Optikos

Viskas apie ginklus ir šovinius...
Консультация специалистов. Всё про охотничие снорежение и т.д.
Draugas
Varovas
Varovas

Re: Optikos

Post by Draugas »

:beer:
Guest

Post by Guest »

klausyk, "draugas" keitei hako i meostara, norejau paklausti priezasciu? mat man nepatinka tai jog meostaro kryzius didinant zooma storeja, o hako ne, dairausi hako superb serijos 3-12x56, ar tai tikrai blogesnis variantas uz meopta artemis 2100 3-12x50 rd
Hunter13
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas

Post by Hunter13 »

Is savo kuklios praktikos galiu pasakyt kad medzioklei protingais atstumais uztenka 3-12 didinimo.
Norint "lapinet" reikia biski rimtesnio aparato.....
Ir mislyju kad man ant Mauserio jau reikia det greito nuoemimo bazes, ziedus ir lapem ir kt. tolimo suvio "geriui" det minimum *24, nes man nepatinka ir truksta didinimo shaunant su *12 is toliau kaip 150 metru.....
Noriu rinkitis i kuria aky shaut - kaire ar desine......
Dievas sukure zmones skirtingus. Koltas juos sulygino.
jura
Super Men
Super Men

Post by jura »

Svečias wrote: ar tai tikrai blogesnis variantas uz meopta artemis 2100 3-12x50 rd
tai kad jis pirko meostara,o ne artemis :cool: R1r modeliukui kiek žinau kryžius didinant nebesikeič :)
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
Draugas
Varovas
Varovas

Post by Draugas »

Svecias, Tai, kad tu viską , man atrodo, painioji. MEOSTARO R1r kryžius tikrai nedidėja ir taškas šviečia gan maloniai, ir neakina.Be to kryžius 4C plonas ir tamsoj jis pasidaro baltas . HAKKO, kurią turėjau, kryžius buvo storas (peniok) su šviečiančiu didoku tašku, artinant jis didėdavo ir užstodavo vaizdą. Mane labai teigiamai nustebino šis MEOSTARAS tiek iš jo nesitikėjau. Aš tolimais, sportiniai šūviais nesidomiu, tai didinimo 3x12 pilnai užtenka. netgi su kaupu. :)
Draugas
Varovas
Varovas

Post by Draugas »

Papildant atsakymą į "svečias" klausymą, galiu pridėti: apie HAKKO SUPERB žinau tiek kiek pasiskaitinėjau internete.Čiupinėti neteko.Mano nuomone reikėtu palyginti dominančias optikas natūroje, po to kokia savaitėlę padaryti pertrauką, kad atauštum,ir tada jau spręsti, ką pirkti. Aš taip ir dariau, bet hakko į saraša patekus nebebuvo. Rinkausi iš MEOPTA MEOSTAR R1,MEOPTA MEOSTAR R1r, BURIS, LEUPOLD.Nepaskutinėj vietoj buvo kaina. Sėkmės pasirinkime. :roll:
giriu karalius
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas

Post by giriu karalius »

HAKKO SUPERB B3Z - IL - 31256, 3-12x56/30 mm, tuoj bus du metai kaip naudoju, saudyta mazai koks 125 suviai, jei ka domintu parduociau uz 1800 Lt
861588499
medziotojas
Administratorius
Administratorius

Post by medziotojas »

Marius1971 rašė :

vat man nepatinka millet firmos ziedai optikai, blyn gavau dovanu, sumontavom a jie tokie skysti, kad tokie is ryziu padaryti... gal kas atsiliepimu turite?
tipa metalas su chromu ir t.t. bet as kaip gelazus man tai atroda skystai...
kolegai skilo nuo 3006 kalibro... apas mane 308... :oops:
nu sumontavom bet man kaip dzidzineriui tai atodo kaip sparnai karvei.... kazkokie is ryziu padaryti...

http://guncare.lt/goods/cat,3291/gid,16 ... RINGS.html

30-06 rašė

Jei nori tikrai geru ir patikimu,tai nusipirk EAW ziedus ir baze.Nesigailesi.

Vilius rašė :

http://guncare.lt/goods/cat,3291/sub,32 ... iedai.html
pas mane sitie sudeti pora meteliu jau atlaike tik gal mano patrankele mazesne 6,5
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Marius1971
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by Marius1971 »

apzurejau su kalegom gelazu spisilistais darbe tuos millet ziedus ir konsilijumas priejo isvados- VISIŠKAS ŠŪDAS, apmatavus su slankmaciu ir mikrometru, pasirode kad juos kitaiskas moksleivis gamybine praktika atlikinedamas gamino- pagal tolencijas i tikslius metalo gaminius nepataiko...
aisiu normaliu ziedu ieskoti kad ant wywerio tiktu :pardon:
gavau naujus čekiškus žiedus pas Alfa, tai pridėjus prie millet atrodo kaip mercedesas :good:
reikės į skyrelį šlamštas matyt įdėti miller "kokybe iš kinijos" (gelazniko chebra....)
Marius1971
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by Marius1971 »

Analizė laboratorijoje parodė, kad millet yra miltelinės metalurgijos chlamas iš atliekų.
Miltelinė metalurgija – įv. detalių ir įrankių gamyba iš metalų, jų lydinių ir nemetalinių medž. miltelių. Šių miltelių mišiniai supresuojami, o po to sukepinami. Šiuo būdu gaminant detales metalo nereikia iš pradžių išlydyti, o po to lieti. Be to šis procesas nesunkiai mechanizuojamas, automatizuojamas. Šiuo būdu galima gaminti sudėtingos konfigūracijos detales, kurioms nereikalingas tolesnis mech. apdirbimas, o medž. sunaudojimo koeficientas = 1(gamyba be atliekų).
medziotojas
Administratorius
Administratorius

Post by medziotojas »

:twisted: grynai plieniniai - kaklas 30 ne splavas
IMG_1721.JPG
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Marius1971
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by Marius1971 »

Nu vsio :pardon: , ryt vovere eina i saudykla susipazinti su soviniais ir optika :twisted: :roll: .
uazikas
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by uazikas »

Carl Zeiss Conquest 6,5 - 20x50AO
ka galetumete pasakyti gero ar blogo apie sia optika?
kas baisiausias misko zveris?- agronomas nedageres :D
svetimas
Administratorius
Administratorius

Post by svetimas »

uazikas wrote:Carl Zeiss Conquest 6,5 - 20x50AO
ka galetumete pasakyti gero ar blogo apie sia optika?
ji tau medziot netis, ji be pasvietimo ji plono kaklo prieblabdoi nekazinka rodo
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
uazikas
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by uazikas »

cia tik sudomejo sitas variantas butent del savo mazos kainos,bet ceiso firmos,galvoju kame reikalas.Susidomejau leupold optikom,platus pasirinkimas ju,aisku ne lietuvoje,galvoju optika pirkti sveduose,kainos ten normalios,o ir pasirinkimas ju platus ten,patys svedai maciau su jom medzioja,kariuomene naudoja leupold optikas.Butent domina Leupold vx3 serijos optikos,tiek pinigine,tiek kokybes ir parametru santykiu,( Leupold VX-3 4,5-14-50) si optika sudomino rimtai,aisku neatmetu ir kitu,bet butent sios serijos optikos pradetos gaminti 2009 metais,pritaikyta nauju technologiju detales ir medziagos.Noretusi rimtesnio artinimo siu optiku,ir aisku ju yra,bet tuomet nebelieka pasvietimo,o noretusi su pasvietimu.Net nezinau ko pasiklausti butent del sio gamintojo optiku,nes nera viena is populiariausiu lietuvoj :(
kas baisiausias misko zveris?- agronomas nedageres :D
Post Reply