Basturma iš stirnienos
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19607
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Basturma iš stirnienos
Kas turi receptu kaip pasidaryti vytintos stirnienos , įmeskite receptą.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- svetimas
- Administratorius
- Posts: 2623
- Joined: 2006-Jul-30 18:32
- Location: kaunas
as darau kaska panasaus is stirnos nugarines receptas labai paprastas
pora nugariniu pusantro arbatinio saukstelio druskos ir pora skilteliu cesnako itrinu gerai mesa ir laikau uzdenges saldituve 3 ,4 dienas paskui susuku i merliu pakabinu pavesyje pora savaiciu ir skanaus taip esu dares ne karta tik pastebejau kad jai idedi pipiru tai man asmeniskai skonis pablogeja
pora nugariniu pusantro arbatinio saukstelio druskos ir pora skilteliu cesnako itrinu gerai mesa ir laikau uzdenges saldituve 3 ,4 dienas paskui susuku i merliu pakabinu pavesyje pora savaiciu ir skanaus taip esu dares ne karta tik pastebejau kad jai idedi pipiru tai man asmeniskai skonis pablogeja
- DJ
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 955
- Joined: 2006-Aug-08 09:23
- Location: Vilnius - Varėna
sito ieskojai ?
Orginalus Gedaso receptas
Vytiniti stirnienos kumpeliai tipo "basturma"
Iš stirnienos sprandinės ar gabalo užpakalinio kumpio pašalinamos visos plėvės ir sausgyslės, mėsos gabalai turi būti nedideli, iki 200 gr. svorio, pailgos formos.
Mėsa įtrinama žvėrienos prieskoniais, dedama druska, cukrus arba šiek tiek spirito (tas duoda mėsai raudonį) pipirai, lauro lapeliai ...., praktiškai galima dėti bet kokius mėsos prieskonius pagal skonį. 1kg. mėsos aš nulupu 2 česnakų galvas, susmulkinu ir įtrinu kiekvieną mėsos gabalą atsikrai..., po to viskas sudedama į kokį nors įndą ir apie 4 paras marinuojasi.
Po marinavimosi mėsa su peiliu nuvaloma nuoprieskonių, po to paruošiamas toks prieskonių ir maltų džiūvėsių mišinys: į džiuvėsius įdedama pipirų, kaukazietiškų prieskonių, mairūno, malto muskatinio riešuto, viskas gerai išmaišoma, paragavus tą mišinį, turi jaustis aitrokas prieskonių skonis, mišinio kiekio turi būti tiek , kad užtektų įkočiot mėsą .
Imamas mėsos gabalas, jis įtrinamas-įkočiojimas į prieskonių-džiuvėsių mišinį, po to suplojamas, kad mėsa liktų plokščia (kaip kotletai), su peiliu praduriama skylutė ir įveriamas šniūras, su tuo šniūru pakabinama šalia radiatorių ant vamzdžio...., kiekvieną dieną reikia tikrint, kad neperdžiūtų, vidutiniškai, jei radiatoriai pastoviai šilti, džiovinti reikia apie 5 paras...
Kai išsivytina , pjaustoma labai plonais griežinėliaisir būtina turėti daug alaus...
cituota iš medziokle.net kulinarijos skyrelio

Orginalus Gedaso receptas
Vytiniti stirnienos kumpeliai tipo "basturma"
Iš stirnienos sprandinės ar gabalo užpakalinio kumpio pašalinamos visos plėvės ir sausgyslės, mėsos gabalai turi būti nedideli, iki 200 gr. svorio, pailgos formos.
Mėsa įtrinama žvėrienos prieskoniais, dedama druska, cukrus arba šiek tiek spirito (tas duoda mėsai raudonį) pipirai, lauro lapeliai ...., praktiškai galima dėti bet kokius mėsos prieskonius pagal skonį. 1kg. mėsos aš nulupu 2 česnakų galvas, susmulkinu ir įtrinu kiekvieną mėsos gabalą atsikrai..., po to viskas sudedama į kokį nors įndą ir apie 4 paras marinuojasi.
Po marinavimosi mėsa su peiliu nuvaloma nuoprieskonių, po to paruošiamas toks prieskonių ir maltų džiūvėsių mišinys: į džiuvėsius įdedama pipirų, kaukazietiškų prieskonių, mairūno, malto muskatinio riešuto, viskas gerai išmaišoma, paragavus tą mišinį, turi jaustis aitrokas prieskonių skonis, mišinio kiekio turi būti tiek , kad užtektų įkočiot mėsą .
Imamas mėsos gabalas, jis įtrinamas-įkočiojimas į prieskonių-džiuvėsių mišinį, po to suplojamas, kad mėsa liktų plokščia (kaip kotletai), su peiliu praduriama skylutė ir įveriamas šniūras, su tuo šniūru pakabinama šalia radiatorių ant vamzdžio...., kiekvieną dieną reikia tikrint, kad neperdžiūtų, vidutiniškai, jei radiatoriai pastoviai šilti, džiovinti reikia apie 5 paras...
Kai išsivytina , pjaustoma labai plonais griežinėliaisir būtina turėti daug alaus...
cituota iš medziokle.net kulinarijos skyrelio
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
o su tiek mazai druskos nepasvinkssvetimas wrote:as darau kaska panasaus is stirnos nugarines receptas labai paprastas
pora nugariniu pusantro arbatinio saukstelio druskos ir pora skilteliu cesnako itrinu gerai mesa ir laikau uzdenges saldituve 3 ,4 dienas paskui susuku i merliu pakabinu pavesyje pora savaiciu ir skanaus taip esu dares ne karta tik pastebejau kad jai idedi pipiru tai man asmeniskai skonis pablogeja

Lietuvis
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19607
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Na va, stirnienos "basturma" vytinimosi procesas eina į pabaigą, vakar po medžioklės ragavusieji sakė kad gavosi liuks

Šiandien laukia vakare eilinė porcija vytinimui


Šiandien laukia vakare eilinė porcija vytinimui

Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19607
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Kai pilnai prinoks ,atlėk - pavaišinsiuDarius wrote:OOoo vaizdelis....
Gaila, kad mes jau siemt atsaudem savo, teks isbandyti tik kitais metais.

Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19607
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19607
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Tik paskambink is vakaro ir pasakyk kada pajamti
atvesiu ir savo atsivezk , "Norfa" salia, sake visko ten neiveiksim per vakara 


Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas