
Pasiūlykite receptą
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
- IRMIS
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 302
- Joined: 2008-Jan-13 20:47
- Location: Varėna - Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Vakar pasigaminau, ir nusprendziau pasidalint kaip pasigamint greitai, ir tikrai skanias salotas. Gal jau kazkas ir bandes, bet kad parasysiu nepamaisis
Reikes: kepto mesos smoto
marinuotu agurkeliu ir svoguno.Mano atveju liko kepto elnienos kumpio gabaliukas( tinka ir stirnienos, gal ir serno, cia manau pagal skoni). Ta gabala supjausciau gana mazais kubeliais. Tada ta pati padarau ir su agurkeliais bei svogunais. svogunus pakepinam iki svelnaus parudavimo, kai baigia kept, truputi palaukt kol atves ir viska sudet i bendra dubeni su mesa bei agurkeliais. Gerai ismaisom,ir paskaninam majonezu( geriau kad tai butu helmansas) ir trupuciu keciupo, dar karta permaisom ir skanaus

Reikes: kepto mesos smoto


- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19665
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Virtuvės šefės pasiūlymas - gruziniškas šašlykų marinavimo būdas
Beatričė Jurevičiūtė 2012-04-30
Šilti orai vis dažniau lietuvius veja į gamtą. Su šeimos nariais arba smagia draugų kompanija leisti savaitgalius gamtoje – tikras malonumas. Retas kuris po žiemos sezono nebūna išsiilgęs maudynių ežere ir, žinoma, šašlykų. Sostinės baro „Pavos“ virtuvės šefė Alma Klimkevičienė portalo lrytas.lt skaitytojams šį kartą siūlo gruzinišką šašlykų marinavimo būdą, kad iškyloje gamtoje ar lauko terasoje būtų galima ne tik smagiai pasėdėti, bet ir pasilepinti skaniu patiekalu.
Virtuvės šefė A. Klimkevičienė siūlo rinktis kiaulienos sprandinę, o ne kokią kitą kiaulienos rūšį. Netinkamai pasirinkta mėsa gali sugadinti bet kokį patiekalą – pagerinti skonio nepadės joks marinavimo būdas.
Virtuvės šefė A. Klimkevičienė tikino, kad gruziniškai marinuoti šašlykus nėra sudėtinga: „Kiekvienas lietuvis gali namuose tai pasidaryti“.
A. Klimkevičienė siūlo rinktis kiaulienos sprandinę, o ne kokią kitą kiaulienos rūšį. Netinkamai pasirinkta mėsa gali sugadinti bet kokį patiekalą – pagerinti skonio nepadės joks marinavimo būdas.
„Marinuojame kiaulienos sprandinę užpildami ją gazuotu mineraliniu vandeniu ir gausiai pridedami gruziniškų prieskonių mišinio, kinzos, arba vadinamos kalendros, petražolių, svogūno, šviežių krapų, druskos ir juodųjų pipirų. Žolių nepagailėkite, valgydami šašlyką turite jausti prieskonius“, - sakė kulinarė.
Virtuvės šefė teigė, kad šašlyką marinate pakanka laikyti tris valandas, o tada jau galima kepti. Pasak jos, lietuviai dažnai daro klaidą manydami, kad šašlyką marinate reikia laikyti parą ar net dvi: „Kelių valandų išties pakanka. Reikia žinoti, kad marinuojant mėsą be skysčio, tik prieskoniuose, įdėjus druską mėsa išsausėja. Jeigu pasirenkate tokį marinavimo būdą, žinokite, kad druskos dėti nereikia, nebent mėsą kepate iš karto.“
Nemėgstantiems kiaulienos A. Klimkevičienė siūlo alternatyvą – vištienos šašlyką gruziniškai. Viską reikia daryti taip pat, tik nepilkite gazuoto mineralinio vandens, o marinatui pagardinti naudokite „Cmeli suneli“ prieskonių mišinį.
„Vištienos šašlyką pageidautina valgyti iš karto. Pastovėjęs vištienos šašlykas išdžiūsta ir praranda skonį. Vištieną marinate pakanka palaikyti 1-2 valandas”, - sakė virtuvės šefė.
Pasak A. Klimkevičienės garnyrui geriausia tinka šviežių daržovių salotos arba viskas, ką jūs mėgstate: „Tiesa, siūlau pamiršti ryžius. Kam be reikalo apsunkinti skrandį? Daržovių salotos tinka kuo puikiausiai, o tai kartu ir sveika.“
Gruziniškai paruoštą šašlyką virtuvės šefė siūlo pagardinti padažais. Tam tiks įprastas pomidorų padažas arba majonezas. Vištienos šašlyką kulinarė siūlo pagardinti imbieriniu padažu. Tam prireiks majonezo, smulkiai supjaustyto imbiero, česnako, šiek tiek cukraus ir citrinos sulčių.
„Paruoštą imbierinį padažą prieš vartodami palaikykite kelias valandas, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų ir įgautų reikiamą skonį. Gausite lengvą, skanų padažą, puikiai tinkanti prie vištienos šašlyko“, - tikino A. Klimkevičienė.
Beatričė Jurevičiūtė 2012-04-30
Šilti orai vis dažniau lietuvius veja į gamtą. Su šeimos nariais arba smagia draugų kompanija leisti savaitgalius gamtoje – tikras malonumas. Retas kuris po žiemos sezono nebūna išsiilgęs maudynių ežere ir, žinoma, šašlykų. Sostinės baro „Pavos“ virtuvės šefė Alma Klimkevičienė portalo lrytas.lt skaitytojams šį kartą siūlo gruzinišką šašlykų marinavimo būdą, kad iškyloje gamtoje ar lauko terasoje būtų galima ne tik smagiai pasėdėti, bet ir pasilepinti skaniu patiekalu.
Virtuvės šefė A. Klimkevičienė siūlo rinktis kiaulienos sprandinę, o ne kokią kitą kiaulienos rūšį. Netinkamai pasirinkta mėsa gali sugadinti bet kokį patiekalą – pagerinti skonio nepadės joks marinavimo būdas.
Virtuvės šefė A. Klimkevičienė tikino, kad gruziniškai marinuoti šašlykus nėra sudėtinga: „Kiekvienas lietuvis gali namuose tai pasidaryti“.
A. Klimkevičienė siūlo rinktis kiaulienos sprandinę, o ne kokią kitą kiaulienos rūšį. Netinkamai pasirinkta mėsa gali sugadinti bet kokį patiekalą – pagerinti skonio nepadės joks marinavimo būdas.
„Marinuojame kiaulienos sprandinę užpildami ją gazuotu mineraliniu vandeniu ir gausiai pridedami gruziniškų prieskonių mišinio, kinzos, arba vadinamos kalendros, petražolių, svogūno, šviežių krapų, druskos ir juodųjų pipirų. Žolių nepagailėkite, valgydami šašlyką turite jausti prieskonius“, - sakė kulinarė.
Virtuvės šefė teigė, kad šašlyką marinate pakanka laikyti tris valandas, o tada jau galima kepti. Pasak jos, lietuviai dažnai daro klaidą manydami, kad šašlyką marinate reikia laikyti parą ar net dvi: „Kelių valandų išties pakanka. Reikia žinoti, kad marinuojant mėsą be skysčio, tik prieskoniuose, įdėjus druską mėsa išsausėja. Jeigu pasirenkate tokį marinavimo būdą, žinokite, kad druskos dėti nereikia, nebent mėsą kepate iš karto.“
Nemėgstantiems kiaulienos A. Klimkevičienė siūlo alternatyvą – vištienos šašlyką gruziniškai. Viską reikia daryti taip pat, tik nepilkite gazuoto mineralinio vandens, o marinatui pagardinti naudokite „Cmeli suneli“ prieskonių mišinį.
„Vištienos šašlyką pageidautina valgyti iš karto. Pastovėjęs vištienos šašlykas išdžiūsta ir praranda skonį. Vištieną marinate pakanka palaikyti 1-2 valandas”, - sakė virtuvės šefė.
Pasak A. Klimkevičienės garnyrui geriausia tinka šviežių daržovių salotos arba viskas, ką jūs mėgstate: „Tiesa, siūlau pamiršti ryžius. Kam be reikalo apsunkinti skrandį? Daržovių salotos tinka kuo puikiausiai, o tai kartu ir sveika.“
Gruziniškai paruoštą šašlyką virtuvės šefė siūlo pagardinti padažais. Tam tiks įprastas pomidorų padažas arba majonezas. Vištienos šašlyką kulinarė siūlo pagardinti imbieriniu padažu. Tam prireiks majonezo, smulkiai supjaustyto imbiero, česnako, šiek tiek cukraus ir citrinos sulčių.
„Paruoštą imbierinį padažą prieš vartodami palaikykite kelias valandas, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų ir įgautų reikiamą skonį. Gausite lengvą, skanų padažą, puikiai tinkanti prie vištienos šašlyko“, - tikino A. Klimkevičienė.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- GRIZLEY
- Super Men
- Posts: 1884
- Joined: 2008-Jan-01 23:12
- Location: vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Nu va pries Kaledos atradom nauja recepta basturma, bet ne ta prasta basturma, o skenesne.
Receptas paprastas pajamam palengvica ja itrynam gerai druska, druskos reikia nepagaileti. Itrynus su druska paslegti ja keliom parom, po kiekvienos nakties nuo mesos nupilti issiskyrusi vandeni. Po keliu paru, mesa reikia nuplauti nuo druskos, ir pakabint, kad gerai bet kad nesausai as dziovinau 3 dienas.
Tada pasidarom duonos apvalkala. Paimam juodos duonos puse, apipjaunam duonos pluta, tada duona sutriname arba sutarkuojame, uzpilame vandeniu kad isbrinktu. I isbrinkusia duona dedame daug cesnako isspausto, raudonos paprikos milteliu, juoduju maltu pipiru, kas megsta astriau galima deti ir astriosios paprikos. Viska gerai ismaisius, duonos mase aplipdome mesa. Ir pakabiname toliau dziuti. Dziovinti galima nuo keliu dienu iki poros savaociu, ziurint kokio siltumo patalpoj dziovinsit.
SKANAUS!
Receptas paprastas pajamam palengvica ja itrynam gerai druska, druskos reikia nepagaileti. Itrynus su druska paslegti ja keliom parom, po kiekvienos nakties nuo mesos nupilti issiskyrusi vandeni. Po keliu paru, mesa reikia nuplauti nuo druskos, ir pakabint, kad gerai bet kad nesausai as dziovinau 3 dienas.
Tada pasidarom duonos apvalkala. Paimam juodos duonos puse, apipjaunam duonos pluta, tada duona sutriname arba sutarkuojame, uzpilame vandeniu kad isbrinktu. I isbrinkusia duona dedame daug cesnako isspausto, raudonos paprikos milteliu, juoduju maltu pipiru, kas megsta astriau galima deti ir astriosios paprikos. Viska gerai ismaisius, duonos mase aplipdome mesa. Ir pakabiname toliau dziuti. Dziovinti galima nuo keliu dienu iki poros savaociu, ziurint kokio siltumo patalpoj dziovinsit.
SKANAUS!
Kas globoja, tas ir medžioja
-
- Varovas
- Posts: 44
- Joined: 2010-Apr-26 19:17
Re: Pasiūlykite receptą
Grizli kadu ta basturma skanausim 

- GRIZLEY
- Super Men
- Posts: 1884
- Joined: 2008-Jan-01 23:12
- Location: vilnius
- Darius74
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 328
- Joined: 2009-May-20 21:36
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą


Turiu klausima - ar realu namu salygom isrukyt stirnos galini kumpi. Be daug chemijos. Druska ir prieskoniai? Gal kas bandet? Namu kiaules kumpi esu rukes ir priekini ir galini, mirkau surime ilgai ir i rukyklele. O kaip su stirnos(jauniklis) galiniu kumpiu? Vytinti speju neiiseina, nes vistiek nemazas gabaliukas.
Pasidalinkit jei kas ka zinot, nes kumpis jau saldytuve laukia

- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19665
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Jei ilgai sūrime laikysi - galėsi vytinti, jokių problemų.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
-
- Varovas
- Posts: 44
- Joined: 2010-Apr-26 19:17
Re: Pasiūlykite receptą
Neišmanėliai, mano salotos pačios pačios
Reikės virto mėsos gabalo (tinka stirna,briedis, net bebras), šviežio pomidoro, pekino kopūsto, mėlyno svogūno,marinuoto agurko, dar, kas mėgsta- gali įmesti juodų alyvuogių.
Mėsą ir agurką supjaustyti plonom juostelėm,pomidorą- stambesnėmis skiltelėmis, svogūną- pusžiedžiais, užpilti Kėdainių majonezo (be konservatų), arba aliejumi nuo džiovintų pomidorų
superinės salotos 



Reikės virto mėsos gabalo (tinka stirna,briedis, net bebras), šviežio pomidoro, pekino kopūsto, mėlyno svogūno,marinuoto agurko, dar, kas mėgsta- gali įmesti juodų alyvuogių.
Mėsą ir agurką supjaustyti plonom juostelėm,pomidorą- stambesnėmis skiltelėmis, svogūną- pusžiedžiais, užpilti Kėdainių majonezo (be konservatų), arba aliejumi nuo džiovintų pomidorų


- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19665
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
6 būdai, kaip užmarinuoti šašlyką
15min.lt
Kai lauke puikus oras, taip ir norisi kuo greičiau sprukti nuo darbo stalo, išsitraukti kepsninę ir surengti smagią iškylą gamtoje.
Smagus pasisėdėjimas su draugais ir artimaisiais tikrai neįsivaizduojamas be kvapnių šašlykų. Kad nereikėtų tenkintis prekybos centruose parduodamais jau paruoštais, galime šašlykų priruošti pačios.
♦ Skaniausi šašlykai neturėtų būti per daug riebūs ar per daug sprangūs, geriausia – aukso viduriukas. Taigi rinkdamosi atkreipkite dėmesį į mėsos riebumą, šviežumą, spalvą. Šašlykų mėsą supjaustykite maždaug 3–5 cm kubeliais arba tokio dydžio, koks jums patogiausias valgyti. Šašlykams ruošti jokiu būdu nesirinkite šaldytos mėsos!
♦ Sūdyti ar nesūdyti – spręsti jums pačioms, tačiau verta atminti, kad per didelis druskos kiekis kietina ir sausina mėsą, nes druska šalina skysčius. Taigi nepersistenkite. Galite daugiau jos užberti prieš marinavimo pabaigą.
♦ Marinatui naudoti galima pačius įvairiausius prieskonius, tarkime, svogūnai minkština mėsą ir suteikia itin gardų aromatą,pikantiško skonio suteiks česnakai, sojų padažas, majonezas, pomidorų padažas, vynas, alus, vaisių ir uogų sultys (pomidorų, obuolių), rauginti pieno produktai, citrusiniai vaisiai, šviežios prieskoninės žolelės... Žinoma, tikras šašlykų raugimo žinovas greičiausiai sakys, kad visi šie priedai tikram šašlykui nereikalingi. Kodėl gi nepaeksperimentavus ir nepaieškojus naujų skonių?!
► VYNO MARINATAS (1 kg mėsos)
Dažnai pačiu geriausiu marinatu pavadinamas paprasčiausias baltasis sausas vynas. 1 kg šašlykų užtenka 300 ml vyno. Galima išbandyti štai tokį receptą:
Ingredientai:
• 1 kg šašlyko,
• 800 g svogūnų,
• 300 ml vyno,
• druska, pipirai ir prieskoninės žolelės (pagal skonį).
Kaip gaminti:
1. Supjaustykite svogūnus žiedeliais ir išklokite jais indo dugną. Tuomet dėkite kubeliais supjaustytą mėsą. Sluoksniuokite viską taip, kad ant viršaus galiausiai būtų svogūnai.
2. Vyną sumaišykite su prieskoniais ir užpilkite ant šašlykų. Tuomet dėkite lėkštę ir prislėkite. Laikykite apie parą laiko šaldytuve.
Kulinaro patarimas: vietoj baltojo vyno galite naudoti raudonąjį, tik rinkitės sausą. Įdomų skonį suteiks raudonojo vyno ir džiovintų tamsių slyvų dermė. Kartais vynas keičiamas actu, tik tokiu atveju mėsa būna kietesnė. Tačiau kiekvienas turi atrasti savo skonį.
► ACTO MARINATAS (1 kg mėsos)
Ingredientai:
• ½ stikl. acto,
• 1 stikl. vandens,
• 1 arbat. š. druskos,
• keli laurų lapeliai,
• ½ arbat. š. cukraus,
• pagal skonį maltų ir žirneliais juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Actą sumaišykite su vandeniu ir likusiais prieskoniais.
2. Gautą marinatą užpilkite ant šašlykų. Palikite per naktį stovėti vėsiai pridengtus lėkšte ir prislėgtus.
► OBUOLIŲ ACTO MARINATAS (1 kg mėsos)
Ingredientai:
• ½ stikl. obuolių acto,
• 1 stikl. vandens,
• 2 valg. š. druskos,
• keli laurų lapeliai,
• ½ arbat. š. gvazdikėlių,
• ½ arbat. š. muskato,
• 1 arbat. š. šviežių petražolių,
• kmynai (pagal skonį).
Kaip gaminti:
1. Supjaustykite svogūnus žiedeliais, obuolių actą sumaišykite su vandeniu ir prieskoniais.
2. Gautą marinatą užpilkite ant šašlykų. Palikite per naktį pridengtus lėkšte ir prislėgtus.
► KEFYRO MARINATAS (1 kg mėsos)
Ingredientai:
• 1 l kefyro,
• 4 svogūnai,
• 1 valg. š. druskos,
• 10 g šviežių petražolių,
• 10 g šviežių mėtų,
• 10 g šviežių bazilikų,
• 10 šviežių krapų.
Kaip gaminti:
1. Supjaustykite svogūnus žiedeliais, kefyrą sumaišykite su likusiais prieskoniais.
2. Svogūnus ir mėsą sudėkite sluoksniais, o gautą marinatą užpilkite ant mėsos ir gerai sušmaišykite. Palikite per naktį šaldytuve pridengtus lėkštute ir prislėgtus. Jeigu manote, kad marinatui trūksta skonio, galite įdėti smulkintos citrinos arba pagardinti pomidorų sultimis.
► CITRINŲ ARBA APELSINŲ MARINATAS (1 kg mėsos)
Ingredientai:
• 3 citrinos arba 3 apelsinai (puikų skonį suteiks ir žaliosios citrinos),
• keli laurų lapeliai,
• 4 svogūnai,
• 1 valg. š. šviežios trintos imbiero šaknies (galima ir daugiau),
• 1 valg. š. ciberžolių.
Kaip gaminti:
1. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, citrinas ar kitus pasirinktus citrusinius vaisius su žievelėmis sutrinkite ir sumaišykite su likusiais prieskoniais.
2. Svogūnus ir mėsą sudėkite sluoksniais, o gautą marinatą užpilkite ant mėsos ir gerai sumaišykite. Palikite per naktį šaldytuve pridengtus lėkštute ir prislėgtus.
► AŠTRUS MARINATAS (1 kg mėsos)
Ingredientai:
• 200 ml majonezo,
• 200 mėgstamo pomidorų padažo,
• citrina,
• 2 arbat. š. garstyčių,
• aitrioji paprika,
• 2 valg. š. šviežių petražolių,
• 5 česnako skiltelės.
Kaip gaminti:
1. Citriną susmulkinkite, česnakus sutrinkite, aitriąją papriką supjaustykite žiedeliais.
2. Majonezą sumaišykite su pomidorų padažu, garstyčiomis ir likusiais ingredientais.
3. Gautą marinatą užpilkite ant šašlykų ir gerai permaišykite. Palikite pridengtus parai šaldytuve.
15min.lt
Kai lauke puikus oras, taip ir norisi kuo greičiau sprukti nuo darbo stalo, išsitraukti kepsninę ir surengti smagią iškylą gamtoje.
Smagus pasisėdėjimas su draugais ir artimaisiais tikrai neįsivaizduojamas be kvapnių šašlykų. Kad nereikėtų tenkintis prekybos centruose parduodamais jau paruoštais, galime šašlykų priruošti pačios.
♦ Skaniausi šašlykai neturėtų būti per daug riebūs ar per daug sprangūs, geriausia – aukso viduriukas. Taigi rinkdamosi atkreipkite dėmesį į mėsos riebumą, šviežumą, spalvą. Šašlykų mėsą supjaustykite maždaug 3–5 cm kubeliais arba tokio dydžio, koks jums patogiausias valgyti. Šašlykams ruošti jokiu būdu nesirinkite šaldytos mėsos!
♦ Sūdyti ar nesūdyti – spręsti jums pačioms, tačiau verta atminti, kad per didelis druskos kiekis kietina ir sausina mėsą, nes druska šalina skysčius. Taigi nepersistenkite. Galite daugiau jos užberti prieš marinavimo pabaigą.
♦ Marinatui naudoti galima pačius įvairiausius prieskonius, tarkime, svogūnai minkština mėsą ir suteikia itin gardų aromatą,pikantiško skonio suteiks česnakai, sojų padažas, majonezas, pomidorų padažas, vynas, alus, vaisių ir uogų sultys (pomidorų, obuolių), rauginti pieno produktai, citrusiniai vaisiai, šviežios prieskoninės žolelės... Žinoma, tikras šašlykų raugimo žinovas greičiausiai sakys, kad visi šie priedai tikram šašlykui nereikalingi. Kodėl gi nepaeksperimentavus ir nepaieškojus naujų skonių?!
► VYNO MARINATAS (1 kg mėsos)
Dažnai pačiu geriausiu marinatu pavadinamas paprasčiausias baltasis sausas vynas. 1 kg šašlykų užtenka 300 ml vyno. Galima išbandyti štai tokį receptą:
Ingredientai:
• 1 kg šašlyko,
• 800 g svogūnų,
• 300 ml vyno,
• druska, pipirai ir prieskoninės žolelės (pagal skonį).
Kaip gaminti:
1. Supjaustykite svogūnus žiedeliais ir išklokite jais indo dugną. Tuomet dėkite kubeliais supjaustytą mėsą. Sluoksniuokite viską taip, kad ant viršaus galiausiai būtų svogūnai.
2. Vyną sumaišykite su prieskoniais ir užpilkite ant šašlykų. Tuomet dėkite lėkštę ir prislėkite. Laikykite apie parą laiko šaldytuve.
Kulinaro patarimas: vietoj baltojo vyno galite naudoti raudonąjį, tik rinkitės sausą. Įdomų skonį suteiks raudonojo vyno ir džiovintų tamsių slyvų dermė. Kartais vynas keičiamas actu, tik tokiu atveju mėsa būna kietesnė. Tačiau kiekvienas turi atrasti savo skonį.
► ACTO MARINATAS (1 kg mėsos)
Ingredientai:
• ½ stikl. acto,
• 1 stikl. vandens,
• 1 arbat. š. druskos,
• keli laurų lapeliai,
• ½ arbat. š. cukraus,
• pagal skonį maltų ir žirneliais juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Actą sumaišykite su vandeniu ir likusiais prieskoniais.
2. Gautą marinatą užpilkite ant šašlykų. Palikite per naktį stovėti vėsiai pridengtus lėkšte ir prislėgtus.
► OBUOLIŲ ACTO MARINATAS (1 kg mėsos)
Ingredientai:
• ½ stikl. obuolių acto,
• 1 stikl. vandens,
• 2 valg. š. druskos,
• keli laurų lapeliai,
• ½ arbat. š. gvazdikėlių,
• ½ arbat. š. muskato,
• 1 arbat. š. šviežių petražolių,
• kmynai (pagal skonį).
Kaip gaminti:
1. Supjaustykite svogūnus žiedeliais, obuolių actą sumaišykite su vandeniu ir prieskoniais.
2. Gautą marinatą užpilkite ant šašlykų. Palikite per naktį pridengtus lėkšte ir prislėgtus.
► KEFYRO MARINATAS (1 kg mėsos)
Ingredientai:
• 1 l kefyro,
• 4 svogūnai,
• 1 valg. š. druskos,
• 10 g šviežių petražolių,
• 10 g šviežių mėtų,
• 10 g šviežių bazilikų,
• 10 šviežių krapų.
Kaip gaminti:
1. Supjaustykite svogūnus žiedeliais, kefyrą sumaišykite su likusiais prieskoniais.
2. Svogūnus ir mėsą sudėkite sluoksniais, o gautą marinatą užpilkite ant mėsos ir gerai sušmaišykite. Palikite per naktį šaldytuve pridengtus lėkštute ir prislėgtus. Jeigu manote, kad marinatui trūksta skonio, galite įdėti smulkintos citrinos arba pagardinti pomidorų sultimis.
► CITRINŲ ARBA APELSINŲ MARINATAS (1 kg mėsos)
Ingredientai:
• 3 citrinos arba 3 apelsinai (puikų skonį suteiks ir žaliosios citrinos),
• keli laurų lapeliai,
• 4 svogūnai,
• 1 valg. š. šviežios trintos imbiero šaknies (galima ir daugiau),
• 1 valg. š. ciberžolių.
Kaip gaminti:
1. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, citrinas ar kitus pasirinktus citrusinius vaisius su žievelėmis sutrinkite ir sumaišykite su likusiais prieskoniais.
2. Svogūnus ir mėsą sudėkite sluoksniais, o gautą marinatą užpilkite ant mėsos ir gerai sumaišykite. Palikite per naktį šaldytuve pridengtus lėkštute ir prislėgtus.
► AŠTRUS MARINATAS (1 kg mėsos)
Ingredientai:
• 200 ml majonezo,
• 200 mėgstamo pomidorų padažo,
• citrina,
• 2 arbat. š. garstyčių,
• aitrioji paprika,
• 2 valg. š. šviežių petražolių,
• 5 česnako skiltelės.
Kaip gaminti:
1. Citriną susmulkinkite, česnakus sutrinkite, aitriąją papriką supjaustykite žiedeliais.
2. Majonezą sumaišykite su pomidorų padažu, garstyčiomis ir likusiais ingredientais.
3. Gautą marinatą užpilkite ant šašlykų ir gerai permaišykite. Palikite pridengtus parai šaldytuve.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19665
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Algimanto Žemaičio karosienė
Su žmonos Vitalijos paragavimu (bulves, morkas nuskuta ir svogūnus nulupa Vitalija).
Žuvienė verdama 20 litrų puode. Reikia 3–4 kg karosų. Atpjaunamos galvos, uodegos ir 7–8 l vandens 1 valandą verdamas jų sultinys. Įdedamas 1 šaukštas penkių rūšių pipirų, 3 šaukštai druskos, laurų lapelių.
Sultinys perkošiamas, ir pirmą kartą paragauja Vitalija, ar jam ko netrūksta.
Toliau: į sultinį pilama 10 litrų karšto vandens, įmetamos stambiais ratukais supjaustytos 3–5 morkos, 2–3 galvos smulkiai supjaustytų svogūnų, galvutė česnako ir stiklinė (200 g) iš vakaro pamerktų miežinių kruopų. Verdama 15 minučių. Į pabaigą, kai lieka virti 5–7 minutės, įmetama stambiai supjaustytų 10 bulvių ir 3–4 supjaustyti karosai. Galima įberti ankštelę smulkiai supjaustyto aitriojo pipiro.
Kai žuvienė išverda, Vitalija vėl ragauja, ar netrūksta druskos, prieskonių. Smulkiai supjaustyti krapai ir svogūnų laiškai patiekiami atskirai. Iškart sumetus į puodą žalumynus karosienė greitai ima pukšėti ir prarūgsta.
alytausnaujienos.lt
Su žmonos Vitalijos paragavimu (bulves, morkas nuskuta ir svogūnus nulupa Vitalija).
Žuvienė verdama 20 litrų puode. Reikia 3–4 kg karosų. Atpjaunamos galvos, uodegos ir 7–8 l vandens 1 valandą verdamas jų sultinys. Įdedamas 1 šaukštas penkių rūšių pipirų, 3 šaukštai druskos, laurų lapelių.
Sultinys perkošiamas, ir pirmą kartą paragauja Vitalija, ar jam ko netrūksta.
Toliau: į sultinį pilama 10 litrų karšto vandens, įmetamos stambiais ratukais supjaustytos 3–5 morkos, 2–3 galvos smulkiai supjaustytų svogūnų, galvutė česnako ir stiklinė (200 g) iš vakaro pamerktų miežinių kruopų. Verdama 15 minučių. Į pabaigą, kai lieka virti 5–7 minutės, įmetama stambiai supjaustytų 10 bulvių ir 3–4 supjaustyti karosai. Galima įberti ankštelę smulkiai supjaustyto aitriojo pipiro.
Kai žuvienė išverda, Vitalija vėl ragauja, ar netrūksta druskos, prieskonių. Smulkiai supjaustyti krapai ir svogūnų laiškai patiekiami atskirai. Iškart sumetus į puodą žalumynus karosienė greitai ima pukšėti ir prarūgsta.
alytausnaujienos.lt
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19665
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Blyneliai su alumi
Reikės:
1 stiklinės pieno,
1 stiklinės alaus,
2 kiaušinių,
arb. šaukštelio sodos,
valg šaukšto cukraus,
4 valg. šaukštų aliejaus,
miltų.
Sumaišyti produktus tokia tvarka, kokia jie išvardinti, suberkite miltų tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
Skanaus!
Reikės:
1 stiklinės pieno,
1 stiklinės alaus,
2 kiaušinių,
arb. šaukštelio sodos,
valg šaukšto cukraus,
4 valg. šaukštų aliejaus,
miltų.
Sumaišyti produktus tokia tvarka, kokia jie išvardinti, suberkite miltų tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
Skanaus!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- Darius74
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 328
- Joined: 2009-May-20 21:36
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
medziotojas wrote:Blyneliai su alumi
Reikės:
1 stiklinės pieno,
1 stiklinės alaus,
2 kiaušinių,
arb. šaukštelio sodos,
valg šaukšto cukraus,
4 valg. šaukštų aliejaus,
miltų.
Sumaišyti produktus tokia tvarka, kokia jie išvardinti, suberkite miltų tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
Skanaus!



Pabandysim
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19665
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
gal ką pritaikysit žvėrienos paruošimui - http://www.seforeceptai.lt/receptai
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19665
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Pasiūlykite receptą
Gruziniška charčo
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
Ingredientai
Aviena: arba jautienos - krūtininės ar kumpio 500 g
Ryžiai: 1 st. (1/2 st. ilgagrūdžių)
Svogūnai: 3 vnt.
Česnakai: 3 skiltelės
Sultys: 100 ml (granatų - šviežiai spaustos)
Aitrioji paprika: 1 vnt.
Laurų lapai: 2 vnt.
Salierai: 20 g (gabalėlis šaknies)
Petražolės: 20 g (gabalėlis šaknies ir švieži lapeliai)
Bazilikai: 1 žiupsnelis (švieži)
Kalendros: 3 g (maltos)
Juodieji pipirai: 1 žiupsnelis
Kaukazietiški prieskoniai: 1 arbat. š.
Druska: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
Mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabalais, sudėkite į gilų puodą storu dugnu, užpilkite dviem litrais šalto vandens ir statykite ant stiprios ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas. Įmeskite svogūną, salierą bei petražolių šaknį, kelis juoduosius pipirus, pridenkite puodą dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite apie dvi valandas.
Suvirusias daržoves išgriebkite kiaurasamčiu. Suberkite ryžius, sudėkite svieste pakepintus smulkintus likusius svogūnus. Į puodą įleiskite marlinį maišelį su kalendromis bei laurų lapais. Virkite apie 20 minučių.
Maišelį su prieskoniais ištraukite, supilkite granatų sultis, įberkite žiupsnį kaukazietiškų prieskonių, smulkintų šviežių petražolių bei bazilikų, sudėkite smulkintą aitriąją papriką, česnakus, pagal skonį įberkite druskos ir virkite dar apie 10 minučių. Skanaus!
Manau tiktų ir stirniena
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
Ingredientai
Aviena: arba jautienos - krūtininės ar kumpio 500 g
Ryžiai: 1 st. (1/2 st. ilgagrūdžių)
Svogūnai: 3 vnt.
Česnakai: 3 skiltelės
Sultys: 100 ml (granatų - šviežiai spaustos)
Aitrioji paprika: 1 vnt.
Laurų lapai: 2 vnt.
Salierai: 20 g (gabalėlis šaknies)
Petražolės: 20 g (gabalėlis šaknies ir švieži lapeliai)
Bazilikai: 1 žiupsnelis (švieži)
Kalendros: 3 g (maltos)
Juodieji pipirai: 1 žiupsnelis
Kaukazietiški prieskoniai: 1 arbat. š.
Druska: 1 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
Mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabalais, sudėkite į gilų puodą storu dugnu, užpilkite dviem litrais šalto vandens ir statykite ant stiprios ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas. Įmeskite svogūną, salierą bei petražolių šaknį, kelis juoduosius pipirus, pridenkite puodą dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite apie dvi valandas.
Suvirusias daržoves išgriebkite kiaurasamčiu. Suberkite ryžius, sudėkite svieste pakepintus smulkintus likusius svogūnus. Į puodą įleiskite marlinį maišelį su kalendromis bei laurų lapais. Virkite apie 20 minučių.
Maišelį su prieskoniais ištraukite, supilkite granatų sultis, įberkite žiupsnį kaukazietiškų prieskonių, smulkintų šviežių petražolių bei bazilikų, sudėkite smulkintą aitriąją papriką, česnakus, pagal skonį įberkite druskos ir virkite dar apie 10 minučių. Skanaus!
Manau tiktų ir stirniena
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas