Šoviniai
- medziotojas
- Administratorius

Re: Šoviniai
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- DJ
- Patyręs medžiotojas

Sulaukiau amerikosu aparaciuko
pasisveri paraka, sratus, parenki atitinkamas normeles ir tada uztaisineji kaip konvejeryje
daiktas patiko, dabar laukiam savaitgalio soviniu bandymams ant antinu 
Tik medžiotoju tapes žmogus išsiskyrė iš kitų gyvūnų (G.Klark)
- Marius1971
- Patyręs medžiotojas

nu tokios gamybos linijos tau ir zalaarms turi pavydeti
o kalibras tik 12??? ar galima ir 16 daryti?
- DJ
- Patyręs medžiotojas

buna ir 12 kalibro, sitas kur pas mane tai 16 kalMarius1971 wrote:nu tokios gamybos linijos tau ir zalaarms turi pavydeti![]()
http://leeprecision.com/xcart/16G-LOAD-ALL-II.html
- Marius1971
- Patyręs medžiotojas

eeeeeee ai tada padraugausim

vat pasiseko man siemet- gavau skeet 16 kalibre lekstutem saudyti, tai bus pabandymui per varzybas, nes saududavau su antiniais.
vat pasiseko man siemet- gavau skeet 16 kalibre lekstutem saudyti, tai bus pabandymui per varzybas, nes saududavau su antiniais.
-
arz
- Patyręs medžiotojas

DJ wrote:Sulaukiau amerikosu aparaciuko
...
O jei nepaslaptis kiek kainavo atsisiuntimas ir muitas?
- DJ
- Patyręs medžiotojas

jamiau is cia:arz wrote:DJ wrote:Sulaukiau amerikosu aparaciuko
...![]()
O jei nepaslaptis kiek kainavo atsisiuntimas ir muitas?
http://www.guncare.lt/goods/cat,3341/gi ... iedai.html
-
arz
- Patyręs medžiotojas

O parakas, šratai, kamščiai, kapsulės, tūtelės iš kur?
- DJ
- Patyręs medžiotojas

parakas is betkurios ginklu pardos, sratu teks paieskot, bet gali su zala ir susiderint kad nepasididziuotu ir reikiama parduotuve atveztu, kamsciai, tuteles analogiskai, siaip buna visko ginklu pardose, kitas variantas derink su forumieciu forester99 jis i RUS vazineja tai is ten gali parvezti, gausis kazkiek pigiau.arz wrote:O parakas, šratai, kamščiai, kapsulės, tūtelės iš kur?
PS. jeigu viso sito reikalo tikslas yra pigiau tureti soviniu tai iskart galiu pasakyt kad neisdegs, "savi" soviniai gaunasi brangesni nei tradiciniai parduotuveje (nebent jau labai iskirtinais atvejais gali but kitaip).
Man tai yra dalis viso medziokles proceso ir labiau patinka i vamzdzius det savos gamybos sovini zinant kas ten pas ji sudeta
- italjanec
- Patyręs medžiotojas

Atskirai parsiduoda kompletas pagal kalibra, o remas tas pats lieka. Minusas, kad nera valcavimo prietaiso. Bet tas antgalis atskirai parsiduoda. Gudruciai ismaste kaip nesivarginant uzvalcuot sovinius. Nusiperka nedidukes vertikalias grezimo staklytes, antgali iverzia i patrona. Stakles nustato i reikiama grezimo gyli kad neperspaust sovinio ir dirba. Grazu ziuret kaip soviniai uzsivyniojaMarius1971 wrote:nu tokios gamybos linijos tau ir zalaarms turi pavydeti![]()
DJ Pagal instrukcija sovinius uztaisineji ar kaip sazine leidzia?
Jei nezinai ka daryti- nedaryk nieko.
- DJ
- Patyręs medžiotojas

ta prasme?italjanec wrote:DJ Pagal instrukcija sovinius uztaisineji ar kaip sazine leidzia?
PS. valcavimo staklytes turiu, ale rankines, RUS pramones isradimas
- italjanec
- Patyręs medžiotojas

Ta prasme, kad pasidedi knyga, perskaitai kas galima ir ko negalima ir darai tik tai kas galima pagal instrukcija. Tada kaip tu sakai gauni brangesnius uz pardej sovinius.DJ wrote: ta prasme?
Mano sazine leidzia nusizengt taisyklem kurios parasytos instrukcijoj ir padarau taip kaip man geriau. Tad sovini gaunu gerokai pigesni nei pardej, kokybes atzvilgiu irgi.
Jei prisimint mano ginca su G. Peteliu, jis supykes kazkurioj vietoj parase, kad musu sautuvai tik iki 25m pataiko. Ce visiska tiesa ir galima jam tik paploti. Norint pataikyt is toliau reik "nesaziningai " uztasyt sovinius ir kaimynai nesupras kodel taui antys krenta kurkas dazniau nei jiems
Todel ir paklausiau.
- DJ
- Patyręs medžiotojas

na sovinius uztaisineju jau senai, ismokau is seno medziotojo kuris dar ir sratus pats liedavo, pradzioj dariau tevui, kai jau gavau bilieta uztaisineju sau, knygu perskaiciau nemazai su instrukcijom bet nepasakyciau kad labai grieztai to laikausi, turiu savo poziuri i proporcijas, kamscius, konteinerius ir t.t. aisku viska reik atitaikyt ir konkreciam sautuvui, va pvz pas kolega lyg irgi toks pats sautuvas, taspats kalibras o mano megstami 6.2 mm nelimpa, barsto kaip laistytuvas... gal parako norma reiktu pagal ji pareguliuot.italjanec wrote:Ta prasme, kad pasidedi knyga, perskaitai kas galima ir ko negalima ir darai tik tai kas galima pagal instrukcija. Tada kaip tu sakai gauni brangesnius uz pardej sovinius.DJ wrote: ta prasme?
Mano sazine leidzia nusizengt taisyklem kurios parasytos instrukcijoj ir padarau taip kaip man geriau. Tad sovini gaunu gerokai pigesni nei pardej, kokybes atzvilgiu irgi.
Jei prisimint mano ginca su G. Peteliu, jis supykes kazkurioj vietoj parase, kad musu sautuvai tik iki 25m pataiko. Ce visiska tiesa ir galima jam tik paploti. Norint pataikyt is toliau reik "nesaziningai " uztasyt sovinius ir kaimynai nesupras kodel taui antys krenta kurkas dazniau nei jiems![]()
Todel ir paklausiau.
del sovinio savikainos tiesa pasakius niekad neskaiciavau kiek man kainuoja mano uztaisytas sovinio vnt
- italjanec
- Patyręs medžiotojas

Tavo kolegos problema issprendziama paprastai. Ikisk kamsti i vamzdzio gala (aisku jo saunyko ne savo
) taip, kad ilindes visas vidun butu ir kokia 0,5cm giliau. Tada sudek viena eilute 6,2 sratu. Pirmas variantas ju neina sumurdyt kad butu vienoj eilutej. Antras variantas sutilpo ir nekliba(idealus reikalas).Trecias sukrito laisvai ir tabaluojas.
Jei pirmas variantas yra tada mazint reikia sratu dydy iki antro varianto. Jei suvis nepagerejo lieka trecias variantas, kuris jau iskart niekam tikes. Todel uztaisant butina pavyniot ir ikist i gilze popieriaus arba pleveles juosta pries dedant sratus. Jei problema kad sratai visgi per dideli ir pucia soviny pavyniojus, reikia 6mm sratu, o tokiu nera pardavime nebuvo ir nebus. Isardai koki dvirati, surandi 6mm guolius, ir is ju pasidarai forma sratams. Tada jau visam gyvenimui vynioji sratus kaip kudikeli kiekvienam soviniui. Nemanau kad tai labai brangus problemos sprendimas
Suviai bus glausti ir jokio pavojaus saunant
Aplamai tai parakas niekuo detas jau ce. Jei sumazinsi perdaug norma, ka jau ryskiai reik daryt siuo atveju, slabokas suvis gausis. Geriau tada jau viena eilute sratu dedet, nei parako nupilt.
Jei pirmas variantas yra tada mazint reikia sratu dydy iki antro varianto. Jei suvis nepagerejo lieka trecias variantas, kuris jau iskart niekam tikes. Todel uztaisant butina pavyniot ir ikist i gilze popieriaus arba pleveles juosta pries dedant sratus. Jei problema kad sratai visgi per dideli ir pucia soviny pavyniojus, reikia 6mm sratu, o tokiu nera pardavime nebuvo ir nebus. Isardai koki dvirati, surandi 6mm guolius, ir is ju pasidarai forma sratams. Tada jau visam gyvenimui vynioji sratus kaip kudikeli kiekvienam soviniui. Nemanau kad tai labai brangus problemos sprendimas
- DJ
- Patyręs medžiotojas

patarimasitaljanec wrote:Tavo kolegos problema issprendziama paprastai. Ikisk kamsti i vamzdzio gala (aisku jo saunyko ne savo) taip, kad ilindes visas vidun butu ir kokia 0,5cm giliau. Tada sudek viena eilute 6,2 sratu. Pirmas variantas ju neina sumurdyt kad butu vienoj eilutej. Antras variantas sutilpo ir nekliba(idealus reikalas).Trecias sukrito laisvai ir tabaluojas.
Jei pirmas variantas yra tada mazint reikia sratu dydy iki antro varianto. Jei suvis nepagerejo lieka trecias variantas, kuris jau iskart niekam tikes. Todel uztaisant butina pavyniot ir ikist i gilze popieriaus arba pleveles juosta pries dedant sratus. Jei problema kad sratai visgi per dideli ir pucia soviny pavyniojus, reikia 6mm sratu, o tokiu nera pardavime nebuvo ir nebus. Isardai koki dvirati, surandi 6mm guolius, ir is ju pasidarai forma sratams. Tada jau visam gyvenimui vynioji sratus kaip kudikeli kiekvienam soviniui. Nemanau kad tai labai brangus problemos sprendimasSuviai bus glausti ir jokio pavojaus saunant
Aplamai tai parakas niekuo detas jau ce. Jei sumazinsi perdaug norma, ka jau ryskiai reik daryt siuo atveju, slabokas suvis gausis. Geriau tada jau viena eilute sratu dedet, nei parako nupilt.