Basturma iš stirnienos

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
User avatar
pyfpafz
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 204
Joined: 2009-Jul-21 20:24
Location: Vilnius
Contact:

Re: Basturma iš stirnienos

Post by pyfpafz »

O prieskoniu misiniu marinuojant det ar geriau i trupinini apvalkala?
Kiek laiko marinuot?
Ainu aziuka is saldiklio jau traukt :D
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Basturma iš stirnienos

Post by Strelcius »

koks skirtumas kokie tie prieskoniai. sakyciau pagrindas cesnakas druska ir piercai. o visa kita kaip pats sugalvosi. svarbu druskos nepadaugint, nes mesa sugadysi, valgysi paskui tik druska, mesytes skonio nebelieka :bad:
Lietuvis
User avatar
pyfpafz
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 204
Joined: 2009-Jul-21 20:24
Location: Vilnius
Contact:

Re: Basturma iš stirnienos

Post by pyfpafz »

Tai uz tai ir klausineju, kad iskart pataikyt aukso viduriuka :D
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Basturma iš stirnienos

Post by medziotojas »

Aš iš vis druskos nededu, kas yra prieskoniuose, tas ir mėsikėje. Basturma svarbu ne sūrumas, o aštrumas :wink:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
pyfpafz
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 204
Joined: 2009-Jul-21 20:24
Location: Vilnius
Contact:

Re: Basturma iš stirnienos

Post by pyfpafz »

O tai kokius prieskoniu misnius dedat?
User avatar
Medeinis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 1004
Joined: 2007-Nov-27 09:40
Location: Kaunas. Tverai.

Re: Basturma iš stirnienos

Post by Medeinis »

Aš dedu žvėrienos ir kaukazietiškus :)
50km - ne vingis...
medžioklė be šuns - ne medžioklė.
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Basturma iš stirnienos

Post by medziotojas »

Perku po kokius 4 pakelius vienodų - visas žoles ką randu, kaukazietiškus, medžiotojams, kinietiškus, jautienos, aštrius paprikos ir dar kokių tik randu. Viską suberiu krūvon ir sumaišau, o tadu kočioju mėsikę juose ir dedu vieną šalia kito. Kiek liko - apibarstau iš viršaus ir šaldytuve "užmirštu" 3 savaitėm.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
pyfpafz
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 204
Joined: 2009-Jul-21 20:24
Location: Vilnius
Contact:

Re: Basturma iš stirnienos

Post by pyfpafz »

medziotojas
Ar trim savaitem ne per ilgai?
Tai tu jei dedi tiek daug prieskoniu turbut cesnako nebededi?
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Basturma iš stirnienos

Post by medziotojas »

Ne, česnako nededu. Nors nepamaišytų.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
toamis
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 100
Joined: 2006-Jul-10 09:22

Re: Basturma iš stirnienos

Post by toamis »

Bandysiu ir as gaminti tik neaisku kokio mazdaug storio reikia supjaustyti stirnienos gabaliukus ?
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Basturma iš stirnienos

Post by medziotojas »

Kuo didesnis gabalas, tuo geriau, nes kai išdžiūna per daug, tada reik labai, labai aštraus peilio :twisted: Tik plėves viršutines pašalink.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Gedasas
Super Men
Super Men
Posts: 1592
Joined: 2006-Aug-10 15:25
Location: Pirčiupiai

Re: Basturma iš stirnienos

Post by Gedasas »

toamis wrote:Bandysiu ir as gaminti tik neaisku kokio mazdaug storio reikia supjaustyti stirnienos gabaliukus ?
manau kad pastudijavus cia ne viena ideta fotke, bus asiku kokio dydzio pjaustyt... be to is Capreolus capreolus dideliu pjausniu ir nelabai is kur yra ispjauc :wink: vytink be sausgysliu ir pleviu pjausnius ir jie automatiskai pasidarys reikiamo dydzio :wink:
User avatar
Zaibas
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 879
Joined: 2007-May-18 22:32
Location: Vilnius-kaunas

Re: Basturma iš stirnienos

Post by Zaibas »

As kiek esu dares tai man visada geriau gaunasi is elnienos, shiandien va dariau is stirnienos, tai matysiu kas gausis, bet iki shiol tai elniena man skaniau gaunas, Druskos as ir visai nededu, bet dedu daug cesnako ir laikau shaldytuve 4 paras, o tada jau dziuna. tik va beda yra, betikrinant ar jau isdziuvus nebelieka kam ir sudziut :)
visada prisiekes medziotojas
toamis
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 100
Joined: 2006-Jul-10 09:22

Re: Basturma iš stirnienos

Post by toamis »

Aciu, bandysiu daryti, ziuresim kas gausis :)
User avatar
pyfpafz
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 204
Joined: 2009-Jul-21 20:24
Location: Vilnius
Contact:

Re: Basturma iš stirnienos

Post by pyfpafz »

Na sutaisiau marinuotis, ziuresim kas iseis.
Marinatas: 4 pokeliai santamarijos astriu mesos prieskoniu, druskos gerokai (nes prieskoniai be druskos) ziupsnelis trintu juoduju pipiru, ziupsnelis 5 pipiru misinio, keli lauro lapai ir pusanros galvutes cesnako.
Kvapas toks, kad net zalia norisi kapoti.
Tik gal per mazais gabaliukais supjausciau, teks peili gerai pagalast :D
Kokia ten toliau procedura su dziuvesias?
Post Reply