Pasiūlykite receptą

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
fukas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2774
Joined: 2006-Jul-07 18:46
Location: Marijampolė

Re: Pasiūlykite receptą

Post by fukas »

vienas iš skanesnių vasaros patiekalų, nes mano mama tuos kopūstlapius žalius naudoja :good:
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Pasiūlykite receptą

Post by Strelcius »

aha, zalius mamukas naudoja irgi. turbut vienintelis patiekalas is bulbu kuris skanus
Lietuvis
User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2465
Joined: 2006-Oct-05 21:09
Location: Šiauliai

Re: Pasiūlykite receptą

Post by jura »

nebuvau tokios patrovos girdėjas :cool: bet but smagu paragaut,tikrai sugunde :) tik man tas naminis pienas prie spirgų padažo įtartinai pasirodė :wink:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19294
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Pasiūlykite receptą

Post by medziotojas »

Normaliai, tualetas verkė :lol:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19294
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Pasiūlykite receptą

Post by medziotojas »

Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Pasiūlykite receptą

Post by Strelcius »

dumu skonio :lol:
Lietuvis
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19294
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Pasiūlykite receptą

Post by medziotojas »

Tikslių receptų nepateikiame – tik rekomendacinio pobūdžio gaires, nes mėsos marinavimas yra kūrybinis procesas: vienų produktų galima pridėti daugiau, kitų mažiau, pagal kulinaro skonį ir pageidavimus.

Į visus be išimties marinatus galima drąsiai dėti svogūnų, žalumynų ir prieskonių pagal skonį. Taip pat nepamirškite, kad bet kurį iš šių marinatų galima naudoti visų rūšių mėsai – kiaulienai, avienai, jautienai, vištienai. Svarbiausia taisyklė – kuo kietesnė mėsa, tuo ilgiau marinuojame.

Taigi, rekomendacijos:

1. Kefyras Kefyras ko gero yra vienas iš pačių geriausių marinatų. Kefyro negailėkite, jis turi visiškai apsemti mėsą. Taip pat mėsą galima marinuoti natūraliame jogurte be priedų.

2. Gazuotas mineralinis vanduo Labai paprastas, bet ne mažiau skanus variantas – marinatas su mineraliniu vandeniu. Svarbiausią vaidmenį čia vaidina angliarūgštė – jos burbuliukai suminkština mėsą, ir ji tiesiog tirpsta burnoje.

3. Pomidorai / Pomidorų sultys Variantas su pomidorų sultimis labai paprastas – užpilame mėsą pomidorų sultimis. Sultys ją turėtų visiškai apsemti.

O jei ketinate naudoti pomidorus, tai užtruks truputį ilgiau, bet tai taip pat nėra sudėtinga. Nulupame pomidorus, supjaustome gabaliukais ir sumaišome su mėsa, svogūnais ir kitais priedais. Pomidorus galima sutarkuoti tarka arba sutrinti šakute.

4. Granatų sultys Granatų sultyse marinuoti šašlykai yra labai kvapnūs ir minkšti. Sultys turi būti natūralios, arba galima jas išsispausti patiems. Granatą reikia spaudyti rankomis, kol suminkštės (galima atsargiai – kad neįtrūktų žievelė – volioti jį ant stalo, palaipsniui vis labiau spaudžiant), o kai jis suminkštės, pradurti peiliu, ir per skylutę išspausti išsiskyrusias sultis.

5. Kiviai Marinatas su kiviais itin praverčia tuo atveju, jei marinavimui turite mažai laiko ir (arba) mėsa kieta. Kiviai labai gerai ir greitai suminkština mėsą – taip gerai, kad jei mėsą kiviuose palaikysite per ilgai, galite likti be šašlyko.

Kilogramui šašlykų reikia pusės arba vieno kivio, ne daugiau. Negalima marinuoti mėsos kiviuose ilgiau nei 2 valandas! Antraip gausite ne šašlyką, o paštetą. Optimalus laikas – 40 minučių (priklausomai nuo mėsos). Kivius galima supjaustyti gabaliukais arba sutrinti į košę.

6. Svogūnai Viskas paprasta: marinuojame tik svogūnuose (taip pat galima pridėti prieskonių ir žalumynų), tik viena paslaptis – svogūnus sumalame mėsmale arba susmulkiname trintuvu. Sutrinti svogūnai išskiria daugiau sulčių nei supjaustyti, tad mėsa bus švelnesnė ir sultingesnė. Prieš kepdami mėsą svogūnus nuvalykite, kad nepridegtų.

Ir galiausiai dar vienas nedidelis patarimas: į marinatą įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus (1-2 valgomuosius šaukštus kilogramui mėsos), ir jūsų šašlykai nepridegs.

Gero apetito ir malonaus poilsio!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Receptureceptai

Re: Pasiūlykite receptą

Post by Receptureceptai »

Puikūs receptai su mėsa bei žinoma žvėriena:

https://receptureceptai.lt/
gerdunka222
Varovas
Varovas
Posts: 13
Joined: 2021-Apr-26 12:48

Re: Pasiūlykite receptą

Post by gerdunka222 »

labai megstu rukytos desreles ir rauginto kopustelio derini.. kas turit geresni dueta pasiulyt paragaut?
pekaitis
Naujokas
Posts: 1
Joined: 2022-Jun-20 14:36
Contact:

Re: Pasiūlykite receptą

Post by pekaitis »

O ką galvojate apie kadagio sėklas marinavimui? Ar pagerina skonį?
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19294
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Pasiūlykite receptą

Post by medziotojas »

376716704_2211251852414360_2171244084454619238_n.jpg
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Post Reply