus ( kas nenaudojate fritiūrinės, galite virti tiesiog puode aliejuje, svarbu, kad būtų pilnai apsemtas).
Patiekimas:
Kaštonas patiekiamas su bulvių koše, su turimomis šviežiomis daržovėmis. Be to kaštoną užpilame dviem arbatiniais šaukšteliais lydyto sviesto. Skanaus!
