Paragaukim šernienos !

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
tomasss
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 659
Joined: 2007-Mar-01 13:11

Post by tomasss »

aš šeštadieninio kuilioko galvą nusilupau o tata padarė šaltienos pasaka kokia skani mat galva nemaža buvo tai ir dabar tebevalgau :roll:
fukas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2774
Joined: 2006-Jul-07 18:46
Location: Marijampolė

Post by fukas »

vakar ir aš vaišinau vienus "miestiečius" šernėko šašlyku ir iš šerno pagamintu netikru zuikiu (pastarąjį dariau pirmą kart :oops: ) "zuikis" suėjo momentaliai ir dar pyzdi gavau, kad tiek mažai atvežiau :shock: , šašlykutis buvo lyginamas su trijų rūšių pirktiniu kiauliuku, išvada sekė vienbalsė "ryt varai medžiot ir pirmadienį vėl kepam" :D
User avatar
audrys
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 157
Joined: 2006-Oct-17 16:06
Location: Vilnius

Post by audrys »

Sveiki visi, gal galite parasyti mesos paruosimo buda atoklave, tai yra auksto slegio puode. Kiek reikia pries verdant uzpompuoti atmosferu ir iki kiek kaitinti, prie to paties ir kaip paruosti zuvi tame paciame puode. Laukiu jusu atsakymu, mesa jau uzmarinuota.....
Briedis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 877
Joined: 2006-Aug-02 11:58
Location: Vilnius

Post by Briedis »

nereikia to autoklavo. kepimo rankoveje gaunasi fantastiskai :Yahoo!: sestadieni vaisinau serno sonkauliais taip keptais miescionis, tai valge net ausys linko :D
Tiesa, kaip moteris: nuoga gražiausia
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Post by medziotojas »

Nesupratau ? Tai tu kepti nori, ar konservas daryti ?
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
audrys
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 157
Joined: 2006-Oct-17 16:06
Location: Vilnius

Post by audrys »

medziotojas wrote:Nesupratau ? Tai tu kepti nori, ar konservas daryti ?
Ramai, konservus daryti noriu.... dariau praitais metais, uzmusk neatsimenu kaip ten daryti reikia :(
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Post by medziotojas »

Jei konservus, tai i katila pripumpuoji 2 atmosferas oro. Temperatura turi siekti iki120-130 C . Pakilti turi slegis iki 5-6 atmosferu. Skanaus , be jokiu bacilu :D
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
Ramas
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 647
Joined: 2006-Jul-06 02:45
Location: Vilnius - Kaunas

Post by Ramas »

Si savaitgali improvizavau su sernienos sprandine ir nugarine (palendvicom).
Naudojau zverienos ir kepsniu prieskonius (salduvos) ir papildomai druskytes ipyliau. Marinate stovejo 2 paras. Pries kepima perpjoviau jas per puse, bet taip kad vienas krastas laikytu ir gautusi isklotine. Dejau i vidu: lydyta suri, dziovintas slyvas ir dziovintus abrikosus. Uzvoziau, kad niekas neislystu, susukau tvirtai i folija ir 45 min idejau i lauzo zarijas. Kaip sprogo net nesupratau....
Viena be nieko buvo - gavosi sausa mesa;
Antra buvo tik su slyvom ir abrikosais - gavosi vidutiniskai, bet sausokai;
Trecia buvo sis receptas - suris iskyre sultini, skonis nerealus...
Birzu Sirvenos arba Miezinis su siuo receptuku ir bet kokia grazuole atsiduos nedraugavus.... %)
Skanaus :beer:
Medziokle - gyvenimo budas.
Vegetaras - isvertus is lotynu kalbos, blogas medziotojas.....
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Post by medziotojas »

Ramai, o kepsniukus visus 3 atskirai kimsai ?
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
Ramas
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 647
Joined: 2006-Jul-06 02:45
Location: Vilnius - Kaunas

Post by Ramas »

medziotojas wrote:Ramai, o kepsniukus visus 3 atskirai kimsai ?
marinate jie visi kartu gulejo. bet kepant jie buvo atskirai suvinioti, i skirtingas folijas susukti. as kepiau apie 1 val. tai pasvilo ciu ciut :oops:
bet surys ir dziovinti vaisiai, gavosi nerealiai, nors ir apdege buvo....
Medziokle - gyvenimo budas.
Vegetaras - isvertus is lotynu kalbos, blogas medziotojas.....
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Post by medziotojas »

Per antinės atidarymą mamytė irgi kepė marinuotus šernienos šonkauliukus ir kulšį. Su jos firminiu padažu mikliai suėjo :D
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
DJ
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 955
Joined: 2006-Aug-08 09:23
Location: Vilnius - Varėna

Post by DJ »

a smulkiau aprasyt viso ruosimo proceso + proporciju, patingejote kolega? :roll:
User avatar
svetimas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2623
Joined: 2006-Jul-30 18:32
Location: kaunas

Post by svetimas »

kaskaip as ruosdamas maista niekada nesilaikau tiksliu receptu visalaik kaska prisikuriu savo sitas kepsnys-troskinys buvo daromas taip
porcija jauno serniuko :D mesa itriname prieskoniais-druska raudonelis karis kmynu daug truputis cili pipiru siektiek zverienos prieskoniu pora saukstu aliejaus mesa palaikau per nakty saldytuve kad itrauktu macnumo :D
kepimas
mesa sudedu i kepimo rankove ,ant virsaus dedu bulves ju dedu tiek kiek mazdaug bus valganciu,daznai bulves dedu neluptas,ant bulviu stambiai pjaustuti baklazanai morkos paprika svogunas perrazoles,ipilu 150 gramu vandens uzrisu rankove ir i orkaite mesa kepu priklausomai nuo serno amziaus sitas kepe 1,5 h prie 200 laipsniu temperaturos vyresni serna kepu 2 val
padazui naudoju "romulade" skanaus :Yahoo!:
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
User avatar
svetimas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2623
Joined: 2006-Jul-30 18:32
Location: kaunas

Post by svetimas »

pamirsau parasyt dar dedu grybu dazniausiai champijonu :D ju nepjaustau dedu cielus
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
User avatar
das
Varovas
Varovas
Posts: 34
Joined: 2007-Mar-18 20:01
Location: Vilnius

Post by das »

Zmona ir man pakuzdejo receptuka :good:
Reikes:
Sernienos kumpio
Svogunu
Fermentinio surio
3 kiausiniu
Didelio indelio majonezo
Ir zverienos prieskoniu (salduva)
Tai vat. Susipjaustot mesyte kaip kad guliasui, paprieskoniaukit ja ir ja isklojate visa orkaites inda, ant mesytes sudeliokite griezineliais supjaustytus svognus. I bliudeli imuskite tris kiausinius, sudekite visa majoneza ir sutarkuota suri. Ismaisykite. Visa sita mase uzpilkite ant jau paruostos mesos su svogunais. Imetat i orkaite ant 160 laipsniu, iskepta bus, kai viskas bus jau labai graziai apskrude. Skanaus :)
Kam jaudintis del rytojaus, jei poryt jis jau bus praejes...
Post Reply