Puslapis 810

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2009-Kov-08 17:00
jura
atrodo :good: tik aš ruošdamas padalinu po du šonkauliukus,lengviau apžiot :D

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2009-Kov-08 17:13
fukas
bet "namioką" šitam patiekale irgi neblogą davė tos žmonos :twisted: :D

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2009-Kov-08 20:09
jura
net nepamačiau iškart :sorry: gal kažkam gimtadienis-69m,o pas fuka iškart kudlotos mintys 6/9 :c13: :D

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2009-Kov-08 22:18
medziotojas
Geras :ROFL: aš irgi tik dabar atkreipiau dėmesį :ROFL: ryt parodysiu mamytei :wink:

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2009-Kov-08 22:39
mazyla
medziotojas rašė:Geras :ROFL: aš irgi tik dabar atkreipiau dėmesį :ROFL: ryt parodysiu mamytei :wink:
šiąnakt :ROFL:
beje, as irgi is kart nesupratau, kas per kudlotos, kol jura neparase

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2009-Geg-11 20:03
DJ
Gal kas galit idet serno sonkauliuku recepta? :Bravo:

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2009-Lie-28 21:42
medziotojas
Šernienos kepsnys su baravykais.

Šį kepsnį galite paruošti iš šviežiai sumedžioto šerniuko mentės arba kumpio.
Žvėrieną dera marinuoti su žolelėmis, naudokite kadagio uogas, čiobrelius, rozmariną. Man rodos labai tiktų ir dabar pardavinėjami prieskonių rinkiniai. Sukapojame česnaką ir juo įtrinkite mėsą, dar geriau jei ją "išmasažuotumėte", pabarstykite šviežiai maltais pipirais. Paliekam parai, o dar geriau keliom, kad prieskoniai, pipirai ir česnakas įsigertų ir mėsa pasidarytų minkšta.
Prieš kepant orkaitėje, mėsą apibarstome druska, vėl ją "išmasažuojame" gerai aptrindami druska visą būsimą kepsnį, o vėliau apšlakstome aliejumi (pageidautina alyvuogių, nors jis nėra toks pigus :( ) Kartu ant skardos dedame gražiai nuplautas šviežias bulbikes su lupena, apibarstytas druska ir rozmarinu ir vėl viską pašlakstome aliejumi.
Kepam mėsytę arba folijoje arba kepimo maiše apie 40 min. Nuėmus foliją ar ištraukus iš maišo, mėsytę apšlakstome atsiradusiomis mėsos sultymis ir kepame dar kokias 15-20 min. kad susikeptų graži plutelė.
Baravykus - galima su kitais grybais, apkepame svieste ir pabarstome druska ir pipirais, kas mėgsta, gali į troškinį įsiberti žiupsnį čiobrelių.
Skanaus :c24:

Pagal R.S. "J&B"

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2010-Spa-25 21:07
jura
paskutinį sumedžiotą šerniecą sugalvojom pavenzyt,senelis pasistengė ir šįvakar gaminys jau ant stalo :beer:
gintarite 001.jpg

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2010-Spa-25 21:12
šatas
itariu taip pat ir skanu, kaip atrodo :good:

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2010-Spa-25 21:16
Marius1971
Jurandai, nesyp mne sol na ranu- ba as per darbus tai tik praeito sezono konservais pasigurmaninu...

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2010-Spa-25 21:23
jura
patikėk skanu,tuoj sprogsiu beragaudams :wink:

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2010-Spa-25 21:29
Kestukas
Kaip paruosti briedzio lupa ?:)

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2010-Spa-25 21:35
Marius1971
Nu blyn, Jurandai- ainu elnio konservu atidarineti :wink: :good: :beer:

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2010-Spa-25 21:50
šatas
Kestukai,iveri in lūpą auksini žiedą,rekomenduojama ne mažesnį 15koratų,ir kepi orkaitėj pusantros val ,ant mažos ugnies,pagardinimui gali ištept agrastų uogiene,skonis :good: . :lol: :lol:

Re: Paragaukim šernienos !

Parašytas: 2011-Bal-17 15:51
medziotojas
Dukra parnešė iš draugės gimtadienio man dovanų, draugės tėvokas jai įteikė man perduoti 250 gr. konservą šernienos tušonkės. Pagaminta Kaišiadorių raj. Zūbiškių km.
Kaip ir nesinori dabar atidarinėti, nes tep gražiai užpakuota, šernas ant etiketės nupaveiksluotas, net gaila :twisted: atidaryti paragauti :pardon: Gal kas darėsi toje kontoroje konservas ?