Basturma iš stirnienos
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19596
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Gera idėja Rička Aš tai dėdavau ant popieriaus, nes grotelių neturiu (sena orkaitė).
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- hunter330
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 1265
- Joined: 2006-Sep-27 10:26
- Location: Anykščiai - Pasvalys
Re: Basturma iš stirnienos
Na išsitraukiau iš kameros kumpelį stirnelės, po velykų bus basturmos
Снаипер бъёт из далека, но всегда наверняка!
Optimistas studijuoja anglų kalbą, pesimistas-kiniečių, o realistas studijuoja kalašnikovo automatą
MIEGAS YRA TIEMS, KURIE NEŽINO KAS YRA MEDŽIOKLĖ.
Optimistas studijuoja anglų kalbą, pesimistas-kiniečių, o realistas studijuoja kalašnikovo automatą
MIEGAS YRA TIEMS, KURIE NEŽINO KAS YRA MEDŽIOKLĖ.
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19596
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Na kū, pašovėm vytintis 5 ratus elnienos, pasižiūrėsim ką čia motkelė primarinavo
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19596
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Visi namai prakvipę vytinta elniena
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19596
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Na visai nieko užkandėlė gavosi Gal biski motkelė su pipirais ir prieskoniais padauginomedziotojas wrote:Visi namai prakvipę vytinta elniena
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- hunter330
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 1265
- Joined: 2006-Sep-27 10:26
- Location: Anykščiai - Pasvalys
Re: Basturma iš stirnienos
Išsitraukiau sumedžioto ožioko mėselę, užmarinuosiu ir dėsiu ant vytinimo
Снаипер бъёт из далека, но всегда наверняка!
Optimistas studijuoja anglų kalbą, pesimistas-kiniečių, o realistas studijuoja kalašnikovo automatą
MIEGAS YRA TIEMS, KURIE NEŽINO KAS YRA MEDŽIOKLĖ.
Optimistas studijuoja anglų kalbą, pesimistas-kiniečių, o realistas studijuoja kalašnikovo automatą
MIEGAS YRA TIEMS, KURIE NEŽINO KAS YRA MEDŽIOKLĖ.
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19596
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Gal tiks ir žvėrienai
Сыровяленое мясо в домашних условиях: быстро, не хлопотно и очень вкусно!
Полендвица (белор. паляндвіца) — сыровяленое мясо с ароматными специями и чесночком — вкуснейшее национальное белорусское блюдо! Преимуществ перед магазинными аналогами у него масса: никаких консервантов, кроме соли, длительный срок хранения, простота приготовления и, конечно же, непревзойденный вкус…
В Белоруссии традиционно готовят полендвицу из свинины, выбирая не слишком толстые куски мяса, чтобы они полностью смогли провялиться. Но ты можешь взять и телятину, и даже куриную грудку (в этом случае полендвица получится посуше).
Вяленое мясо в домашних условиях
ИНГРЕДИЕНТЫ
1 кг свинины (длинная спинная мышца или бескостная корейка)
3 ст. л. соли
1 головка чеснока
2 ч. л. семян тмина
2 лавровых листа
1 ч. л. семян кориандра
1 ч. л. сухой горчицы в зернах
1 ч. л. смеси перцев (порошок)
ПРИГОТОВЛЕНИЕ
Промой мясо, обсуши при помощи бумажного полотенца. Обваляй мясной кусочек в соли, можешь также сделать ему массаж, и помести в подходящий контейнер с крышкой. Контейнер отправь в холодильник на 2–3 суток, периодически заглядывая и сливая выделившийся сок.
Приготовь смесь специй. Чеснок очисти, пропусти через пресс, разотри его с семенами тмина, измельченным лавровым листом, кориандром, зернами горчицы, перцем, добавив щепотку соли. Хорошо, если у тебя есть ступка для таких целей, в ней это делать очень удобно.
По истечении положенного срока достань мясо из контейнера, хорошенько натри пастой из специй и заверни в марлю, сложенную вдвое, или тонкое льняное полотенце. Обмотай ниткой, чтобы получился своеобразный кокон, и подвесь прямо на кухне, где воздух посуше.
Полендвица готова через 3–4 дня, но можно выдержать и еще, чтобы дополнительно подсушить, после чего разматывай нитку и наслаждайся!
Такой домашний деликатес прекрасно хранится в холодильнике. Он сгодится и для повседневных бутербродов, и в качестве закуски для праздничного застолья. Полендвицу удобно готовить с интервалом 2 недели, чтобы у тебя всегда был запас вкусного мяса без вредных добавок.
Сыровяленое мясо в домашних условиях: быстро, не хлопотно и очень вкусно!
Полендвица (белор. паляндвіца) — сыровяленое мясо с ароматными специями и чесночком — вкуснейшее национальное белорусское блюдо! Преимуществ перед магазинными аналогами у него масса: никаких консервантов, кроме соли, длительный срок хранения, простота приготовления и, конечно же, непревзойденный вкус…
В Белоруссии традиционно готовят полендвицу из свинины, выбирая не слишком толстые куски мяса, чтобы они полностью смогли провялиться. Но ты можешь взять и телятину, и даже куриную грудку (в этом случае полендвица получится посуше).
Вяленое мясо в домашних условиях
ИНГРЕДИЕНТЫ
1 кг свинины (длинная спинная мышца или бескостная корейка)
3 ст. л. соли
1 головка чеснока
2 ч. л. семян тмина
2 лавровых листа
1 ч. л. семян кориандра
1 ч. л. сухой горчицы в зернах
1 ч. л. смеси перцев (порошок)
ПРИГОТОВЛЕНИЕ
Промой мясо, обсуши при помощи бумажного полотенца. Обваляй мясной кусочек в соли, можешь также сделать ему массаж, и помести в подходящий контейнер с крышкой. Контейнер отправь в холодильник на 2–3 суток, периодически заглядывая и сливая выделившийся сок.
Приготовь смесь специй. Чеснок очисти, пропусти через пресс, разотри его с семенами тмина, измельченным лавровым листом, кориандром, зернами горчицы, перцем, добавив щепотку соли. Хорошо, если у тебя есть ступка для таких целей, в ней это делать очень удобно.
По истечении положенного срока достань мясо из контейнера, хорошенько натри пастой из специй и заверни в марлю, сложенную вдвое, или тонкое льняное полотенце. Обмотай ниткой, чтобы получился своеобразный кокон, и подвесь прямо на кухне, где воздух посуше.
Полендвица готова через 3–4 дня, но можно выдержать и еще, чтобы дополнительно подсушить, после чего разматывай нитку и наслаждайся!
Такой домашний деликатес прекрасно хранится в холодильнике. Он сгодится и для повседневных бутербродов, и в качестве закуски для праздничного застолья. Полендвицу удобно готовить с интервалом 2 недели, чтобы у тебя всегда был запас вкусного мяса без вредных добавок.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19596
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Я думаю до этого момента знаете, что делать с мясом?!
В общем дело было так:
Добыть, разобрать, привезти домой, дополнительно обработать по удалению жил, плёнок ну и всего прочего, не угодного.
Я делаю сухой посол из расчета 60-80 грамм соли (морской, крупной) на один килограмм мяса.
Мясо укладывается в глубокий противень, на дно которого укладывается слой бумажных полотенец для выведения лишней влаги, слой лаврового листа, соль, мясо, соль, лавровый лист и все это ставится под гнёт. То есть получается такой пирог; ЛАВРОВЫЙ ЛИСТ, СОЛЬ, МЯСО, СОЛЬ, ЛАВРОВЫЙ ЛИСТ.
В соли выдерживаю 4-5 дней, один раз в день меняю подкладку для удаления влаги и переворачиваю мясо.
Почему солю так?!
Так проще в дальнейшем отрегулировать содержание соли в мясе!!!
На пятый день мясо готово к вывешиванию на первую просушку в течении 5-6 дней(все зависит от толщины куска, 5-6 сантиметров надо сушить 6 а то и 7 дней) в прохладном и хорошо проветриваемом месте, у меня это закрытый балкон на котором можно устроить сквозняк.
И так мясо высохло и вы это видите на фото!!!
Утром в день снятия мяса готовлю специи.
В миске смешиваю специи, ( ХМЕЛИ СУНЕЛИ, ПАЖИТНИК, ПЕРЦ ЧИЛИ МОЛОТЫЙ, ПЕРЕЦ КРАСНЫЙ МОЛОТЫЙ) заливаю водой 30-40 градусов и настаиваю 8-10 часов. Пропорции извините на свой вкус, для меня все Ёлки разные на вкус и цвет!!!
Теперь о регулировании соли в мясе.
Мясо перед тем как обмазать приготовленными специями я вымачиваю в проточной воде от 2 до 5-6 часов, все зависит от концентрации соли в мясе, переодически срезаю и пробую. А как по другому!!!
Когда мясо готово, обмазываю его специями, укладываю в противень и ставлю в холодильник на 3-4 дня, так же раз в день переворачиваю.
По истечении 3-4 дней выдерживания мяса в специях, вывешиваю опять на балкон на просушку до желаемой консистенции, как правило это то же 5-6 дней.
ВУАЛЯ!!!
Так делаю мясо:
Лось
Олень
Косуля
В общем дело было так:
Добыть, разобрать, привезти домой, дополнительно обработать по удалению жил, плёнок ну и всего прочего, не угодного.
Я делаю сухой посол из расчета 60-80 грамм соли (морской, крупной) на один килограмм мяса.
Мясо укладывается в глубокий противень, на дно которого укладывается слой бумажных полотенец для выведения лишней влаги, слой лаврового листа, соль, мясо, соль, лавровый лист и все это ставится под гнёт. То есть получается такой пирог; ЛАВРОВЫЙ ЛИСТ, СОЛЬ, МЯСО, СОЛЬ, ЛАВРОВЫЙ ЛИСТ.
В соли выдерживаю 4-5 дней, один раз в день меняю подкладку для удаления влаги и переворачиваю мясо.
Почему солю так?!
Так проще в дальнейшем отрегулировать содержание соли в мясе!!!
На пятый день мясо готово к вывешиванию на первую просушку в течении 5-6 дней(все зависит от толщины куска, 5-6 сантиметров надо сушить 6 а то и 7 дней) в прохладном и хорошо проветриваемом месте, у меня это закрытый балкон на котором можно устроить сквозняк.
И так мясо высохло и вы это видите на фото!!!
Утром в день снятия мяса готовлю специи.
В миске смешиваю специи, ( ХМЕЛИ СУНЕЛИ, ПАЖИТНИК, ПЕРЦ ЧИЛИ МОЛОТЫЙ, ПЕРЕЦ КРАСНЫЙ МОЛОТЫЙ) заливаю водой 30-40 градусов и настаиваю 8-10 часов. Пропорции извините на свой вкус, для меня все Ёлки разные на вкус и цвет!!!
Теперь о регулировании соли в мясе.
Мясо перед тем как обмазать приготовленными специями я вымачиваю в проточной воде от 2 до 5-6 часов, все зависит от концентрации соли в мясе, переодически срезаю и пробую. А как по другому!!!
Когда мясо готово, обмазываю его специями, укладываю в противень и ставлю в холодильник на 3-4 дня, так же раз в день переворачиваю.
По истечении 3-4 дней выдерживания мяса в специях, вывешиваю опять на балкон на просушку до желаемой консистенции, как правило это то же 5-6 дней.
ВУАЛЯ!!!
Так делаю мясо:
Лось
Олень
Косуля
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19596
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Paprastas vištienos basturmos receptas ( vištienos krūtinėlė) Простой рецепт бастурмы из куриных грудок (филе) video
https://www.youtube.com/watch?v=-kDiU7H ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=-kDiU7H ... e=youtu.be
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19596
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Pagaliau po 2 savaičių brandinimo, briedienos basturma pagaliau atsidūrė ant radijatoriaus
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19596
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Na va, basturma iš briedienos gali ramiai pagulėti kokią savaitėlę prieskoniuose
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19596
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Basturma iš stirnienos
Šimtas kartų geriau ir skaniau, nei rūkyta mėsa. Gaminu vieną kartą per 2 mėnesius, užtenka ilgam.
(Iš interneto platybių)
Tikriausiai pats seniausias mėsos paruošimo būdas slypi jo paprastume. Mūsų kartai tapo ganėtinai įprasta kepti, troškinti bei virti produktus, kad natūralus paruošimo būdas – vytinimas – tiesiog pasimiršo.
Vytinta mėsa gali būti pagaminta įvairiais būdais, bet aš nusprendžiau apsistoti ties gana paprastu bei ekonomišku būdu, kuris primena „gravlakso” (šviežios žuvies marinate) pagaminimą pagal prancūziškos virtuvės receptą. Realiai, tai marinuota degtinėje jautiena su šiam būdui derančiais prieskoniais.
Ingredientai:
- druska
- cukrus
- pipirai
- degtinė
- aliejus
- jautienos gabaliukas (Manau tiktų ir stirniena ir briediena)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenėlį įdedame storesnį polietileninį maišelį.
2. Tuomet įberiame į maišelį druskos, cukraus, pipirų, įpilame degtinės bei aliejaus.
3. Marinatą gerai išmaišome.
4. Į maišelį įdedame gabaliuką mėsos (geriau negyslotos), mėsą gerai pavoliojame ir maišelį užrišame.
5. Mėsą padedame į šaldytuvą 3 dienoms, nepamirštame vieną arba du kartus per dieną ją apversti, kad mėsa geriau išmirktų marinate.
6. Po to išimame mėsą ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
7. Duodame jai truputį padžiūti ir galite mėgautis paprastu bei gardžiu užkandžiu!
8. Marinuotą jautieną šaldytuve galite laikyti ilgą laiką, ir ji vienodai skani, ar šviežiai paruošta, ar šiek tiek palaikyta. Toks užkandis daug kartų geriau ir skaniau, nei rūkyta mėsa. Dar vienas svarbus patarimas: nepamiršktame mėsą kartas nuo karto apversti, kad ji neišdžiūtų. O kokius vytinimo receptus jūs žinote? Pasidalinkite komentaruose.
(Iš interneto platybių)
Tikriausiai pats seniausias mėsos paruošimo būdas slypi jo paprastume. Mūsų kartai tapo ganėtinai įprasta kepti, troškinti bei virti produktus, kad natūralus paruošimo būdas – vytinimas – tiesiog pasimiršo.
Vytinta mėsa gali būti pagaminta įvairiais būdais, bet aš nusprendžiau apsistoti ties gana paprastu bei ekonomišku būdu, kuris primena „gravlakso” (šviežios žuvies marinate) pagaminimą pagal prancūziškos virtuvės receptą. Realiai, tai marinuota degtinėje jautiena su šiam būdui derančiais prieskoniais.
Ingredientai:
- druska
- cukrus
- pipirai
- degtinė
- aliejus
- jautienos gabaliukas (Manau tiktų ir stirniena ir briediena)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenėlį įdedame storesnį polietileninį maišelį.
2. Tuomet įberiame į maišelį druskos, cukraus, pipirų, įpilame degtinės bei aliejaus.
3. Marinatą gerai išmaišome.
4. Į maišelį įdedame gabaliuką mėsos (geriau negyslotos), mėsą gerai pavoliojame ir maišelį užrišame.
5. Mėsą padedame į šaldytuvą 3 dienoms, nepamirštame vieną arba du kartus per dieną ją apversti, kad mėsa geriau išmirktų marinate.
6. Po to išimame mėsą ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
7. Duodame jai truputį padžiūti ir galite mėgautis paprastu bei gardžiu užkandžiu!
8. Marinuotą jautieną šaldytuve galite laikyti ilgą laiką, ir ji vienodai skani, ar šviežiai paruošta, ar šiek tiek palaikyta. Toks užkandis daug kartų geriau ir skaniau, nei rūkyta mėsa. Dar vienas svarbus patarimas: nepamiršktame mėsą kartas nuo karto apversti, kad ji neišdžiūtų. O kokius vytinimo receptus jūs žinote? Pasidalinkite komentaruose.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas