Optikos

Viskas apie ginklus ir šovinius...
Консультация специалистов. Всё про охотничие снорежение и т.д.
Strelcius
Super Men
Super Men

Re: Optikos

Post by Strelcius »

petiune wrote:nezinau medziojau dvi vasaros su hakko neturejau problemu saut,jai matai seseli plika akim,tai per optika ko pujkiausei matai ir prisitaikai.bet jai hakko su svecianciu tasku,pvz pas mane.yra minusas jai optika stovi ant6 kartu net nekalbu apie didesni priartinima ir tamsoj ijungi ta taska,tai faktiskai zopa nieko nematai viskas raudonai svecia,nes ko daugiau artini to daugiau storeja krizius ir taskas to paciu,jai taskas nesididintu kaip meoptoi tada butu viskas gerai ir su hakko optika.nezinau man ar hakko ar meopta skaidrumas tas pats.ziurejau tamsoi ir i viena ir i kita.. :)
Meoptoj taskas didinasi kaip ir visas kryzius, bet jis sviecia zymiai silpniau, tik ant max raudonuoja vidus.
Lietuvis
danielius
Stažuotojas
Stažuotojas

Post by danielius »

Jeigu Hako optikoje yra dieninis pašvietimas, tai jis nakčiai ir netiks, na nebent baterijai gerokai nusėdus, meoptoje šviečiantis taškas yra naktinio pašvietimo.(Ūkiškai rašau). Pvz.: Swarovski, kad ir Z serijos optikose yra perjungimo svirtele, kuria gali pasirinkti arba dieninį arba naktinį pašvietimą. Kokia bebūtų optika, jeigu jos šviečiantis kryžius ar taškas įjungus maksimum dienos šviesoje nesimato, kad šviečia (žinoma, su nauja baterija), reiškia, tai naktinio tipo šviečiantis taškas ar kryžius. Daugelis Kinų, o gal ir visos jų gaminamų optikų yra su dieninio tipo šviečiančiais taškais ir kryžiais.
As medžiotojas, bet ne šaulys.
Žemaitis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by Žemaitis »

svetimas wrote:musu forumo apacioje yra ginklu prieziuros centras uzeikite ant nuorodos ten maciau kazkokiu optiku siulo,tik nezinau kas per optikos ten bet kainos tai juokingos :)
Taigi apie tas optikas galėtų prakomentuoti Arūnas :)
Arunas
Varovas
Varovas

Post by Arunas »

Sveiki,
Sunku komentuoti optikas kurias pats vežį.
Tai ira JAV įmonės Millet optikos. Millet ira šeimos imonė kurios pagrindinė specializacija buvo optinių taikyklių laikyklių bei trumpavamzdžių ginklų taikiklių gamyba. Vėliau imonė pradėjo gaminti ir optika.Manau kad optikos gan geros ir atitinkancioas savo kaina. Lietuvoje mes šias optikas stengiames pardavinėti MSRP kaina, skirta JAV rinkai, stengiames per daug nepakelti jų kainos.
Gold,Tactical bei Lighting serijos optikos stiklai prašviesinti. Labai švelniai ir neakinančiai dega šviečiantis tinklelis. Tik gal Tactical tinklelis esant visiškai tamsai šviečia per ryškiai.
Optikos testuotos 2000 Gs atatrankai. Leupold Mark4 testuotos 1600 Gs, standartinės Leupold optikos testuotos 750 Gs atatrankai. .308 Win šautuvas vidutiniškai šuvio metu duoda 550 Gs jėga.
Tai geros vidutinės klasės optikos kurios kai kuriais parametrais lenkia žinomesnių gamintojų optikas, bet nepretenduoja į tokių kaip Leupold, Zeis, Burris ir t.t gamintojų gretas.
Smulkesne informaciją galima rasti tinklapyje http://www.millettsights.com
Žemaitis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by Žemaitis »

Gal kas yra pirkęs optiką aukcione eGun?
30-06
Administratorius
Administratorius

Post by 30-06 »

danielius wrote: Kokia bebūtų optika, jeigu jos šviečiantis kryžius ar taškas įjungus maksimum dienos šviesoje nesimato, kad šviečia (žinoma, su nauja baterija), reiškia, tai naktinio tipo šviečiantis taškas ar kryžius.
Nelabai sutikciau.Turiu buschnell 4200 elite.Taskas reguliuojamo ryskumo.Puikiausiai matomas ir diena.Nakti,nustacius maksimalu ryskuma jis visvien neakina.Matyt viskas priklauso nuo optikos klases ir gamintojo.
Geras veterinorius visad gali padeti blogam sokejui
Neaiskinkit ka turiu daryti,ir as nesakysiu kur turite eiti
kabeza
Stažuotojas
Stažuotojas

Post by kabeza »

pas mane HAKKO MAJESTI tai tik ant didziausio pasvetimo sviecasi visas vaizdas, vakare.
life`s a game hunting is serious
petiune
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by petiune »

pas mane hakko hunter 3-12x56.pries3metus jos kaina buvo2400lt..bet sakau man ant6kartu padarau spindi viskas viduj..tai as to tasko aplamai nenaudoju,ko daugiau artinu krizei pastoreja man ju uztenka.dabar net kazkaip gailiosi kad pirkau ta optika su to tasku,o galejau pirkt toke pacia bed be tasko,mano nomone to tasko sveciancio aplamai nereike,.dabar jai pirkciau tikrai be jokiu ten taskeliu krizeliu svecianciu.
svetimas
Administratorius
Administratorius

Post by svetimas »

nu o as visiskai atvirksciai,dabar kur naudojau abu optiniai taikiklai su t fotmos kryziukais be pasvietimo,tai su 7x64 kai medzioju ten stori kryziai tai matosi tamsoi, o su 222 tai uzvedi ant zveries ir zo... tamsu nematyt kut sausi,tiesa 222 sendien liko vilniuje,kaip sakoma i marcias isleidau :sorry:
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
petiune
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by petiune »

minde niekur nesauk.nematai taikinio gerai ir nera ko saut.kita karta gal matisi geriau.seip tas raudonas taskas taves neizgelbis.as pradzei jungdavau ta taska .bet po to isitikinau kad jis man asmeniskai nereikalingas. :) arba man nepasitaike per ta laika kiek medzioju kad prireiktu to tasko.uztat taip ir sakau. :)
svetimas
Administratorius
Administratorius

Post by svetimas »

petiune tu kadanors tamsoje su optika esi medziojes bebra? va pabandyk tada suprasi nafig taskas reikalingas
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
Strelcius
Super Men
Super Men

Post by Strelcius »

as irgi uz taska. ir ne tik bebrui. galvos visai sukt nereik kur kuri kryziaus dalis stovi, matai tik taska ir viskas. na dar jei German #1 tinklelis...
Lietuvis
petiune
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas

Post by petiune »

jai matai bebro galva nakti be optikos tai per optika to labiau :shock: .nu nezinau,cia kaip kam sakau man jis jokios naudos nedoda.tai jai del bebro kuri sauni toliausei nakti tegul buna30m reik tasko tada kalimatoriu uzsidiek ir saudik sau nazdarovja.mati kai iseina sernai ir pradedi reguliot pritraukima po to kai reikejo zaist su to tasku ir kai man spindejo viskas o serno nematau,kol neisjungiau.vot v ciom dela uztat jo ir nusiviliau.per10metu man jo neprireike ir man atrodo neprireiks...ir aplamai man vabse apsurdas pvz det optika ant melkaskes ir su to tasku.nes melkai reik tikslumo o tarkim uzsidedi optika iki1000ltbrangesnia as abejoju kad kaskas deda ant melkos.o ten bus taip noredamas prisaudit ant100metru tas taskas uzstos visa centra ir tikslei atsaudit sautuva tikrai nepaviks.o melkaske turi pats zinai kaip susaut i1centa.jai reik tikslau suvio kad kristu zveris.cia ne karabinas kad uzvedei daugmaz i korpusa ir dejai.. :cool:
Strelcius
Super Men
Super Men

Post by Strelcius »

nus, jei tau taskas uzstoja centra... keisk optika :D pritraukimo niekad nereguliuoju, taskas sviecia minimaliai, jokiu atsvaitu nuo jo nera ir negali but. ijungus ant max, apsviecia kruziaus krastelius, bet tik ne pacioj optikoj duoda atsvaitus. kiekvienoj kitaip, bet Meoptoj tikrai neakina ir taikinio neuzstoja. jei galiu i lapina is 150m susaut su 7x, tai kas ka cia uzstoja?.
Lietuvis
padsakas
Stažuotojas
Stažuotojas

Post by padsakas »

Spigina, atsispindi ar užstoja prastesnės kokybės optikose. Normalioj optikoj šviečiantis taškas tik padeda. Neįsivaizduoju medžioklės prieblandoj ar tamsoj be jo.
Post Reply