Šoviniai
- pyfpafz
- Jaunas medžiotojas

Re: Šoviniai
Sharakanas
Kaip ir sakei, priklauso kur pataikysi.
Jei sudirbs prastai, tai si wsm kulka gali tiesiog "prasiuti" nespejus ekspansyvuoti.
Kulka kuri mane domina yra labai specifine, vientisas varis:
http://www.norma.cc/content.asp?Typ=26& ... le%20Shock
Norma Barnes Triple-Shock balistika gerokai geresne uz Oryx, ir net uz RWS Evo, bet Evo man nepriimtina del kitu priezasciu...
Kaip ir sakei, priklauso kur pataikysi.
Jei sudirbs prastai, tai si wsm kulka gali tiesiog "prasiuti" nespejus ekspansyvuoti.
Kulka kuri mane domina yra labai specifine, vientisas varis:
http://www.norma.cc/content.asp?Typ=26& ... le%20Shock
Norma Barnes Triple-Shock balistika gerokai geresne uz Oryx, ir net uz RWS Evo, bet Evo man nepriimtina del kitu priezasciu...
-
Alguzas
- Stažuotojas

Pabandyk sita kulka prasaut per chronografa,gal pakeisi nuomone apie NORMA.O jei manai kad Evolicion gadina vamzdi su savo apvalkalu,tai pagalvok,ar butu RWS terlinusi su moderniausiais parakais,tausojanciais vamzdi,ir paskui padare kulka,kuri ta vamzdi gadina..
- pyfpafz
- Jaunas medžiotojas

- svetimas
- Administratorius

kažaip juoka man sukėlė tavo paskutine žinute, idomu kas toks jau spejo užrožt vamzdi su šita kulka ir galejo pasakyt va su tuo bučiau šaudes tiek bet su "evo" gavosi tik vakiek. Tos išvados ka pats su peiliuku pakrapstes kulka pamatei manau biski klaidingos,aišku čia mano nuomone gal aš klystupyfpafz wrote:Bet realybe rodo ka kita.
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
- Strelcius
- Super Men

joa, but idomu jei apsviestum šaika kame ten reikalas apie ta realybe, o tai gainas bobu pletkai paskui 
Lietuvis
- darsakas
- Stažuotojas

Na nereikia taip jautriai reaguoti, juk tam ir yra forumas, kad šūdą pamalti, pasidalinti žiniomis, patirtim. Tik ginčuose gimsta teisybėsharakanas wrote:nemalkit sudo. jei subinen pataikysi ir pabuklo neuzteks. a jei susausi kaip priklauso tai ir kris. blogai stabdo, graziai dirba .... nemalkit sudo sakau da karta. plachomu tancoru i jaica miesaiet
sharakanas, dižioji dalis procentų , žvėries stabdymo, priklauso nuo pataikymo, o likusi nuo kulkos konstrukcijos. "Supūvusiam kapitalistui" nėra svarbu mėsos kg,jam svarbu trofėjus. Todėl ir kuria/konstruoja kulkas trumpinančias žvėries kančias .O tautietis , dar visai nesenai, su valdišku "barsu" vertė viską, ir nesvarbu ar buvo surastas žvėrelis ar ne, nes reikėjo "atšaudyti" licenzijas.
.308w, 30-06spr, .300wm/wsm - kulkos diametras tas pats, tik visas skirtumas nuo .308W iki .300WM (pabūklo) yra tas, jei tos pačios konstrukcijos kulka pereis kiaurai ar ne .... Šitas parametras , dažnam tautiečiui yra pats didžiausias rodiklis, nes nuo jo priklauso, ar "geras kalibras" ar "pabūklas". Na tiek to, nesiveliam į gilesnes diskusijas
pyfpafz , turiu parvežta filmuką apie Barnes Triple-Shock iš kažkurios parodos. Jei kerti angliškai, ten pasakoja ir aiškina apie ją. Norėsi ar dar bus norinčių pamatyti, galėsiu per skype atsiųsti.
Virvės nepastumsi, ją galimą tik patraukti, tačiau reikia neužmiršti, kad ji geba ir nutrūkti
- medziotojas
- Administratorius

Atsiūsk, galėsime į forumą įdėti, galės ir kiti pažiūrėti
Mano skype - ramunas3701 arba lemanas11 .
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius

Kaip skaitote, kad nesikrušt su parako svėrimais ir t.t., ar verta išardyti nusipirktus šovinius ir sukišti savo kulipkas (Polevo)? Anksčiau su tėvu tai dažnai darydavom, tada ir tūtelės dar buvo popierinės ir jas lengiau būdavo ardyti ir vėl užsukti. Dabar tik abejoju parako kiekiu šovinyje, nes kiekvienas užtaisas skirtingas beveik
Ką patartumėt kolegos ?
Ką patartumėt kolegos ?
Ortegas Gasetas
Ortegas Gasetas
-
Alguzas
- Stažuotojas

Reklaminis apie Barnes:
http://www.youtube.com/watch?v=u6uo0E6nuJ0
Jei viskas taip ir butu,butu puiku.Tik man iskilo dar vienas klausimelis:pagal gamybos technologija,tai,koger,pati paprasciausia kulka.Tai kodel kaina vos ne didziausia?
Jei viskas taip ir butu,butu puiku.Tik man iskilo dar vienas klausimelis:pagal gamybos technologija,tai,koger,pati paprasciausia kulka.Tai kodel kaina vos ne didziausia?
-
Alguzas
- Stažuotojas

Ne viskas taip paprasta,Polevo kulka yra is labai minksto svino,taiparako dedama maziau,nes kitaip del didelio pradinio greicio kulka sumaigoma dar vamzdyje,ir,aisku,tokia kulka taikliai nebeleks.Su dabar parduodamu paraku Rex uztaisinet Polevu nebandziau,o Sokol dedama mazdaug 0.2-0.3 gramo maziau.Tas pats galioja Kipolio,Majerio,Diabolo kulkoms.Jei turit seno Sokol,reiktu patikrint ar nepasenes.Pasenes parakas turi gan astru kvapa,jei vistiek neramu-reikia matuot degimo greiti.Tai daroma:0.25 gramo parako ispilama ant V forma perlenkto popieriaus lapelio,ir isskleidziama i 5 cm ilgio juostele.Popierius uzdegamas,kai nudega iki parako ir sis uzsidega,paleidziamas sekundometras.Nesugedes parakas turetu sudegt per 2 sekundes,plius minus 0.2sek.,jei sudega per mazdaug 1.6,ar greiciau-reikia mest ji lauk..medziotojas wrote:Kaip skaitote, kad nesikrušt su parako svėrimais ir t.t., ar verta išardyti nusipirktus šovinius ir sukišti savo kulipkas (Polevo)? Anksčiau su tėvu tai dažnai darydavom, tada ir tūtelės dar buvo popierinės ir jas lengiau būdavo ardyti ir vėl užsukti. Dabar tik abejoju parako kiekiu šovinyje, nes kiekvienas užtaisas skirtingas beveik![]()
Ką patartumėt kolegos ?
Tarp kitako,senos Polevo budavo geresnes kokybes,nei dabartines.Gaila,maniskis konteineriniu nelabai megsta,irgi turiu dar kelias desetkas..
Last edited by Alguzas on 2009-Aug-14 09:45, edited 1 time in total.
-
mazyla
patarciau dirbt savo darba. Soviniu gamintojai tegu dirba savo darba - gamina soivinius, a mes jau kaip nors tinkamus atsirinksim.medziotojas wrote:Kaip skaitote, kad nesikrušt su parako svėrimais ir t.t., ar verta išardyti nusipirktus šovinius ir sukišti savo kulipkas (Polevo)? Anksčiau su tėvu tai dažnai darydavom, tada ir tūtelės dar buvo popierinės ir jas lengiau būdavo ardyti ir vėl užsukti. Dabar tik abejoju parako kiekiu šovinyje, nes kiekvienas užtaisas skirtingas beveik![]()
Ką patartumėt kolegos ?
- pyfpafz
- Jaunas medžiotojas

darsakas
Algliskai kertu, filmukas tas butu labai liux
svetimas & Alguzas
Pameni fizika ir chemija is mokyklos, pamokas apie trinti ir metalu kietuma!?
Varis minkstesnis uz nikeli, vadinasi suvio metu varis palieka daugiau apnasu (pliusas RWS Evo).
Paliktas RWS Evo apnasas sunkiau nuvalyti (pliusas Normai).
Kietesnis pavirsius trinties metu labiau gadina (pliusas Normai).
Barnes Triple-Shock del savo konstrukcijos maziau drozia vamzdi (pliusas Normai).
Lyginant RWS Evo ir Norma Barnes Triple-Shock balistikos koeficientas geresnis T-Shock (pliusas Normai).
Paskutinis klausimas, "kaip dirba" T-Shock?
Cia mano asmenine pliusu ir minusu sistema renkantis sovinius.
Na dar ir ginklo gamintojas rekomendavo Norma, patikslinu, kad jis nepasake, kad Norma yra geriau uz RWS, tiesiog rekomendavo.
The friction of RWS EVO is less but it is more difficult to remove. You cannot use chemical cleanser to remove the nickel deposits.
The grit depends also on the inner surface of the barrel.
Cold hammered barrels will be last a lifetime if serviced well.
It does not matter what kind of ammunition you use. But you should use always the same ammunition if possible.
For cleaning we only use oil. There is no need to use chemical cleanser.
P.S.: Ir pabaigai, labiausiai ginklui suvio metu kenkia ne soviniai, o pasaliniai kunai (dukles, purvas ir t.t.) pateke i vamzdi.
Algliskai kertu, filmukas tas butu labai liux
svetimas & Alguzas
Pameni fizika ir chemija is mokyklos, pamokas apie trinti ir metalu kietuma!?
Varis minkstesnis uz nikeli, vadinasi suvio metu varis palieka daugiau apnasu (pliusas RWS Evo).
Paliktas RWS Evo apnasas sunkiau nuvalyti (pliusas Normai).
Kietesnis pavirsius trinties metu labiau gadina (pliusas Normai).
Barnes Triple-Shock del savo konstrukcijos maziau drozia vamzdi (pliusas Normai).
Lyginant RWS Evo ir Norma Barnes Triple-Shock balistikos koeficientas geresnis T-Shock (pliusas Normai).
Paskutinis klausimas, "kaip dirba" T-Shock?
Cia mano asmenine pliusu ir minusu sistema renkantis sovinius.
Na dar ir ginklo gamintojas rekomendavo Norma, patikslinu, kad jis nepasake, kad Norma yra geriau uz RWS, tiesiog rekomendavo.
The friction of RWS EVO is less but it is more difficult to remove. You cannot use chemical cleanser to remove the nickel deposits.
The grit depends also on the inner surface of the barrel.
Cold hammered barrels will be last a lifetime if serviced well.
It does not matter what kind of ammunition you use. But you should use always the same ammunition if possible.
For cleaning we only use oil. There is no need to use chemical cleanser.
P.S.: Ir pabaigai, labiausiai ginklui suvio metu kenkia ne soviniai, o pasaliniai kunai (dukles, purvas ir t.t.) pateke i vamzdi.
- medziotojas
- Administratorius

Na konteineryje kulka tikrai nesideformuoja vamzdyje, o dėl parako tai ir aš abejoju. Labai seniai teko šovinius užtaisinėt, dar kai jaunas buvau
tai jau net atvirai pasakius ir neatsimenu, ko ir kiek pilti.
Ortegas Gasetas
Ortegas Gasetas
- darsakas
- Stažuotojas

medziotojas wrote:Atsiūsk, galėsime į forumą įdėti, galės ir kiti pažiūrėti![]()
Pas mane tas pats filmukas,toje nuorodoje pagrindas yra parodytas (~8min) , pas mane ~20min. - DVD kokybė. Tai kaip, Ramūnai, ar daryti image ir siųsti? Dėl manes - No Problem , ryt arba vakare bus zdielanaAlguzas wrote:Reklaminis apie Barnes:
...........................................
Virvės nepastumsi, ją galimą tik patraukti, tačiau reikia neužmiršti, kad ji geba ir nutrūkti
- darsakas
- Stažuotojas

Sakyk savo skype, kai padarysiu - atsiųsiu. Kai darsakas belsis į svečius (skype) - nesigąsdinkitepyfpafz wrote:darsakas
Algliskai kertu, filmukas tas butu labai liux![]()
..............................................