Stirnienos troškinys
- laimosiux
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 295
- Joined: 2008-Oct-06 18:01
- Location: Kaunas-Vilkaviškis
Re: stirnienos troskinys
Nugis pavyko Visai skaniai gavosi, su kambariokėm suniamniojom, net ausys lapsėjo dariau kaip sugalvojau
Reikės: Stirnienos;
Žvėrienos prieskonių;
Prieskonių mėsai;
Druskos;
Čili;
Penkių pipirų mišinio;
Smulkinto česnako;
Morkos;
Svogūnai;
kečiupas;
Grietinė 250g.;
Aliejus;
(prieskonių pagal skonį, aš kadangi mėgstu aštrų maistą, tai visko dėjau laaaaabai daug );
Taigi, paemiau stirnieną, supjausčiau nedideliais gabaliukais (panašiai kaip guliašui), įdėjau prieskonių mėsai (santamaria), žvėrienos (saudos), druskos, čili, smulkinto česnako, penkių pipirų mišinys (santamaria), palikau porai gal valandų pasimarinuoti, tada pakepinau keptuvėje, ant trupučio aliejaus, mėsytei apkepus dėjau supjaustytas morkas ir svogūnus, viskas aptušo, tada dėjau grietinę, kečiupą, įpyliau virinto vandens (kad nesviltų ir tušintūs)uždengiau ir palikau tušintis kartais pamaišant. Kada jau gatava sprendžiau pagal skonį, laikrodžio nesekiau Šiaip kaip ir viskas, tik prieš marinuojant mėsytę apie parą palaikiau vandenyje į kurį įbėriau truputį citrinos rūgšties (čia kad ištrauktų kraują) mėsytę kol nekepta gavosi panašaus skonio kaip šašlas Kažkaip mum prie to patiekalo labai tiko virtos bulvės, marinuoti agurkėliai ir brendis
Skanaus kas bandys
Reikės: Stirnienos;
Žvėrienos prieskonių;
Prieskonių mėsai;
Druskos;
Čili;
Penkių pipirų mišinio;
Smulkinto česnako;
Morkos;
Svogūnai;
kečiupas;
Grietinė 250g.;
Aliejus;
(prieskonių pagal skonį, aš kadangi mėgstu aštrų maistą, tai visko dėjau laaaaabai daug );
Taigi, paemiau stirnieną, supjausčiau nedideliais gabaliukais (panašiai kaip guliašui), įdėjau prieskonių mėsai (santamaria), žvėrienos (saudos), druskos, čili, smulkinto česnako, penkių pipirų mišinys (santamaria), palikau porai gal valandų pasimarinuoti, tada pakepinau keptuvėje, ant trupučio aliejaus, mėsytei apkepus dėjau supjaustytas morkas ir svogūnus, viskas aptušo, tada dėjau grietinę, kečiupą, įpyliau virinto vandens (kad nesviltų ir tušintūs)uždengiau ir palikau tušintis kartais pamaišant. Kada jau gatava sprendžiau pagal skonį, laikrodžio nesekiau Šiaip kaip ir viskas, tik prieš marinuojant mėsytę apie parą palaikiau vandenyje į kurį įbėriau truputį citrinos rūgšties (čia kad ištrauktų kraują) mėsytę kol nekepta gavosi panašaus skonio kaip šašlas Kažkaip mum prie to patiekalo labai tiko virtos bulvės, marinuoti agurkėliai ir brendis
Skanaus kas bandys
Medžioklei reikia pašaukimo, jei jo neturi, geriau nei nepradėti...
-
- Varovas
- Posts: 27
- Joined: 2009-Jul-01 18:57
Re: stirnienos troskinys
Medžiotojo vakarienė
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19467
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: stirnienos troskinys
Misko fėja, o kur aprašymas viso paruošimo ?
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
-
- Varovas
- Posts: 27
- Joined: 2009-Jul-01 18:57
Re: stirnienos troskinys
Stirnieną supjaustome nedideliais kubeliais, apibarstome patinkančiais prieskoniais, gerai išmaišome ir paliekame valandai šaltai pasimarinuoti. Per tą laiką galima pasiruošti daržoves. Stambiai supjaustome svogūną, morkas, paprikas, cukinijas ir baklažaną. Mėsą apvoliojame miltuose ir apkepiname, kol gražiai paruduos. Svogūną su morkomis apkepiname svieste. Mėsą ir daržoves supilame į troškinimo indą ir troškiname kartu su sultiniu ant silpnos ugnies 30 min. Supilame stikline raudonojo vyno ir dar patroškiname 20 min. Jei mėgstame tirštesnį padažą, galima užbarstyti miltų ir gerai išmaišyti. Ryžius pamirkiname vandenyje 15 min. ir verdame su prieskoniais. Skanaus
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19467
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos troškinys
Šiandien mamulė Gerulė pietums patiekė stirnienos troškinį su raugintais kopūstais - fantastiškas skonis, bet kaip visada man trūko druskytės ir aštrumėlio
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Re: Stirnienos troškinys
o as vat gavau dovanų pusiukę stirnikes
ir zinoma, kad niekur kitur, o tik pas Jus, berniukai-seni draugai , suzinojau, ka gi man su ja nuveikti
tikiuosi, kad bus skanu , ba ciobreliu prisirenku kasmet
ir zinoma, kad niekur kitur, o tik pas Jus, berniukai-seni draugai , suzinojau, ka gi man su ja nuveikti
tikiuosi, kad bus skanu , ba ciobreliu prisirenku kasmet
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19467
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos troškinys
Čia matyt ta pati Ramaškė iš Kauno
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19467
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos troškinys
Stirnienos guliašas su spanguolėmis
Daug nerašysiu apie šį patiekalą. Juo reikia mėgautis Mums patiko.Laaaabai ! Guliašui išsivirti reikia:
~600 g stirnienos mėsytės (aš ėmiau priekinį kumpį, kuriam mėsytę pati nuo kaulo nupjausčiau. )
3 mažesnių svogūnų
1 v.š. pomidorų pastos
1 v.š. paprikos pastos
gero šaukšto miltų
250 ml žvėrienos sultinio
150 ml raudono vyno (ėmiau juodųjų serbentų, bet tinka ir kitas sausas)
2 morkų
50 g džiovintų spanguolių
druskos, pipirų ir šiek tiek žvėrienos prieskonių
Žvėrienos sultinys yra čia labai svarbus, dėlto geriausia ir paprasčiausia patiems iš vakaro išsivirti. Aš jį verdu taip: likusius kaulus neišmetu o dedu į keptuvę ir su šiek tiek skysto sviesto iki gražaus rudumo pakepinu. Tada dedu dar pora ketvirčiais pjaustytų svogūnų, kelias stambiai pjaustytas morkas bei kelias skilteles česnako, pora min pakepinu ir užpilu viską verdančiu vandeniu. Paskaninu druska, pipirais, taip pat įdedu kvapniųjų pipirų, lauro lapą, kelis petražolės stiebelius ir ant silpnos ugnies verdu geras 2 val. Leidžiu viskam iki kitos dienos pastovėti ir tik tada perkošiu. Viskas! Mėsytę nusausinti ir gerai įkaitusiame skystame svieste (geriausia ghee) apkepti ir tik tada paskaninti druska bei pipirais. Aš mėsytę kepiau per du kartus, nes sudėjus viską vienu kartu, būtų ji nekepus o tik troškinusi
Svogūnus susipjaustyti stambiau ir dėti į keptuvę prie mėsytės. Kepinti, kol šie taip pat gražią spalvą įgaus. Viską užbarstyti miltais ir pakepinti. Įspausti pastas ir dar pakepinti. Tada supilti vyną bei sultinį, paskaninti druska, pipirais ir žvėrienos prieskoniais, uždengti, prisukti ugnį ir troškinti 45 min.
Morkas supjaustyti ganėtinai mažais kubeliais, dėti į troškinį. Taip pat ir spanguoles. Viską paskaninti jei dar ko trūksta ir toliau troškinti uždengus, kol mėsytė minkšta minkšta bus. Man užtruko dar 45 min. Viskas. Pasidaryti bulvių košės, įsipilti vyno ir skanaus !
aguonele.blogspot.com
Daug nerašysiu apie šį patiekalą. Juo reikia mėgautis Mums patiko.Laaaabai ! Guliašui išsivirti reikia:
~600 g stirnienos mėsytės (aš ėmiau priekinį kumpį, kuriam mėsytę pati nuo kaulo nupjausčiau. )
3 mažesnių svogūnų
1 v.š. pomidorų pastos
1 v.š. paprikos pastos
gero šaukšto miltų
250 ml žvėrienos sultinio
150 ml raudono vyno (ėmiau juodųjų serbentų, bet tinka ir kitas sausas)
2 morkų
50 g džiovintų spanguolių
druskos, pipirų ir šiek tiek žvėrienos prieskonių
Žvėrienos sultinys yra čia labai svarbus, dėlto geriausia ir paprasčiausia patiems iš vakaro išsivirti. Aš jį verdu taip: likusius kaulus neišmetu o dedu į keptuvę ir su šiek tiek skysto sviesto iki gražaus rudumo pakepinu. Tada dedu dar pora ketvirčiais pjaustytų svogūnų, kelias stambiai pjaustytas morkas bei kelias skilteles česnako, pora min pakepinu ir užpilu viską verdančiu vandeniu. Paskaninu druska, pipirais, taip pat įdedu kvapniųjų pipirų, lauro lapą, kelis petražolės stiebelius ir ant silpnos ugnies verdu geras 2 val. Leidžiu viskam iki kitos dienos pastovėti ir tik tada perkošiu. Viskas! Mėsytę nusausinti ir gerai įkaitusiame skystame svieste (geriausia ghee) apkepti ir tik tada paskaninti druska bei pipirais. Aš mėsytę kepiau per du kartus, nes sudėjus viską vienu kartu, būtų ji nekepus o tik troškinusi
Svogūnus susipjaustyti stambiau ir dėti į keptuvę prie mėsytės. Kepinti, kol šie taip pat gražią spalvą įgaus. Viską užbarstyti miltais ir pakepinti. Įspausti pastas ir dar pakepinti. Tada supilti vyną bei sultinį, paskaninti druska, pipirais ir žvėrienos prieskoniais, uždengti, prisukti ugnį ir troškinti 45 min.
Morkas supjaustyti ganėtinai mažais kubeliais, dėti į troškinį. Taip pat ir spanguoles. Viską paskaninti jei dar ko trūksta ir toliau troškinti uždengus, kol mėsytė minkšta minkšta bus. Man užtruko dar 45 min. Viskas. Pasidaryti bulvių košės, įsipilti vyno ir skanaus !
aguonele.blogspot.com
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19467
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos troškinys
Stirnienos guliašas su juodu šokoladu
Vėlgi prasidėjo medžioklės metas ir jau aš vėl stirniena aprūpinta!
Vakar valgėm kepenėles su salotomis, o šiandien išbandžiau guliašą, gardintą šokoladu. Pasaka kaip skanu ♥ Rodos jo dėjos visai minimaliai, bet taip padažo skonį pagerino...mmh...
Žinoma, šiam patiekalui be galo svarbus sultinys. Aš jį daraus iš vakaro. Kiek sunaudoju tiek, o likusį užsišaldau. Kaip jį daraus, esu aprašius prie šio recepto
Aš ėmiau:
galinį stirnos kumpį, kurio mėsytę susipjausčiau mažesniais gabaliukais (~500g)
1 morką
1 svogūną
1/2 petražolės šaknies
1 v.š. paprikos pastos
~40 ml konjako
~500 ml žvėrienos sultinio
200 ml gero raudono vyno
šiek tiek citrinos žievelės
apelsino žievelės, dvigubai daugiau nei citrinos
1 a.š. tarkuoto gero juodo šokolado
1 a.š. serbentų džemo
druskos, pipirų Orkaitę įsijungti iki 150°.
Morką, svogūną bei petražolės šaknį susipjaustyti smulkiai ir apkepti ketaus puode. Apkepti galima šlakelyje alyvuogių aliejaus arba ghee svieste. Atsidėti į šoną.
Pusę mėsytės dėti į puodą ir ant stiprios ugnies apkepti pora min iš abiejų pusių. Pagardinti druska bei pipirais ir atidėti prie daržovių. Tą patį padaryti su likusia.
Į puodą įspausti pastą ir leisti šiai šiek tiek spalvos įgauti. Supilti konjaką, pamaišyti ir leisti šiam beveik visam nugaruoti. Įpilti pusę vyno ir leisti tol nugaruoti, kol ant puodo dugno tokia tirštoka masė bus. Supilti likusį vyną ir vėl leisti nugaruoti. Tada sudėti atgal daržoves bei mėsytę, užpilti sultiniu ir pašauti į orkaitę (uždengti nereikia) ~1,5 val. Aš po 1 val pamaišiau viską. Tiesiog išsitroškinus mėsytė turi būti minkšta minkšta. Iki troškinimo pabaigos likus 10 min sudėjau žieveles.
Mėsytei išsitroškinus, ją išsiimu (Nėra to darbo tikrai daug ), o padažą perkošiu. Tada sudedu atgal mėsytę, paskaninu šokoladu bei šaukšteliu serbentų džemo ir patiekiu prie bulvių košės. Skanaus!!!
aguonele.blogspot.com
Vėlgi prasidėjo medžioklės metas ir jau aš vėl stirniena aprūpinta!
Vakar valgėm kepenėles su salotomis, o šiandien išbandžiau guliašą, gardintą šokoladu. Pasaka kaip skanu ♥ Rodos jo dėjos visai minimaliai, bet taip padažo skonį pagerino...mmh...
Žinoma, šiam patiekalui be galo svarbus sultinys. Aš jį daraus iš vakaro. Kiek sunaudoju tiek, o likusį užsišaldau. Kaip jį daraus, esu aprašius prie šio recepto
Aš ėmiau:
galinį stirnos kumpį, kurio mėsytę susipjausčiau mažesniais gabaliukais (~500g)
1 morką
1 svogūną
1/2 petražolės šaknies
1 v.š. paprikos pastos
~40 ml konjako
~500 ml žvėrienos sultinio
200 ml gero raudono vyno
šiek tiek citrinos žievelės
apelsino žievelės, dvigubai daugiau nei citrinos
1 a.š. tarkuoto gero juodo šokolado
1 a.š. serbentų džemo
druskos, pipirų Orkaitę įsijungti iki 150°.
Morką, svogūną bei petražolės šaknį susipjaustyti smulkiai ir apkepti ketaus puode. Apkepti galima šlakelyje alyvuogių aliejaus arba ghee svieste. Atsidėti į šoną.
Pusę mėsytės dėti į puodą ir ant stiprios ugnies apkepti pora min iš abiejų pusių. Pagardinti druska bei pipirais ir atidėti prie daržovių. Tą patį padaryti su likusia.
Į puodą įspausti pastą ir leisti šiai šiek tiek spalvos įgauti. Supilti konjaką, pamaišyti ir leisti šiam beveik visam nugaruoti. Įpilti pusę vyno ir leisti tol nugaruoti, kol ant puodo dugno tokia tirštoka masė bus. Supilti likusį vyną ir vėl leisti nugaruoti. Tada sudėti atgal daržoves bei mėsytę, užpilti sultiniu ir pašauti į orkaitę (uždengti nereikia) ~1,5 val. Aš po 1 val pamaišiau viską. Tiesiog išsitroškinus mėsytė turi būti minkšta minkšta. Iki troškinimo pabaigos likus 10 min sudėjau žieveles.
Mėsytei išsitroškinus, ją išsiimu (Nėra to darbo tikrai daug ), o padažą perkošiu. Tada sudedu atgal mėsytę, paskaninu šokoladu bei šaukšteliu serbentų džemo ir patiekiu prie bulvių košės. Skanaus!!!
aguonele.blogspot.com
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19467
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos troškinys
Stirnienos kepenėlės su obuoliais
Vakarykštė mano vakarienė. Žinote tokį jausmą: valgai... kuo lėčiau, nes labai bijai kad greitai nesuvalgytum, nes kiekvienas kąsnis tikras gėris yra? taigi man taip su šiom "salotom" buvo. Nemoku aprašyti kokios skanios kepenėlės buvo. Prie taurės sodraus raudono vyno... Beje, ko gero dar nepasigyriau, kad prieš gerą mėnesį nusipirkau visą stirniuką Gerai, pusę perleidau draugei, nes neturiu tiek vietos kameroje. Bet manau jog greitu laiku dar kažką iš žvėrienos namo parsitemsiu. Noriu eksperimentuoti Užsidegiau.
Na, o kepenėles dariau labai paprastai: jas piene išmirkiau per naktį. Tada nusausinau ir susipjausčiau juostelėmis. Keptuvėje įkaitinau skystą sviestą ir miltuose apvoliotas kepenėles dėjau į ją. Kepiau labai trumpai iš kiekvienos pusės. Ko gero nei minutės kiekvienai pusei nereikėjo. Padruskinus ir pipirinus atsidėjau į šoną.
Svogūną supjausčiau stambiau ir kepinau, kol šis skaidrėti pradėjo. Tada uždėjau ant jo kepenėles, o ant kepenėlių laaaabai plonai pjaustytą obuolį. Padruskinau, pipirinau ir uždengus kelias min patroškinau. Kai obuolys man norimo minkštumo buvo, įpyliau kokį gerą šaukštą balzamiko acto ir nukėliau nuo ugnies viską.
Valgiau ant rucolos salotų su pakepintais kedro riešutais. Jokios duonos ar dar ko nereikėjo! Nėra ką lyginti prie vištienos ar visų iki šiol mano ragautų kepenėlių.... o gaila, kad jų negali taip dažnai nusipirkti. Nors mano MB tai tai nei šilta nei šalta...hihi...
aguonele.blogspot.com
Vakarykštė mano vakarienė. Žinote tokį jausmą: valgai... kuo lėčiau, nes labai bijai kad greitai nesuvalgytum, nes kiekvienas kąsnis tikras gėris yra? taigi man taip su šiom "salotom" buvo. Nemoku aprašyti kokios skanios kepenėlės buvo. Prie taurės sodraus raudono vyno... Beje, ko gero dar nepasigyriau, kad prieš gerą mėnesį nusipirkau visą stirniuką Gerai, pusę perleidau draugei, nes neturiu tiek vietos kameroje. Bet manau jog greitu laiku dar kažką iš žvėrienos namo parsitemsiu. Noriu eksperimentuoti Užsidegiau.
Na, o kepenėles dariau labai paprastai: jas piene išmirkiau per naktį. Tada nusausinau ir susipjausčiau juostelėmis. Keptuvėje įkaitinau skystą sviestą ir miltuose apvoliotas kepenėles dėjau į ją. Kepiau labai trumpai iš kiekvienos pusės. Ko gero nei minutės kiekvienai pusei nereikėjo. Padruskinus ir pipirinus atsidėjau į šoną.
Svogūną supjausčiau stambiau ir kepinau, kol šis skaidrėti pradėjo. Tada uždėjau ant jo kepenėles, o ant kepenėlių laaaabai plonai pjaustytą obuolį. Padruskinau, pipirinau ir uždengus kelias min patroškinau. Kai obuolys man norimo minkštumo buvo, įpyliau kokį gerą šaukštą balzamiko acto ir nukėliau nuo ugnies viską.
Valgiau ant rucolos salotų su pakepintais kedro riešutais. Jokios duonos ar dar ko nereikėjo! Nėra ką lyginti prie vištienos ar visų iki šiol mano ragautų kepenėlių.... o gaila, kad jų negali taip dažnai nusipirkti. Nors mano MB tai tai nei šilta nei šalta...hihi...
aguonele.blogspot.com
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19467
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos troškinys
Stirnienos steikai
Nerealiai skani vakarienė buvo !!!
Nu nieko nėra skaniau už tokį "nesugadintą" maistą.
Čia net receptas kaip ir nereikalingas. Tiesiog stirnienos nugarinei nupjausčiau visokias plėveles ir įtryniau mišiniu iš trintų kadagio uogų bei keletos šakelių citrininio čiobrelio. Jei bus imamas paprastas čiobrelis, tai nepadauginti, nes šis daug intensyvesnis yra. Tada palikau kambario temperatūroj ~1 val pastovėti. Apkepiau iš kiekvienos pusės po 3 min, apibarsčiau druska bei pipirais, suvyniojau į alufoliją ir pašoviau į 180° orkaitę, kol nugarinės temperatūra 60° rodė (prieš pašaunant į orkaitę, termometrą įkišau į storiausią vietą). Tai uztrunka 10-15 min. Viskas, belieka pateikti prie bulvyčių ir būtinai nepamiršti naminio žolelių & česnako sviesto! PASAKA.
P.S. iš likusio nugarinės kaulo išviriau sultinį, kurį užsišąldžiau susiporcijonavus. Labai geras ir patvirtinas dalykas kai šio prireikia, o nėra galimybės išsivirti. Gerą sultini išsivirti užtrunka mažiausiai 2 val.
Nerealiai skani vakarienė buvo !!!
Nu nieko nėra skaniau už tokį "nesugadintą" maistą.
Čia net receptas kaip ir nereikalingas. Tiesiog stirnienos nugarinei nupjausčiau visokias plėveles ir įtryniau mišiniu iš trintų kadagio uogų bei keletos šakelių citrininio čiobrelio. Jei bus imamas paprastas čiobrelis, tai nepadauginti, nes šis daug intensyvesnis yra. Tada palikau kambario temperatūroj ~1 val pastovėti. Apkepiau iš kiekvienos pusės po 3 min, apibarsčiau druska bei pipirais, suvyniojau į alufoliją ir pašoviau į 180° orkaitę, kol nugarinės temperatūra 60° rodė (prieš pašaunant į orkaitę, termometrą įkišau į storiausią vietą). Tai uztrunka 10-15 min. Viskas, belieka pateikti prie bulvyčių ir būtinai nepamiršti naminio žolelių & česnako sviesto! PASAKA.
P.S. iš likusio nugarinės kaulo išviriau sultinį, kurį užsišąldžiau susiporcijonavus. Labai geras ir patvirtinas dalykas kai šio prireikia, o nėra galimybės išsivirti. Gerą sultini išsivirti užtrunka mažiausiai 2 val.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas