Varovas32 wrote:Tai Dariau parasyk visa recepta . As kai darau salto rukimo dziovinimui ir prie alaciu tai dedu 30gr druskos .Ir ant sumustiniu tinka neblogai .Kazinau draugei siek tiek perdaug druskos man gerai .
Tai jei deti 25-27 gr butu pats tas .
Mėsą sumalu per labai stambų tinkleli (peiliuko kiaurymės didesnės nei 1cm, gal iki 2 cm, taip malant mėsa nesusitrina ir panaši į pjaustytą), malu viską kartu- ir riebią mėsą ir kumpį. Pipirus juoduosius ir kvepiančius sutrinu su trintuve, beriu į sumaltą mėsą, druskos (20g - 1 kg mėsos, gavosi tikrai ne sūri, sakyčiau tai riba.). Jei dešros ne šerno ir planuoju ilgą laiką valgyt bei laikyti rukytas, druskos iki 25 g/1 kg. Jei rengiamasi gamint didesnį kiekį ir yra abejonių dėl skonio, galima išsivirti kelias desreles degustacijai dėl druskos. Šį kartą nedėjau žalio pjaustyto česnako, dėjau šaukštą džiovintų smulkintų česnakų, žalio svogūno nededu, kad nebutu rūgimo. Viska gerai išmaišiau ir palikau parai stovėti šaltai. Tada faršą susukau į dešras ir palikau pakabintas šaltai keliom dienom. Kiek apdžiuvusias dešras į rukyklą keliom valandom į šaltą dūmą. Iš rukyklos dar parą palikau pakabėti. Po viso to degustacija
, o kitas dešras sukomplektavau maišeliuose į šaldyklį. Šernienos dešras vartoju tik išvirtas