Pažiūrėk, Svetimas, kokie šoviniai šitai " kačargai" tinka
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga ! Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti. "Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
audrys wrote:Uzvakar krito kuiliokas apie 100 kg, normos nosleris 9,7 g vel suveike idealiai, krito kaip lapas
as sendien ir viena paveziau iki lupyklos soviau su cekisku soviniu spce kulka krito irgi vietoi isvada tokia kai pataikai krenta visi svarbu sovinys tiktu sautuvui
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
jura wrote:aš ir čekiškais varau,jokių problemų tiek su pataikymu,tiek su kritimu vietoje
Kokiais?
As irgi pradejau nuo cekisku.(pirmas mano karabinas)
Saudau su Sierra Game King 11,7 gr
Bet noriu pabandyti dar PTS,zmogai sako labai geros kulkos.
Gal kas yra isbande?
Aš savo "Parkeriui" dėjau ruskas " Barnaulo" kulkas, kaip lapai vietoje visi gulesi. Dabar su nauja HBJ optika prišaudita su S&B šoviniais šaudau. Kitokių nebandžiau.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga ! Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti. "Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
kiek bandem saudyklose soviniu tai vieni is taikliausiu manuo nuomone yra norma ir vincesterio lupa vienas prie vieno taigi kam pirkt brangesnius jai puikiai gula pigesni
sendien savajam 222 nupirkau sako sovinuku su plastmasiniais galiukais ryt bandysiu i taikini pasaudyt idomu aplamai kaip tyzta kulka su plastikiniu antgaliu kas saudot panasiom kulkom kokie atsiliepimai apie jas
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
kai saudziau is 308 tai man nepatiko nes labai jau jos draske zvery efektas panasus kaip normos vulkan kulka tik ta iseina lauk o plastik pointas lieka
Visad saudau su Norma Vulkan.Nieko baisaus jose nematau.O del isejimo kiaurai tu ne visai teisus.Saunant i serna netgi is 40 metru,dazniausiai ja randi prie odos priesingoj pusej.Na per oziuka tai eina kiaurai.
toks pastebejimas, daugiau gal teorinis, nors keletas znakomu ir praktikoj pastebejo, manau gan logiskas:
taigi, saunant is arti, kulka turi dideli greiti, kliudziusi taikini, ji tyksta, netenka daug svorio, todel dazniau lieka. taciau is dideliu atstumu (300 ir daugiau m) greitis mazeja stipriai ir kulka maziau deformuojasi, ko pasekoje jai yra lengviau prasiuti kiaurai.
as ir pastoviai saudziau vulkano arba vincesterio sovinukais is 308win wincesteris oziukui o serniokui vulkanas puiki kulipka netoli po jos zveriukas nubega aisku jai sugeba
dabar pas mane 223 kalibras bet dar neparinkau y dealaus sovinio bet kolkas ir tiksliausi norma bei sako bandziau s&b 4.5 gr sklaido biski is simto metru apie 6cm y apskritima o norma su sako 3.5gr sulenda y 4cm apskritima
Rugsėjo 1 d. nuo 5 iki 25 procentų savo šovinių bei komponentų kainas pakelia Winchester, ATK, Remington ir kiti JAV šaudmenų gamintojai. Tai siejama su pastovių švino brangimų. Labiausai pakyls ATK .223 cal. šaudmenų kaina.
Ortegas Gasetas