Page 1 of 3

Stirnienos kepsnys.

Posted: 2007-Nov-14 15:00
by medziotojas
Patiekalui reikia maždaug 600 gr. stirnienos.
Mėsa 2 paras marinuojama sausame raudoname vyne, į kurį įberiama žvėrienos prieskonių. Marinatui reikia apie 150 g. vyno.
Mėsa supjaustoma plonomis juostomis.
Į keptuvę įpilama alyvuogių aliejus ir gerai įkaitinama.
Į ją sudedama mėsa ir kepama apie 20 min.
Paruošiama kita keptuvė, į kurią įdedama sviesto ir apkepama apie 200-300 gr. marinuotų voveraičių.
Po to ant jų užpilama apie 150 gr. saldžios grietinėlės, pabarstoma pipirais ir įberiamas arbatinis šaukštelis miltų - kad padažas sutirštėtų.
Garnyrui tiks ryžiai. Į puode verdantį vandenį įpilama ryžių su džiovintomis daržovėmis.
Tokių ryžių, sumaišytų su įvairiomis džiovintomis daržovėmis arba grybais, yra prekybos centruose. Kai išverda ryžiai, jie nukošiami ir įdedama maždaug 50 gr. sviesto.
Patiekiama - mėsą apipilant šaukštu keptų voveraičių su grietinėle, o ryžius apibarstome tarkuotu parmezano sūriu. Prie šio kepsnio tinka sausas raudonas vynas.
Skanaus !

"LR" L. Čereškos receptas

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2007-Nov-18 21:41
by Strelcius
šiandej dariau experimenta su stirnos kumpiu. Pavyko nerealiai, todėl aprašysiu.
Žodžiu jamam visa stirnos kumpį, išpjaunam kaulą. Varom prieskonių, česnakų, pipirų, mėgstu kiek aštriau, todėl dedu pipirų mišinio stambiai grūsto kiek daugiau, "Saldvos" prieskonių žvėrienai, lietuviškų tradicinių mėsos "Santa marija", lauro lapų, karčiųjų pipirų grūstų, baziliko, čiobrelių, druskos.
Viską palieku šaldytuve 4-5 paras.
Dariau įdarą vietoj išimto kaulo :) vo daba buvo likus sauja stirnos faršo, tai panaudojau jį.
Taip pat pamirkiau gerą saują džiovintų baravykų, paskui juos išviriau (apie 10 minučiu su labai mažai vandens) juos sumaliau per mėsmalę, tingėjau pjaustyt svogūną (nedicka), tai jį irgi sumaliau kartu, ir pora skilčių česnako taipogi. Svogūnus, česnakus ir baravykus sumaišiau su sauja faršo stirnos. Su faršu gerai sulimpa viskas. Taip pat į tą masę įpjausčiau riebios šonines kūbeliais. Visa tai sudėjau ant išskleisto kumpio, tada susukau, gerai su storu siūlu suveržiau.
Į kepimo rankovę dėjau ant dugno morkų, stambiai supjaustytų ir susuktą kumpį, (kumpį perpjauta puse į apačią) kepiau 1,5 val. (istačiau jau į įkaitusią orkaitę ir po 1,5 val. išjungiau ir palikau, kol nustos kepti) kepiau maždaug 180-190C.
Išėmus kumpį aplaisčiau dar karšta sunka, kuri išsiskyrė bekepant. Mėsa turėjo lengvą džiovintų grybų skonį. :)
Super!
Ap.jpg

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2007-Nov-21 19:13
by Kęstutis
Vo vo, geras receptukas. Reiks ir man išbandyt kai kumpį turėsiu. Savaitgalio kumpis jau susmulkintas ir sumarinuotas, laukia savo eilės :c24: Gaila kad į Afriką išleki, bet tikiuosi grįši :)

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2007-Nov-22 00:22
by Strelcius
Kęstutis wrote:Vo vo, geras receptukas. Reiks ir man išbandyt kai kumpį turėsiu. Savaitgalio kumpis jau susmulkintas ir sumarinuotas, laukia savo eilės :c24: Gaila kad į Afriką išleki, bet tikiuosi grįši :)
nu ten tarp beduinu su apsispjaudziusiais kupriais tikrai nezadu pasilikt :D :D
ka as te medziosiu? Sacharos pelenus? :D

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2007-Nov-25 21:21
by Kęstutis
Savaitgalį ir aš sugalvojau stirnienos kumpio karbonadžiukų patroškinti. Gavosi liuks :Yahoo!:
Kažin ar nebus per gerai mūsų žmonoms medžiotojienėms, kai jų vyrai šioje srityje pradės lyderiauti :)
s1.JPG
s2.JPG

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2007-Nov-28 16:50
by medziotojas
Kęstuti, skubiai parašyk indigrientus savo receptui ir technologiją. Baisiai jau valgyti norisi :wink:

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2007-Dec-03 11:49
by medziotojas
Šeštadienį mamytė iškepė stirnienos kumpį, objedenije buvo :c24:
07.12.01 001 (Large).jpg

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2007-Dec-25 21:15
by Strelcius
nu ku, rasau da viena panasu receptuka :) reiks gal nufilmint kita karteli, gales Ramuns parodyt :)
imam visa stirnos kumpi, ispjaunam kaula. varom prieskoniu: santa marija lietuviski tradiciniai mesos, vidurziemio juros siek tiek, "kontany" ivairiu stambiai grustu pipiru misinio, nu taip nepagailint arba santa marijos juoduju stambiai grustu pipiru, saldvos zverienos prieskoniai. lauro lapai, kmynai, daug cesnako pasmulkinto, aisku druskos, ir viska palieku kokiom 3-4 parom saldytuve.
idaras:
emiau serno kumpio siek tiek su lasinuku, na gera sauja mesos serno su serno lasiniu, taip 50/50 mazdaug, sumaliau. toliau sauja gera dziovintu baravyku pamirkytu ir isvirtu mazam kieki vandens. juos sumalu taipogi, dar sumalu galva svoguvo ir keleta skilciu cesnako. viska sumaisom, truputi pilam skystimo kuriame vyre grybai, permaisom ir sudedam i kumpi ten kur buvo kaulas :) dar siek tiek kumpio vidu ipjaunu, kad daugiau tilptu ir sudejes visa ta kose makalose :D surisu kumpi su storu siulu kad kepant neissiveptu.
imama kepimo rankove, dedam ant dugno stambiai supjaustytu morku keleta, ant ju dedam kumpi, uzsukam rankoves galus, bet nestipriai, reik kad garai iseitu siek tiek, nes kitep rankove kepant susprogs.
nu ir jei dedu i ikaitusia orkaite, tai kepu 1val 40 min , isjungiu ir dar palieku kol nustos kepti.

prie sito reikalo stipriai rekomenduoju gruziniskus AXASHENI, KINDZMARAULI, ALAZANSKAJA DOLINA raudonus vynus :good: , nu super!
siandej smaguriavau "axasheni" :)
oi, sukilo apetic, einu dar imesiu ir uzgersiu kol dar liko :D
a.JPG
aa.JPG
aaa.JPG

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2008-Nov-17 20:45
by Giedryss
parasysiu ir as stirnienos patiekalu recetus.. labai nesudetingi,ismoke mane dede... :oops: Visu pirma stirnos kepenu kepsneliai (gal kas is darot,zinot): sviezios stirnos kepenys (nesaldytos),pipirai,kmynai,kadagio uogos,petrazoles.Supjaustom kepenis skersai (kaip karbonada) , pamusam mesos plaktuku lengvai(kad suskaidyt jungiamaji audini), apibarstom minetais prieskoniais ir pavoliojam miltuose. Kepam ikaitintuose riebaluose, bet tiki ne per daug!!! Issispaudzia rautonai rudas skystis - verciam; pora minuciu-lauk is keptuves.Patiekiam kaip tik fantazija leidzia...burokeliai ,kopustai,buves,batonas...bet kas. Panasiai kepu ir nugarines kepsnelius. Paqgrindine taisykle-neperkept!!! Biski kraujo-nieko tokio,bet jei perkaitinsit...nei kepenys,nei nugarine neteks prasmes.

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2009-Jan-08 22:39
by jura
Švenčiant Naujuosius metus medžiotojų būrelyje senelis iškepė labai skanų stirnos kepsnį. Jei domins, recepto klausikt jo. :c24: :beer:
Sausis. 001.jpg

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2009-Jan-09 08:37
by atomas12
jura, manau, kad čia ne vieta deryboms :D , klokite receptuką :c24:.

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2009-Jan-09 08:49
by senelis
aš galvojau kad šiemet jau visi stirnieną suvalgėm tad norėjau palaukti kito sezono nes pamiršim receptą iki ateinančio :D

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2009-Jan-09 12:24
by Strelcius
jokiu kalbu!!! :evil: pas mane dar kumpelis uzsaldytas yra, paprasyciau :)
:beer:
ar tik ne to kumpelio Jura turejo per zuikine Majamy? buvo skanu :oops:

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2009-Jan-09 14:28
by jura
aha,tas pats,tik karštas buvo daug skanesnis :wink:

Re: Stirnienos kepsnys.

Posted: 2009-Jan-09 20:38
by senelis
Šį kartą dar pasigailėsiu ir įdėsiu receptuką ,nes vienas kumpis visai Lietuvai mažokai.
RECEPTUKAS
Marinatas ruošiamas iš Santa Marijos žverienos prieskonių,Barbeciu/jie sulaiko mėsos sultis/,Santa Marijos Viduržemio jūros
žolelių mišinio ir 150gr.ištirpinto sviesto.Šio mišiniu ištrintas st.kumpelis laikomas šaltai apie 2 paras.
10val. prieš kepimą padaromas Jūsų mėgstamų priskonių sultinys/česnakinis prisk.šašlykų/.Šis mišinys užvirinamas ir atvesi-
namas.Nukoštas sultinys su medicininiu švirkštu švirkščiama į mėsą.
Prieš ruošiant kepti kumpelį;lengvai pakepiname rūkyt0s šoninės griežinėlius 2X3 apie 15vnt.,ir jais kartu su česnako skiltele ir sūrio
gabalėliu/Dvaro sūris 50 procentų, nes lIesesnis sūris gero skonio neduoda/ prikaišome kumpelį. :( :( :( Skardą iškloju kepimo
popieriumi sudedu pjaustytas morkas ,džiovintus vaisius/kriaušes,abrikosus,obuolius ir vieną kitą slyvą/.Uždengiu folija ,nes
rankovė dažnai paveda.Kepame 1,5val. 230laipsnių temperatūroje ir dar 1 val. 200 temp.
Baigiant kepti kumpeliui, ketuvėje patirpom smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės, 2 dideles galvas smulkiai svogūno, grybų
/tinka bet kokie/,kai viskas apkepa dedame smulkiai tarkuoto Dvaro sūrio.
Iškeptą kumpelį dedame į lėkštę o ant viršaus šiltą pruoštą šitą padažą.
Prie šito kupelio tinka virtos aliejuje bulvės,troškinti rauginti kopūstai arba burokėlių salotos. SKANAUS :good: :beer: