Stirnienos troškinys
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Stirnienos troškinys
jamam stirna
i troskintuva (gilia keptuve) pilam siek tiek aliejaus, apkepinam svoguniukus lengvai, tada dedam stirniena (galima bet kokia kanopiniu mesyte) apiberta prieskoniais: pipirais, baziliku, druskikes, galima zverienos prieskoniu misinuko. uzdengiam ir patroskinam apie 10 minutikiu. tadu dedam stambiai sutarkuotas morkas, (keleta geru sauju), uzdengiam ir truputi patroskinam. tada keleta geru sauju supjaustytu grybu (labai gerai rudmeses, jos puiku stipru skoni priduoda, voveruskos, kaip tik ir sezonas grybu prasidejo!) ir patroskinam dar kokias 10 minutikiu. tadu kraunam smulkiai supjaustyta paprika raudona, galima pomidora ir dar patroskinam kol paprika suminkstes. tada supjaustom gera sauja petrazoliu, metam i troskintuva, lauro lapu pora pasmulkinam, nemaltu juodu ir kvapiu pipiru, po kokius 3 zirnius, supjaustyta cesnaka, ragaujam del druskos, jei truksta ikraunam ir isjungiam, uzdengiam ir paliekam kokiam desietkui minuciu kol nustos visai virti ir prieskoniai pasiskleis. dar baigiant troskint kartais dedu kokius 4-5 saukstus pomidoru padazo, ir kelias minutes leidziu pasitroskint, o tada prieskonius. bet ne visiem patinka su pomidoru padazu. man skanu
dabar gera stikla gero raudono vyno (galiu parekomenduot gruziniskus Alazanskaja Dolina ar Kindzmarauli) ir valgom
is viso sito reikalo man labiausiai patinka pirmas darbas (jamam stirna) ir paskutinis (valgom)
SKANAUS!!!!
i troskintuva (gilia keptuve) pilam siek tiek aliejaus, apkepinam svoguniukus lengvai, tada dedam stirniena (galima bet kokia kanopiniu mesyte) apiberta prieskoniais: pipirais, baziliku, druskikes, galima zverienos prieskoniu misinuko. uzdengiam ir patroskinam apie 10 minutikiu. tadu dedam stambiai sutarkuotas morkas, (keleta geru sauju), uzdengiam ir truputi patroskinam. tada keleta geru sauju supjaustytu grybu (labai gerai rudmeses, jos puiku stipru skoni priduoda, voveruskos, kaip tik ir sezonas grybu prasidejo!) ir patroskinam dar kokias 10 minutikiu. tadu kraunam smulkiai supjaustyta paprika raudona, galima pomidora ir dar patroskinam kol paprika suminkstes. tada supjaustom gera sauja petrazoliu, metam i troskintuva, lauro lapu pora pasmulkinam, nemaltu juodu ir kvapiu pipiru, po kokius 3 zirnius, supjaustyta cesnaka, ragaujam del druskos, jei truksta ikraunam ir isjungiam, uzdengiam ir paliekam kokiam desietkui minuciu kol nustos visai virti ir prieskoniai pasiskleis. dar baigiant troskint kartais dedu kokius 4-5 saukstus pomidoru padazo, ir kelias minutes leidziu pasitroskint, o tada prieskonius. bet ne visiem patinka su pomidoru padazu. man skanu
dabar gera stikla gero raudono vyno (galiu parekomenduot gruziniskus Alazanskaja Dolina ar Kindzmarauli) ir valgom
is viso sito reikalo man labiausiai patinka pirmas darbas (jamam stirna) ir paskutinis (valgom)
SKANAUS!!!!
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19462
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Cia aprasysiu stirnienos sasla ,tiesa seniai jau bedariau, bet kas ragavo ,po siai dienai atsimena.
geriausiai ,namines - truputi rugstokos obuoliu sultys,ozienai ispjaustom ir isvalom pleves,tinka visa mesyte,supjaustom nedickais gabaliukais ir uzmerkiam.dedam daug svoguno ,pjaustyto griezineliais,juodu percu zirneliais,druskos pagal skoni,lauro lapu -nepadaugint ,citrinos keleta griezineliu,ir zoliu dziovintu ,cia jau pagal skoni. mesa sumasazuojam ir apsemta sultyse paliekam vesioje vietoje 3 dienom.ja reiktu pavartyti ir vel suspausti, kad butu suslegta .tik ne po plyta !skanaus vakarelyje !
geriausiai ,namines - truputi rugstokos obuoliu sultys,ozienai ispjaustom ir isvalom pleves,tinka visa mesyte,supjaustom nedickais gabaliukais ir uzmerkiam.dedam daug svoguno ,pjaustyto griezineliais,juodu percu zirneliais,druskos pagal skoni,lauro lapu -nepadaugint ,citrinos keleta griezineliu,ir zoliu dziovintu ,cia jau pagal skoni. mesa sumasazuojam ir apsemta sultyse paliekam vesioje vietoje 3 dienom.ja reiktu pavartyti ir vel suspausti, kad butu suslegta .tik ne po plyta !skanaus vakarelyje !
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19462
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
ciobreliai ,bazilikas ir t.t. ,kas tinka prie zverienos .nes kitiem nepatinka ir sako kad neskanu.rimass wrote:o kokios tos zoles turi but?
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19462
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
kai padarysiir paragausi ,atrasyk !Strelcius wrote:aga, ciobrelis gerai prie zverienos. velnias,siemet neprisirinkau.... shaize!
dekui uz receptuka, prisipazinsiu, niekad zverienos saslo nedariau, tik kepsniukus. manau gerai gausis!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- DJ
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 955
- Joined: 2006-Aug-08 09:23
- Location: Vilnius - Varėna
taigi jei darysit stirniena pagal sio puslapio recepta kur sernienos saslui parasyta tai galiu prideti kad marinuoti 2 dienas nereikia, nebent norit visiskai zverienos skoni panaikint, saslas gausis tamsus (nugi zveri kepam ) ir marinuodami ipjaustykit cili pipiro, na ten raso kad pikantiskas o man astresnis patinka ir svoguno nepamirskit, ten manau pamirso paminet
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19462
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
nepamirsauDJ wrote:taigi jei darysit stirniena pagal sio puslapio recepta kur sernienos saslui parasyta tai galiu prideti kad marinuoti 2 dienas nereikia, nebent norit visiskai zverienos skoni panaikint, saslas gausis tamsus (nugi zveri kepam ) ir marinuodami ipjaustykit cili pipiro, na ten raso kad pikantiskas o man astresnis patinka ir svoguno nepamirskit, ten manau pamirso paminet
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19462
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Stirnos koja
1 STIRNOS KOJA (apie 2,5 kg )
200 g plonų lašinių griežinėlių
druska, batasis pipiras
1 didelis lašinių griežinys,riebalai kepimui
1morka,1 svogūnų galvutė,150 g saliero šaknų
1 petražolių šaknis, 1 žiupsnelis pertažolių
džiovinti čiobreliai,1 lauro lapas
5 kadagio uogos
0,5 l pieno
125ml grietinelės
250 ml grietinės
Mėsą nuplauti ir apdžiovinti.Lašinių griežinėlius supjaustyti plonomis juostelėmis ,prismaigstyti jomis mėsą( padaryti ežiuko pavidalo ).Įtrinti mėsą druska ir pipirais ir apvynioti stora rieke lašinių.Įkaitintuose riebaluose apkepti koją iš visų pusių.Daržoves nuplauti, nuvalyti ir smulkiai supjaustyti.Petražolę nuplauti, nupurtyti vandenį, nuskabyti lapelius nuo stiebo ir supjaustyti,šiek tiek lapelių palikti papuošimui.Visas daržoves ,žalumynus ir prieskonius pridėti prie mėsos.Įpilti pieno, uždengti indą dangčiu ir troškinti įkaitintoje 180 - 200 C orkaiteje 2,5 val.Paskui mėsą palaikyti šiltai ,o troškinimo skystį perkošti pro sietelį.Truputį išvirinti, pripilti grietinėlės ir grietinės ir dar kartą pridėti prieskonių ( tai bus antpilas prie mėsikės ).
Prie tokios mėsos garyrui duoti troškintų grybų(baravykų, šampinjonų ir pan.) ir bruknių uogienės.
1 STIRNOS KOJA (apie 2,5 kg )
200 g plonų lašinių griežinėlių
druska, batasis pipiras
1 didelis lašinių griežinys,riebalai kepimui
1morka,1 svogūnų galvutė,150 g saliero šaknų
1 petražolių šaknis, 1 žiupsnelis pertažolių
džiovinti čiobreliai,1 lauro lapas
5 kadagio uogos
0,5 l pieno
125ml grietinelės
250 ml grietinės
Mėsą nuplauti ir apdžiovinti.Lašinių griežinėlius supjaustyti plonomis juostelėmis ,prismaigstyti jomis mėsą( padaryti ežiuko pavidalo ).Įtrinti mėsą druska ir pipirais ir apvynioti stora rieke lašinių.Įkaitintuose riebaluose apkepti koją iš visų pusių.Daržoves nuplauti, nuvalyti ir smulkiai supjaustyti.Petražolę nuplauti, nupurtyti vandenį, nuskabyti lapelius nuo stiebo ir supjaustyti,šiek tiek lapelių palikti papuošimui.Visas daržoves ,žalumynus ir prieskonius pridėti prie mėsos.Įpilti pieno, uždengti indą dangčiu ir troškinti įkaitintoje 180 - 200 C orkaiteje 2,5 val.Paskui mėsą palaikyti šiltai ,o troškinimo skystį perkošti pro sietelį.Truputį išvirinti, pripilti grietinėlės ir grietinės ir dar kartą pridėti prieskonių ( tai bus antpilas prie mėsikės ).
Prie tokios mėsos garyrui duoti troškintų grybų(baravykų, šampinjonų ir pan.) ir bruknių uogienės.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19462
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Kepama su visais kaulais . IR kanapem ir kailiurimass wrote:iskur stirnos kojoj tiek daug mesos,kad ten skura ur kanopa?
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19462
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Dariau , imesk receptuka, kaip namie verdat šurpą, baisiai patiko Tik neuzmirsk indigrientu dėjimo į puodą eiliškumo ir tvarkos, o taip pat kiekių. Dėkui iš anksto
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- EIWIS
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 731
- Joined: 2007-Dec-06 16:43
- Location: Varena
- laimosiux
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 295
- Joined: 2008-Oct-06 18:01
- Location: Kaunas-Vilkaviškis
Re: stirnienos troskinys
Eiwis, atrodo tai labai skaniai, bet gal galima butu receptuka? Buciau labai dekinga
Medžioklei reikia pašaukimo, jei jo neturi, geriau nei nepradėti...
- IRMIS
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 302
- Joined: 2008-Jan-13 20:47
- Location: Varėna - Vilnius
Re: stirnienos troskinys
Na galiu ir as si receptuka trumpai papasakot, nes kartu su broliu si troskinuka ruosem, pats ir ragavau tikrai liukslaimosiux wrote:Eiwis, atrodo tai labai skaniai, bet gal galima butu receptuka? Buciau labai dekinga
zodziu: imam stirnienos mesyte, supjaustom gabaliukais ir ant ju uzpilam saldvos ,,medziotoju'' prieskoniu (ju negailiu bent man taip skaniau ) Tada zinoma druskytes pagal skoni, nes priekskoniuose man jos mazoka viska gerai ismaisau ir palaikau koki por valandziukiu ar trumpiau. Kai jau turim pamarinuota mesyte, imam puoda ,,bauer'' jame ipilu truputi aliejaus,ir jame trumpam pakepinam svoguniukus. Pakepus svogunams, imetu griezineliais supjaustytas morkas ir mesa, uzdarau puoda ir troskinu koki 30min bet ziuret reikia kartais ir ilgiau ,zodziu prasidarau retsykiais ir paziurau. Kai jau mesa buna minkstute, tada i ta pati puoda sumetu ir bulves, o pacioje pabaigoje ipilu grietineles ji tikrai pagardina visa si reikala Sakyciau gan paprasta ir skanu!! SKANAUS!!!
- laimosiux
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 295
- Joined: 2008-Oct-06 18:01
- Location: Kaunas-Vilkaviškis
Re: stirnienos troskinys
Irmis, labai dekui, bandysiu rytoj pagaminti, ziuresim kas gausis Kai jau bus paragauta, parasysiu
Medžioklei reikia pašaukimo, jei jo neturi, geriau nei nepradėti...