Zuikis puikis. Patiekalai iš kiškienos.
- gerule
- Varovas
- Posts: 11
- Joined: 2006-Jul-06 22:55
- Location: Vilnius
Zuikis puikis. Patiekalai iš kiškienos.
Greitai prasides didysis medziokles sezonas ir vyrai trauks medzioti zuikiu .Sis skyrelis bus ,pasidalinti zuikienos vaisems.
Geras vyras kiekviena rytą žmonai į lovą atneša kavą.Todėl jai tik belieka ją sumalti ir užplikyti .
- hunter330
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 1265
- Joined: 2006-Sep-27 10:26
- Location: Anykščiai - Pasvalys
na cia toks primityvus: reikia vandenyje su siek tiek acto ir prieskoniu pamarinuot zuiki, tada truputi majoneze, ir suvyniojus i folija orkaitej kept.
Снаипер бъёт из далека, но всегда наверняка!
Optimistas studijuoja anglų kalbą, pesimistas-kiniečių, o realistas studijuoja kalašnikovo automatą
MIEGAS YRA TIEMS, KURIE NEŽINO KAS YRA MEDŽIOKLĖ.
Optimistas studijuoja anglų kalbą, pesimistas-kiniečių, o realistas studijuoja kalašnikovo automatą
MIEGAS YRA TIEMS, KURIE NEŽINO KAS YRA MEDŽIOKLĖ.
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
reiskias taip. siemet kepiau sitaip:
nuplautas zuikis ir sudorotas atskirom dalim (kumpiai, mentes, nugarine, sonkauliai su visais aisku kaulais) itrinamas prieskoniais ir druska. naudoju cesnaka, bazilika, raudonelio (ne per daug, nes astrokas skonis ir kvapas), ciobreliu, lauro lapu, grustu juodu pipiru (butent grustu, o ne maltu kaip miltai), siek tiek zverienos prieskoniu misinio ("Saldva") ir kmynu. tada palieku pastoveti virtuveje pora valandu, silumoje druska aptirpsta, prieskoniai kiek pasklinda geriau ir tada apie 3-4 dienas pastovi saldytuve.
tuomet i kepimo rankove (is pleveles) dedu morku nemazai supjaustytu gabaliukais , o ant ju guldau zuikio gabalus. uzrisu rankove (tik ne per stipriai, turi likt siek tiek garui iseiti, nes stipriai uzrisus rankove sprogsta), dedu i orkaite kai gerai ikaista ir ant 200C kepu apie valanda ir isjungiu. tada dar pastovi apie 20minuciu kol visai nustoja kepti ir rankove subliuksta.
jamam bulviu koses, burokeliu, marinuotu agurku, gero raudono vyno (rekomenduoju gruziniska Alazanskaja Dolina, bet tik pagaminta Gruzijoje, nes dabar pilna bulgaru suduko kainuojancio kapeikas ir net ju neverto! tikrasis turetu kainuoti virs 20 lt).
skanaus!!!
nuplautas zuikis ir sudorotas atskirom dalim (kumpiai, mentes, nugarine, sonkauliai su visais aisku kaulais) itrinamas prieskoniais ir druska. naudoju cesnaka, bazilika, raudonelio (ne per daug, nes astrokas skonis ir kvapas), ciobreliu, lauro lapu, grustu juodu pipiru (butent grustu, o ne maltu kaip miltai), siek tiek zverienos prieskoniu misinio ("Saldva") ir kmynu. tada palieku pastoveti virtuveje pora valandu, silumoje druska aptirpsta, prieskoniai kiek pasklinda geriau ir tada apie 3-4 dienas pastovi saldytuve.
tuomet i kepimo rankove (is pleveles) dedu morku nemazai supjaustytu gabaliukais , o ant ju guldau zuikio gabalus. uzrisu rankove (tik ne per stipriai, turi likt siek tiek garui iseiti, nes stipriai uzrisus rankove sprogsta), dedu i orkaite kai gerai ikaista ir ant 200C kepu apie valanda ir isjungiu. tada dar pastovi apie 20minuciu kol visai nustoja kepti ir rankove subliuksta.
jamam bulviu koses, burokeliu, marinuotu agurku, gero raudono vyno (rekomenduoju gruziniska Alazanskaja Dolina, bet tik pagaminta Gruzijoje, nes dabar pilna bulgaru suduko kainuojancio kapeikas ir net ju neverto! tikrasis turetu kainuoti virs 20 lt).
skanaus!!!
Lietuvis
-
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 877
- Joined: 2006-Aug-02 11:58
- Location: Vilnius
penktadieni sventem mano jaunelio gimtadieni ir ta proga gaminau is Ramuno "nukoseta" kiski
tinkamo recepto ieskojau ilgai ir nuobodziai. radau keleta, bet didesne dalis tu receptu par daug mandri. netycia uzklydau i supermamu tinklapi, kur medziotoju zmonos dalinasi kulinarine patirtim. ten buvo vienas receptukas:
"Taigi reiks:
kiškis
2 morkos
3 svogūnai
4-5 š. aliejaus
2 š. majonezo
0,5 kg pievagrybių
0,5 st. alaus arba balto vyno (aš darau su alumi)
Į puodą sudėti pjaustytas morkas, kubeliais pjaustytą kiškieną ant jų svogūnus, majonezą, ipilti truputi vandens ir troškinti. Kai viskas gerai įkaista įpilti stipraus alaus. Troškinti 2-2,5 val. Iki troškinimo pabaigos likus maždaug 20 min. suberti pjaustytus pievagrybius.
Zuikiena gaunasi su pievagrybiais ir tokiu tirštoku padažu.
SKANAUS"
moteriske, pateikusi si recepta paminejo, kad jos seimyna taip paruosta kiski sulapnoja vos ne su kauliukais
sita recepta truputi patobulinau tuo, kad pries dedamas i troskintuve kiskiena truputi pakepinau ant sviesto, alaus ipyliau daugiau, pievagrybiu dejau daugiau (baravykai butu buve dar skaniau).
kiskiena gavosi fantastiska visi valge, net ausys linko
tinkamo recepto ieskojau ilgai ir nuobodziai. radau keleta, bet didesne dalis tu receptu par daug mandri. netycia uzklydau i supermamu tinklapi, kur medziotoju zmonos dalinasi kulinarine patirtim. ten buvo vienas receptukas:
"Taigi reiks:
kiškis
2 morkos
3 svogūnai
4-5 š. aliejaus
2 š. majonezo
0,5 kg pievagrybių
0,5 st. alaus arba balto vyno (aš darau su alumi)
Į puodą sudėti pjaustytas morkas, kubeliais pjaustytą kiškieną ant jų svogūnus, majonezą, ipilti truputi vandens ir troškinti. Kai viskas gerai įkaista įpilti stipraus alaus. Troškinti 2-2,5 val. Iki troškinimo pabaigos likus maždaug 20 min. suberti pjaustytus pievagrybius.
Zuikiena gaunasi su pievagrybiais ir tokiu tirštoku padažu.
SKANAUS"
moteriske, pateikusi si recepta paminejo, kad jos seimyna taip paruosta kiski sulapnoja vos ne su kauliukais
sita recepta truputi patobulinau tuo, kad pries dedamas i troskintuve kiskiena truputi pakepinau ant sviesto, alaus ipyliau daugiau, pievagrybiu dejau daugiau (baravykai butu buve dar skaniau).
kiskiena gavosi fantastiska visi valge, net ausys linko
Tiesa, kaip moteris: nuoga gražiausia
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19464
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Zuikis puikis
Na, dafaite Gerulei Kalėdinio kiškio receptų nes ji kiški "susimedžiojo" tai jai jį ir gaminti
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
-
- Naujokas
- Posts: 1
- Joined: 2013-Jan-28 12:35
Re: Zuikis puikis
Ačiū už gražus informaciją po ...
collarless leather jacket collarless leather jacket
ducati motorcycle jacket ducati motorcycle jacket
harley davidson denim jacket harley davidson denim jacket
ducati motorcycle jacket ducati motorcycle jacket
harley davidson denim jacket harley davidson denim jacket
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19464
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Zuikis puikis. Patiekalai iš kiškienos.
Keptas triušis (kiškis) šventiniam stalui
Naujųjų metų sutikimui rekomenduojama patiekti triušieną, tad siūlome jums išmėginti kepto triušio su pomidorų padažu receptą.
Keptam triušiui pasigaminti reikės: 1,5 kilogramo triušienos, prieskonių mėsai su druska, 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, 100 gramų rūkytų lašinukų, 1 didelio svogūno, 2 morkų, pusės stiklinės balto sauso vyno. Padažui: 2 svogūnų, 1 česnako, 50 gramų sviesto, 800 gramų konservuotų pomidorų be odelių, 2 šaukštų pomidorų padažo, druskos, pipirų ir džiovintų raudonėlių.
Triušį įtrinkite mėgiamų mėsos prieskonių mišiniu, sumaišytu su saulėgrąžų aliejumi. Mėsai leiskite bent pusvalandį pasimarinuoti. Tuo tarpu ruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą sumaišius su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus ir pakepinkite susmulkintus svogūnus ir česnakus. Baigiant kepti, sudėkite konservuotus pomidorus su sultimis (nepamirškite nulupti odeles) ir pomidorų padažą. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių neuždengus dangčiu.
Ant saulėgrąžų aliejumi pateptos folijos sudėkite morkų juosteles arba griežinėlius, plonų svogūnų griežinėlius, o ant jų gražiai padėkite triušį. Ant triušio nugaros uždėkite plonų lašinukų juostelių, į foliją aplink triušį įpilkite sauso balto vyno. Tada foliją suvyniokite ir viską kepkite 190 laipsnių orkaitėje, kol mėsa išsitroškins ir pradės skirtis nuo kaulų. Po to foliją atvyniokite ir dar 5-8 minutes 250 laipsnių orkaitėje paskrudinkite nenuėmus lašinukų.
Triušį galite patiekti visą ant padėklo arba supjausčius gabalais. Lengviausiai yra sukarpyti virtuvinėmis žirklėmis. Aplink triušį sudėliokite bulvių košę, garintas arba keptas mėgiamas daržoves. Spalvingą garnyrą galima pagaminti iš garintų brokolių, mažų morkyčių, ankštinių pupelių arba žirnių. Jau pasigamintą padažą patiekite atskiroje padažinėje.
Skanaus!
Naujųjų metų sutikimui rekomenduojama patiekti triušieną, tad siūlome jums išmėginti kepto triušio su pomidorų padažu receptą.
Keptam triušiui pasigaminti reikės: 1,5 kilogramo triušienos, prieskonių mėsai su druska, 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, 100 gramų rūkytų lašinukų, 1 didelio svogūno, 2 morkų, pusės stiklinės balto sauso vyno. Padažui: 2 svogūnų, 1 česnako, 50 gramų sviesto, 800 gramų konservuotų pomidorų be odelių, 2 šaukštų pomidorų padažo, druskos, pipirų ir džiovintų raudonėlių.
Triušį įtrinkite mėgiamų mėsos prieskonių mišiniu, sumaišytu su saulėgrąžų aliejumi. Mėsai leiskite bent pusvalandį pasimarinuoti. Tuo tarpu ruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą sumaišius su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus ir pakepinkite susmulkintus svogūnus ir česnakus. Baigiant kepti, sudėkite konservuotus pomidorus su sultimis (nepamirškite nulupti odeles) ir pomidorų padažą. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių neuždengus dangčiu.
Ant saulėgrąžų aliejumi pateptos folijos sudėkite morkų juosteles arba griežinėlius, plonų svogūnų griežinėlius, o ant jų gražiai padėkite triušį. Ant triušio nugaros uždėkite plonų lašinukų juostelių, į foliją aplink triušį įpilkite sauso balto vyno. Tada foliją suvyniokite ir viską kepkite 190 laipsnių orkaitėje, kol mėsa išsitroškins ir pradės skirtis nuo kaulų. Po to foliją atvyniokite ir dar 5-8 minutes 250 laipsnių orkaitėje paskrudinkite nenuėmus lašinukų.
Triušį galite patiekti visą ant padėklo arba supjausčius gabalais. Lengviausiai yra sukarpyti virtuvinėmis žirklėmis. Aplink triušį sudėliokite bulvių košę, garintas arba keptas mėgiamas daržoves. Spalvingą garnyrą galima pagaminti iš garintų brokolių, mažų morkyčių, ankštinių pupelių arba žirnių. Jau pasigamintą padažą patiekite atskiroje padažinėje.
Skanaus!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas