Page 1 of 11
Pasiūlykite receptą
Posted: 2007-Nov-14 12:20
by Briedis
reikalingas receptas briedienai pagamint!!! pamacykit, kas gali
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2007-Nov-14 12:47
by Žemaitis
Aš iš briedienos darau tik dešras. Kiek bandžiau su kepsniais ne kažin kas gaunasi. Brandink, marinuok kiek nori- kietas kepsnys ir gatava
O vat rukytos dešros tai lius
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2007-Nov-14 13:41
by djxz
saslykas
INGREDIENTAI:
500 g briedienos filė,
400 ml baltojo stalo vyno,
4 svogūnai,
200 g lašinių,
2 šaukštai susmulkintų petražolių,
svogūnų laiškų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustome maždaug 60 g gabalėliais, užpilame vynu ir parai padedame šaltai.
Svogūnus supjaustome žiedais, lašinukus - griežinėliais.
Ant iešmų pakaitomis susmeigiame mėsą, lašinukus ir svogūnų žiedus. Kepame ant žarijų 12-15 minučių.
Prieš tiekdami apibarstome druska, pipirais ir žalumynais.
Briedienos kepsnys
Sudėtis:
* 500 g briedienos,
* 5-6 lašinių griežinėliai,
* 3 stiklinės marinato,
* druska,
* žalumynai.
Marinatui:
* 1 vyno stiklinė acto,
* 2 stiklinės vandens,
* 1 morka,
* 1 saliero šaknis,
* ½ petražolės šaknies,
* 2 svogūnai,
* 3 valg. š. cukraus,
* 1 a.š. kmynų,
* 3-4 lauro lapai,
* 10 juodųjų pipirų grūdelių,
* druskos.
Gaminimas
Marinatui sumaišykite actą su vandeniu, sudėkite supjaustytas daržoves, cukrų, kmynus, prieskonius, druską ir virkite 15 minučių. Marinatą atšaldykite ir 8 -10 valandų užpilkite mėsą, prieš tai laikytą šaltai.
Supjaustykite dalį lašinių, susmaigstykite briedieną ir įtrinkite druska. Apsukite likusiais lašinių griežinėliais ir 20 minučių kepkite orkaitėje, 250 laipsnių temperatūroje, pasukdami ir apliedami išsiskyrusiomis sultimis. Įpilkite pusę stiklinės marinato, šiek tiek vandens ir kepkite laistydami dar apie 20-30 minučių.
Prie keptos briedienos tiks troškinti rauginti kopūstai.
cia kelis is googles pateikiau.
Netingek pasinaudoti
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2007-Nov-18 19:45
by Ramas
daryk befstrogena, nenusivilsi
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2008-May-22 13:22
by sharakanas
pas many siandien bus idaryta vista
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2008-May-22 21:04
by Gedasas
sharakanas wrote:pas many siandien bus idaryta vista
a kodiel be plunksnu ?
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2008-May-22 21:40
by Strelcius
tai ka zmona bana uzdejus, serno nebeliko, jau i vistinyka selini kaip lapinas?
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2008-May-22 23:06
by GRIZLEY
noreciau paklaust ar kas nors kada nors mate,ar ragavo nastoike is gyvates.?
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2008-May-22 23:41
by Strelcius
o ka, spirt jest spirt
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2008-Jun-02 21:05
by GRIZLEY
o kaip daro ir is kokios
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2008-Jun-12 12:33
by jura
gimtadieniui uždovanojo,daba turėsiu išmėgint
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2008-Sep-04 23:34
by medziotojas
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2008-Sep-06 19:47
by Vilius
viskas lygtai ir nieko butu , bet kai pradedi skaityyti receptus tai .....
sneka eina apie serna:
Nulupama kumpio oda, išimamas kaulas,.
Virta šerno galva: Galva rūpestingai nuvaloma ir, išėmus apatinį žandikaulį, pamerkiama nakčiai į vandenį. Kitą dieną kelis kartus įpjaunama kaktoje (kad verdant mėsa nesuplyštų), galva ištrinama druska ir pipirais,
ausys prispaudžiamos prie galvos ir pririšamos.
susidaro tokis ispudis kad vietoj zodzio Kiaule parase sernas
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2009-Apr-09 12:29
by medziotojas
Elnienos nugarinė su baravykais, Parmos kumpiu ir rudeninėmis daržovėmis
Elnienos suktinukas
Elnienos nugarinė 0,600 kg
Vytintas kiaulienos kumpis „ Parma“ 0,200 kg
Švieži baravykai 0,200 kg
Šviežia kalendra 0,002 kg
Druska
Pipirai juodieji
Garnyras
Salierų šaknis
Morkos
Baravykai
Padažas Nr. 1Raudonas sausas vynas
Cukrus
Padažas Nr. 2Šviežios bruknės
Cukrus
Pradedame gaminti suktinuką. Imame elnienos nugarinę (tai gali būti ir kita tamsi mėsa, pvz.: jautienos išpjova, bet geriau laukinio gyvūno mėsa, nes tada suderinamumas su grybais ryškesnis). Taigi, apipjaustome visas ant mėsos esančias plėveles ir riebaliukus. Dedame vytintą kumpį ant išvyniotos maistinės plėvelės ir ant kumpio dedame žalią mėsą. Supjaustome nuplautus ir nuvalytus grybus ir juos pakepiname keptuvėje, kol apskrus. Atvėsiname grybus ir dedame juos ant mano ankščiau minėto mėsos ir vytinto kumpio ruošinio. Apibarstome druska ir pipirais (pageidautina, kad pipirai būtų iš malūnėlio, nes tada skonis ir kvapas daug intensyvesnis). Pradedame sukti suktinuką. Sukame taip, kad neišsibarstytų sudedamosios dalys. Susukus laikome už plėvelės galų ir pavoliojame vyniotinį ant stalo, kad visi komponentai būtų glaudžiai susispaudę ir iškepus nepradėtų byrėti. Suktinuką dar kartelį susukame į foliją veidrodiniu paviršiumi žemyn. Dabar ruošiame padažus. Padažas numeris vienas:Į puodą pilame vyną ir beriame cukraus. Verdame tol, kol vynas pradės tirštėti.Padažas numeris du:Šviežias bruknes dedame į puodą arba keptuvę, užpilame cukrumi ir pakaitiname, kol išsiskirs sultys ir sutirštės.Dabar suktinuko ir daržovių eilė. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Dedame suktinuką kepti apie 20 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo to, kaip jūs mėgstate mėsą – gerai keptą ar vidutiniškai. Asmeniškai Linui labiau patinka vidutiniškai, nes elniena, anot jo - karalių mėsa ir ją perkepti yra nuodėmė. Daržovėms jokių taisyklių nėra – tiesiog dedate į orkaitę ir kepate kol jos suminkštės. Truputis druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Garnyras gali būti bet koks – nuo bulvių košės iki troškintų morkų su kmynais ir česnakais. Mėsą ištraukiame iš orkaitės, išimame iš plėvelės ir supjaustome griežinėliais. Dedame į lėkštę. Prieš tai palaikykite ant servetėlės apie 2-3 minutes. Virėjai tai vadina mėsos pailsėjimu. Tada garnyras ir abu padažai. Skanaus.
Re: Pasiulykite recepta
Posted: 2009-May-05 14:53
by medziotojas
Vaišės medžiotojų namelyje