Page 1 of 10

Paragaukim šernienos !

Posted: 2006-Aug-30 21:59
by gerule
Dabar pats metas paragauti ir pasidalinti receptais is sernienos

Šernienos kepsniai

Posted: 2006-Aug-30 22:38
by gerule
Šernienos kepsniams bus reikalinga: pusė kilo šernienos be kaulo ,pora svogunų ,pora šaukštų sviesto (tikro),šaukštelis susmulkintų petražolių,druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį .Kaip žinote ,šernieną kaip ir visą žvėrieną reikia krupščiai paruošti.Supjaustome mėsą maždaug dviejų cm storio juostelėmis ,lengvai pamušame ,ištriname druska ir piercu .kepame įkaitintoje keptuvėje jas apverčiant ir apkepant iš abiejų pusių.Patiekite su apkeptais svieste svogūnais,galite užtarkuoti olandiško sūrio prieš baigiant kepti ir jį išlyditi ant kepsniukų ir visą skanumą - apibarstykite smulkintom petražolėm. Skanaus !

Posted: 2006-Aug-30 23:20
by gerule
Šernienos šašlykas .(pikantiškas )
Panašiai kokiai kompanijai ruošiatės patiekti ,tiek reikės ir visų indigrientų proporcingai didinti ar mažinti.Vidutiniškai vienam kilui šernienos reikės :po stiklinę raudono vyno ,vyno acto arba citrinų sulčių ,du -trys šaukštai aliejaus keleta česnako skiltelių,trijų kadagio uogų ,apelsino -supjaustyto skiltelėmis kokių keturių šaukštų susmulkintų petražolių ar (ir)kalendrų (kaip megstate) pora šaukštelių maltų pipirų ,druskos pagal skonį .
Mėsą paruošiame ,supjaustome kubikais ir užpilame marinatu.Marinatas :Susmulkiname česnaką ,sumaišome su apelsino skiltimis, prieskoniais ,aliejumi,vynu ir actu ar citrinų sultimis (pagal skoni).Turinį užpilame ant mėsikės kad apsemtų ir paliekam porai dienų mirkti .Turinį permaišykite laikas nuo laiko ir suslėkite kad butų apsemtas .
Keliam balių ,veriam ant iešmo ,dedam į šašlykinė ,ir skanaus ! girdim susižavėjusius svečių komplimentus .

Posted: 2006-Aug-31 14:45
by DJ
gerule wrote:Šernienos šašlykas .(pikantiškas )
Panašiai kokiai kompanijai ruošiatės patiekti ,tiek reikės ir visų indigrientų proporcingai didinti ar mažinti.Vidutiniškai vienam kilui šernienos reikės :po stiklinę raudono vyno ,vyno acto arba citrinų sulčių ,du -trys šaukštai aliejaus keleta česnako skiltelių,trijų kadagio uogų ,apelsino -supjaustyto skiltelėmis kokių keturių šaukštų susmulkintų petražolių ar (ir)kalendrų (kaip megstate) pora šaukštelių maltų pipirų ,druskos pagal skonį .
Mėsą paruošiame ,supjaustome kubikais ir užpilame marinatu.Marinatas :Susmulkiname česnaką ,sumaišome su apelsino skiltimis, prieskoniais ,aliejumi,vynu ir actu ar citrinų sultimis (pagal skoni).Turinį užpilame ant mėsikės kad apsemtų ir paliekam porai dienų mirkti .Turinį permaišykite laikas nuo laiko ir suslėkite kad butų apsemtas .
Keliam balių ,veriam ant iešmo ,dedam į šašlykinė ,ir skanaus ! girdim susižavėjusius svečių komplimentus .
o cia svogunelio ruosiant saslyka nereikia :o

Posted: 2006-Aug-31 18:57
by Strelcius
kartais raugiant saslyka as irgi nededu svogunu. nebutinai zverienos.

Posted: 2006-Aug-31 23:05
by medziotojas
Kadangi dabar daug grybų,tai dar receptukas šernienos kepsnio su kumpiu ir grybais.
Tam reikės puskilio šernienos be kaulo ,apie šimtą gramų rūkyto kiaulienos kumpio ,morkvės ,saliero,rauginto agurkėlio,apie šimtą gramų grybukų,svogūno galvutės,druskos pagal skonį ir maltų uoginių paprikų.Šernieną supjaustome juostelėmis ir pamušame.Pabarstome druskytės, uoginės paprikos ir kepame įkaitintoj skarvadoj.Kitoj skarvadoj pakepame sutarkuota morkvę,supjaustytus grybukus(geriausiai baravykiukus),kumpį,raugintą agurką,svogūną ir salierą.Kepdami viska maišome ir apkepus,sukrečiame visą turinį ant beveik iškepusios šernienos ir dar viska pakepame apie pora minučių.Labai skanu su apkeptomis,stambiai pjaustytomis bulvikėmis. Skanaus!

Posted: 2006-Sep-01 11:30
by DJ
ramai kas tas yra "uogines paprikos" :unknown: ?

Posted: 2006-Sep-01 17:17
by medziotojas
DJ wrote:ramai kas tas yra "uogines paprikos" :unknown: ?
pacituosiu :jos vartojamos maltos,yra deginancio skonio,ryskiai raudonos spalvos,saikingais kiekiais tinka su ant groteliu,keptuveje,ar orkaiteje keptai mesytei,suteikia jai grazia spalva ir astru skoni.Gerina kraujotaka vyrams apatineje kuno dalyje :D :ROFL:
teiraukites pas savo parduotuves pardavejus :crazy:

Posted: 2006-Sep-01 19:37
by Strelcius
tai manau tiktu ir cili pipiriukai :good:
jei ne per daug labai puiku! :)

Posted: 2006-Sep-01 19:59
by medziotojas
Strelcius wrote:tai manau tiktu ir cili pipiriukai :good:
jei ne per daug labai puiku! :)
tiktu ir tie nes, situ darzoviu sunkiau gauti ,jas dazniausiai augina namie ant palanges.arba ieskok turguje ,jos panasios i obuoliukus ,uogas ,todel ir vadinamos uogine paprika .ju skonis biski kitoks nei cili ar aitriuju.bet is bedos tiks ir tos ! skanaus. :D

Posted: 2006-Sep-13 22:58
by Strelcius
naudoju citrinos sultis arba rugscias obuoliu sultis. ciki :)

Posted: 2006-Sep-14 08:21
by DJ
Strelcius wrote:naudoju citrinos sultis arba rugscias obuoliu sultis. ciki :)
citrinos sultis pats ispaudi ar is pardes? obuoliu sultys konservuotos tinka? nes jei ne tai tada su jom tai tik sezoninis saslas gaunasi :roll:

Posted: 2006-Sep-14 23:39
by Strelcius
imi citrinas, pjaustai gabalais ir traiskai virs indo su saslyku, paskui tik skurikes ismeti. i vsio :)
gali pilt ir konservuotas sultis, jeisaldzios, citrinos pridek.

Posted: 2006-Oct-27 17:37
by medziotojas
Medziokli ! Jei pats dalyvavai kepant si serniuka ciela ,gal pasidalinsi patirtimi kaip ji, taip graziai apkepti ? :D Fotkei labai apetitnai atrodo !

Posted: 2006-Nov-29 08:34
by medzioklis
Image
DEja kepant man neteko dalyvauti . Siuo keptu sernu mus vaisino sunu varzybose Lenkijoje . Patikekit labai skanus buvo :beer: