Basturma iš stirnienos
- pyfpafz
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 204
- Joined: 2009-Jul-21 20:24
- Location: Vilnius
- Contact:
Re: Basturma iš stirnienos
O prieskoniu misiniu marinuojant det ar geriau i trupinini apvalkala?
Kiek laiko marinuot?
Ainu aziuka is saldiklio jau traukt
Kiek laiko marinuot?
Ainu aziuka is saldiklio jau traukt
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Basturma iš stirnienos
koks skirtumas kokie tie prieskoniai. sakyciau pagrindas cesnakas druska ir piercai. o visa kita kaip pats sugalvosi. svarbu druskos nepadaugint, nes mesa sugadysi, valgysi paskui tik druska, mesytes skonio nebelieka
Lietuvis
- pyfpafz
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 204
- Joined: 2009-Jul-21 20:24
- Location: Vilnius
- Contact:
Re: Basturma iš stirnienos
Tai uz tai ir klausineju, kad iskart pataikyt aukso viduriuka
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19456
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Aš iš vis druskos nededu, kas yra prieskoniuose, tas ir mėsikėje. Basturma svarbu ne sūrumas, o aštrumas
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- pyfpafz
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 204
- Joined: 2009-Jul-21 20:24
- Location: Vilnius
- Contact:
Re: Basturma iš stirnienos
O tai kokius prieskoniu misnius dedat?
- Medeinis
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 1004
- Joined: 2007-Nov-27 09:40
- Location: Kaunas. Tverai.
Re: Basturma iš stirnienos
Aš dedu žvėrienos ir kaukazietiškus
50km - ne vingis...
medžioklė be šuns - ne medžioklė.
medžioklė be šuns - ne medžioklė.
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19456
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Perku po kokius 4 pakelius vienodų - visas žoles ką randu, kaukazietiškus, medžiotojams, kinietiškus, jautienos, aštrius paprikos ir dar kokių tik randu. Viską suberiu krūvon ir sumaišau, o tadu kočioju mėsikę juose ir dedu vieną šalia kito. Kiek liko - apibarstau iš viršaus ir šaldytuve "užmirštu" 3 savaitėm.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- pyfpafz
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 204
- Joined: 2009-Jul-21 20:24
- Location: Vilnius
- Contact:
Re: Basturma iš stirnienos
medziotojas
Ar trim savaitem ne per ilgai?
Tai tu jei dedi tiek daug prieskoniu turbut cesnako nebededi?
Ar trim savaitem ne per ilgai?
Tai tu jei dedi tiek daug prieskoniu turbut cesnako nebededi?
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19456
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Ne, česnako nededu. Nors nepamaišytų.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
-
- Stažuotojas
- Posts: 100
- Joined: 2006-Jul-10 09:22
Re: Basturma iš stirnienos
Bandysiu ir as gaminti tik neaisku kokio mazdaug storio reikia supjaustyti stirnienos gabaliukus ?
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19456
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Kuo didesnis gabalas, tuo geriau, nes kai išdžiūna per daug, tada reik labai, labai aštraus peilio Tik plėves viršutines pašalink.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
-
- Super Men
- Posts: 1592
- Joined: 2006-Aug-10 15:25
- Location: Pirčiupiai
Re: Basturma iš stirnienos
manau kad pastudijavus cia ne viena ideta fotke, bus asiku kokio dydzio pjaustyt... be to is Capreolus capreolus dideliu pjausniu ir nelabai is kur yra ispjauc vytink be sausgysliu ir pleviu pjausnius ir jie automatiskai pasidarys reikiamo dydziotoamis wrote:Bandysiu ir as gaminti tik neaisku kokio mazdaug storio reikia supjaustyti stirnienos gabaliukus ?
- Zaibas
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 879
- Joined: 2007-May-18 22:32
- Location: Vilnius-kaunas
Re: Basturma iš stirnienos
As kiek esu dares tai man visada geriau gaunasi is elnienos, shiandien va dariau is stirnienos, tai matysiu kas gausis, bet iki shiol tai elniena man skaniau gaunas, Druskos as ir visai nededu, bet dedu daug cesnako ir laikau shaldytuve 4 paras, o tada jau dziuna. tik va beda yra, betikrinant ar jau isdziuvus nebelieka kam ir sudziut
visada prisiekes medziotojas
-
- Stažuotojas
- Posts: 100
- Joined: 2006-Jul-10 09:22
Re: Basturma iš stirnienos
Aciu, bandysiu daryti, ziuresim kas gausis
- pyfpafz
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 204
- Joined: 2009-Jul-21 20:24
- Location: Vilnius
- Contact:
Re: Basturma iš stirnienos
Na sutaisiau marinuotis, ziuresim kas iseis.
Marinatas: 4 pokeliai santamarijos astriu mesos prieskoniu, druskos gerokai (nes prieskoniai be druskos) ziupsnelis trintu juoduju pipiru, ziupsnelis 5 pipiru misinio, keli lauro lapai ir pusanros galvutes cesnako.
Kvapas toks, kad net zalia norisi kapoti.
Tik gal per mazais gabaliukais supjausciau, teks peili gerai pagalast
Kokia ten toliau procedura su dziuvesias?
Marinatas: 4 pokeliai santamarijos astriu mesos prieskoniu, druskos gerokai (nes prieskoniai be druskos) ziupsnelis trintu juoduju pipiru, ziupsnelis 5 pipiru misinio, keli lauro lapai ir pusanros galvutes cesnako.
Kvapas toks, kad net zalia norisi kapoti.
Tik gal per mazais gabaliukais supjausciau, teks peili gerai pagalast
Kokia ten toliau procedura su dziuvesias?