KONSULTACIJA

Viskas apie ginklus ir šovinius...
Консультация специалистов. Всё про охотничие снорежение и т.д.
GRIZLEY
Super Men
Super Men

Re: KONSULTACIJA

Post by GRIZLEY »

JAI ISTIKRUJU as paklausiau ka geriau ar sernus pirkt i aptwara arba pirkt uz tuos pinigus pasaru
Kas globoja, tas ir medžioja
fukas
Administratorius
Administratorius

Post by fukas »

Grizli jeigu kaip sakai kolektyvas tavo nelabai žiūri į priekį tai kaip tu įsivaizduok tą plotų gausinimą įsigyjant šernų, aš bent jau nelabai įsivaizduoju kaip jūs tai patys sugebėsit padaryt, toks žvėrių gausinimas paprastai trunka labai ilgai, nes nemanau, kad įsigysit 100 galvų tvartą ir jo prieaugį paleidinėsit, matyt turėsit porelę na gerai dvi poreles, kiekviena kiaulė atsives pagal programą maximum po 10 šerniukų, viso turit 20 dryžių, iki paleidžiant kokie 5 nugaiš, lieka 15 (mano supratimu tai čia programa maximum), juos paleidžiat į 12 000 ha, tai tas pats kaip lašas jūroj, o dar jeigu kolektyvas nelabai gudrus tai išaudysit pusė šios bandos per pirmą sezoną, o likučiai pasklis po kaimyninius plotus. Rezultate įkišit labai didelius pinigus, bet plotuos šernų vistiek neturėsit.
mazyla

Post by mazyla »

Gedasai, pagal tave reiktu KAZKIEK serti zveris ar is viso nereiktu? Koks bebutu tavo atsakymas, tai bus tik tavo nuomone. Kaip ir mano nuomone, kad reikia serti saltuoju sezonu. Kuris is musu teisus? Labai gili diskusija, bijau kad neprieisim vieningos nuomones, bent sivakar :)
fukas
Administratorius
Administratorius

Post by fukas »

mazyla wrote:Gedasai, pagal tave reiktu KAZKIEK serti zveris ar is viso nereiktu? Koks bebutu tavo atsakymas, tai bus tik tavo nuomone. Kaip ir mano nuomone, kad reikia serti saltuoju sezonu. Kuris is musu teisus? Labai gili diskusija, bijau kad neprieisim vieningos nuomones, bent sivakar :)
galit ir visai neprieiti :D
GRIZLEY
Super Men
Super Men

Post by GRIZLEY »

nu jo sutinku su tavim ,bet jie nori pirkt pasaru ,o kai jie baigsis ka vel pirkt.as manau geriau pasiet surinkt palikt kazkiek pasieliams o kita susert.bet ar klausys manes abejoju nes dauguma sawanaudziu pas mus mano manimu
Kas globoja, tas ir medžioja
Gedasas
Super Men
Super Men

Post by Gedasas »

fukas wrote:
galit ir visai neprieiti :D
aisku kad galim koncesuso nesurast :D bet mano nuomone siuo atveju tokia, zveris reikia maitint saikingai, nes jie gali issigimt. Noredami daug medziot , siekiat tikslo kuo daugiau ju prisiaugint..., bet gamta nemegsta zmogaus isikisimo, be to galit sugadint zveris ir tada turesit zoologijos soda su pastoviai alkanais zverimis, kuriuos viena diena sersit kita diena medziosit. As jokiu budu nesakau, kad negalima ju sert , maitint reikia, bet saikingai, del kvapo :cool:
fukas
Administratorius
Administratorius

Post by fukas »

GRIZLEY wrote:nu jo sutinku su tavim ,bet jie nori pirkt pasaru ,o kai jie baigsis ka vel pirkt.as manau geriau pasiet surinkt palikt kazkiek pasieliams o kita susert.bet ar klausys manes abejoju nes dauguma sawanaudziu pas mus mano manimu
Tavo situacijoje manau geriausia būtų nusistatyt kokius 2 metų šernų nemedžiojimą, padaryti keletą pašarinių laukelių, kuriuose sėtumėt kukurūzus, kviečius, avižas, mišinį ir t.t. ir jų nepjautumėt, padaryti keletą šeryklų ir rūpintis, kad jose niekada netrūktų pašarų, taip pat saugoto plotus nuo brakūšų, tame tarpe ir savų. Manau tokiu atveju šernų vistiek prisibviliosit, bet yra galimybė, kad jie bus migrantai ir kaip Gedas sakė kaip naminiai, nemokantys susirasti maisto patys, tad jeigu tik kažkiek apleisiti šeryklas, iškart patrauks į kaimynų plotus su sąlyga jeigu ten ras ėdesio.
Gedasas
Super Men
Super Men

Post by Gedasas »

fukas wrote:iškart patrauks į kaimynų plotus su sąlyga jeigu ten ras ėdesio.
dar gali buti, kad sernams tie plotai netinka, jie tiesiog pereina tranzitu, t.y. pabuna kelias dienas ir toliau varo..., kaltint del to galima landsafta,, misku ir pievu sudeti, gyventoju ir keliu tankuma ir t.t. tokiu atveju reikia suprast , kokiems zverims tinka tie plotai ir tada jau veist ar daugint t.y. nemedziot kelis metus
fukas
Administratorius
Administratorius

Post by fukas »

Gedasas wrote: aisku kad galim koncesuso nesurast :D bet mano nuomone siuo atveju tokia, zveris reikia maitint saikingai, nes jie gali issigimt. Noredami daug medziot , siekiat tikslo kuo daugiau ju prisiaugint..., bet gamta nemegsta zmogaus isikisimo, be to galit sugadint zveris ir tada turesit zoologijos soda su pastoviai alkanais zverimis, kuriuos viena diena sersit kita diena medziosit. As jokiu budu nesakau, kad negalima ju sert , maitint reikia, bet saikingai, del kvapo :cool:
Gedai sutinku su tavim, aš ir dabar manau, kad beveik visi miškuose turim tikrų tikriausius tvartus, bet tokia situacija ne visada pasidarė dėl medžiotojų kaltės (neskaitant aplinkybės, kad jie žvėris ir šeria), mano manymu didesnė problema yra natūralios mitybinės bazės trūkumas. Mano supratimu tai parodo ir kiekvieną pavasarį degančios pievos, nebedirba kaime žmonės žemės ji apželia piktžolėm ir šernams ten veikti tikrai nėra ką, miškas kertamas smarkiai, daug jaunuolynų, kuriame taip pat šernėkams valgykla nekokia. Išimti sklubams kurie turi didelius plotus brandaus miško (Varėna, Biržai ir t.t.), arba turi geros agrarinės būklės laukus (pavyzdžiui Suvalkija, Kėdainiai, Kaunas ir t.t.). Tokiose vietose manau tikrai šeryklos turėti tik kvepėti pašaru, bet nebūti jais užverstos, na gal tik išimtinai šaltomis ir giliomis žiemomis.
mazyla

Post by mazyla »

30 tonu dalinam is 5 vietu (2 seryklos + 3 viliojimo vietos) dar dalinam is devyniu menesiu (tiek apytiksliai menesiu per metus pilam pasara) dar dalinam is dienu skaiciaus per menesi.Gaunam apie trecdali maiso per diena. Ferma??? Be to pasarai kaupiami tikintis kad gali buti normali ziema o ne tokia kaip siemet. O sernu turim, nera taip kad "pora bandeliu..."
Strelcius
Super Men
Super Men

Post by Strelcius »

Fukai nuo kada naturalioj laukinej pievoj sernas neturi ka veikt?
Lietuvis
fukas
Administratorius
Administratorius

Post by fukas »

mazyla wrote:30 tonu dalinam is 5 vietu (2 seryklos + 3 viliojimo vietos) dar dalinam is devyniu menesiu (tiek apytiksliai menesiu per metus pilam pasara) dar dalinam is dienu skaiciaus per menesi.Gaunam apie trecdali maiso per diena. Ferma??? Be to pasarai kaupiami tikintis kad gali buti normali ziema o ne tokia kaip siemet. O sernu turim, nera taip kad "pora bandeliu..."
Mazyla mes turbūt išpylėm šiais metais kokias 4 tonas grūdų na ir dar kokias 4 tonas runkelių per visus metus, plius dar vienas kitas medžiotojas-ūkininkas atvažė vieną kitą toną išvalų iš savo asmeninio ūkio. Ir čia visas mūsų šerimas, tokš šerimą mes propoguojam jau eilę metų ir tikrai šernais nesiskundžiam išskyrus varyminėj, bet čia kaip Gedas sakė daugiau plotų struktūros problema, o ne maisto trūkumas. Išimtis taikom tik šaltom ir snieguotom žiemom, tokiu atveju pašarų vežam daugiau.
Gedasas
Super Men
Super Men

Post by Gedasas »

fukas wrote:
Gedai sutinku su tavim, aš ir dabar manau, kad beveik visi miškuose turim tikrų tikriausius tvartus.
:good: vat ka as ir noriu pasakyt, tiesa karti ir ne visi ja pripazysta ( kas gi savo klaidas pripazins) , o kas blogiausia, kad yra isitvirtinus nuomone, jei nesersiu as, sernai pabegs pas kaimynus . todel ir verciam tonomis ..........
fukas
Administratorius
Administratorius

Post by fukas »

Strelcius wrote:Fukai nuo kada naturalioj laukinej pievoj sernas neturi ka veikt?
Strelčiau aš turėjau omenyje pievą, kurioje sumedėję stagarai yra žmogaus ūgio :) , natūralią kultūrinę pievą reikia saugoti taip pat kaip ir pasėlius :)
mazyla

Post by mazyla »

Fukai, Gedas istare "ferma" kai pasakiau 30 t. Nieks neklause apie struktura. Iki fermu dar toli toli su tokiu serimu :roll:
Post Reply