Bebrienos vaišės

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
Gedasas
Super Men
Super Men
Posts: 1592
Joined: 2006-Aug-10 15:25
Location: Pirčiupiai

Post by Gedasas »

medziotojas wrote:Gal zinot rukyto bebro (cielo) recepta.Kaip ir kokiam marinate laikyti ir tolesne procedura :D
mano motina daro gerai...
4 dienas marinuoja paprastame marinate su prieskoniais ir česnaku, po to išmarinuotą verda apie 3 val vis dapilant vandenį ir įdedant šiek tiek prieskonių...., po to apie 3-4 val. rūko šalto rūkymo rūkykloje ppalaikant šiek tiek aukštesnę temperatūrą ir prieš išimant iš rūkyklos į pakurą reikia įmesti pora kadugio šakų..., tas duoda gerą aromatą.
User avatar
svetimas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2623
Joined: 2006-Jul-30 18:32
Location: kaunas

Post by svetimas »

xebra ka is bebro odegos galima pagamint nerukant jos? imeskit koki receptuka jai turit kas dekui is anksto
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Strelcius »

nuplikai verdanciu vandeniu, nulupi skura, tada gabalais pjaustai, apkepi ant trupucio aliejaus, tada kitam inde apkepi svoguncikus, tada dedi bebro uodega, morku tarkuotu per burok. tarka, paprikos, poro, dar kokiu tai darzoviu, gali koki grybuka imest, prieskoniu kaip paciam jau patinka, astriau ar ne ir patusini kol darzoves bus geros. dariau karta taip, tevam patiko, man tas uodegenas kazkaip neypac... :)
Lietuvis
User avatar
svetimas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2623
Joined: 2006-Jul-30 18:32
Location: kaunas

Post by svetimas »

gryzau namo pietu zmona :idd17: prigaminus bebrienos kotletuku,pasaka jokio kvapo jokio bebro prieskonio, prisiryjau dabar tingiu i darba lekt :lol:
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Post by medziotojas »

Paragavau bebrienos basturmos , niekuo nesiskiria nuo stirnienos :D
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2465
Joined: 2006-Oct-05 21:09
Location: Šiauliai

Post by jura »

paragauk dar kartą,gal tu ten stirnienos ir ragavai :D kažko nesitiki :roll:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
nerijus
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 164
Joined: 2006-Sep-14 21:39
Location: anyksciai

Post by nerijus »

man sake zmogus kur dare kad bebrienos riebaliukas yra ir neskanu tas riebaliukas, man tai neteko ragaut, bet stirnienos padariau tai jega :D ir daug kas giria tik gaila dabar ilgai reiks laukt sviezios :cry:
svarbiausia nesinervuot ir gerai maitintis
Gedasas
Super Men
Super Men
Posts: 1592
Joined: 2006-Aug-10 15:25
Location: Pirčiupiai

Post by Gedasas »

nerijus wrote:, bet stirnienos padariau tai jega :D ir daug kas giria tik gaila dabar ilgai reiks laukt sviezios :cry:
daryk iš jautienos, beveik tas pats skonis
nerijus
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 164
Joined: 2006-Sep-14 21:39
Location: anyksciai

Post by nerijus »

Tai kad jauciai tvartuose dabar :D irgi reiks laukt kol i ganyklas isgins :icc04:
svarbiausia nesinervuot ir gerai maitintis
User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2465
Joined: 2006-Oct-05 21:09
Location: Šiauliai

Post by jura »

kolegų pageidavimu idedu bebro uodegos receptą
pagaunam bebrą,nulupam kailinius ir išpjaunam uodegą,ne tik žvynuotą dalį,bet ir kuo daugiau mėsos iki pat dubens. Uodegą pamerkiam į šaltą vandenį 10-12val.į vandenį įpilti šaukštą acto,po to nusausinam ir nulupam žvynuotą dangą/paprasčiausia pakaitintri virš liepsnos kol iškils pūslės ir su peiliu nunerti,neturintiems ugnies teks pavirinti vandenyje ir tada nulupti/.tada dedam į sandarų indą ir prieskoniuojam:kmynai,česnako skiltelės,žvėrienos prieskoniai,pipirai,druska,lauro lapų,prieskonių negailėti.Uždarom indą ir dedam į šaldytuvą,po 3d. išsiskirs skystis juo įtrinam uodegos žvynuotą dalį ir dar pasūdom/su protu/laikom dar 5d ,galima ilgiau.Tada kišam į kepimo rankovę ir kepam 45-60min/ priklausomai nuo uodegos dydžio/, po to rūkome 2-3val labai karštu dūmu,kas neturi rūkyklos galima ant grilinės grotelių pridengus medžiagos gabalu parūkinti.Man patinka tik nuimta,kol karšta,kitiems -atvėsusi
SĖKMĖS TAISANT,SKANAUS VALGANT
PAGAUNI: :icc04: :icc08: :icc11: :icc03:
NULUPI: :idd25:
IŠRŪKAI: :idd08:
SUVARTOJI: :beer:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
User avatar
svetimas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2623
Joined: 2006-Jul-30 18:32
Location: kaunas

Post by svetimas »

nu va gryzau is draugo parukinom vakarykscio bebro desreles kvapas ir vaizdas neblogas :D manau ir skonis turetu but geras :wink:
Image
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
User avatar
sharakanas
Super Men
Super Men
Posts: 1988
Joined: 2006-Sep-19 23:09
Location: Birzai

Post by sharakanas »

galiu ir as babioro uodegos recepta imest :
pagauni kenkeja
nulupi kaili ir nupjauni uodega
uodega paruosiam taip : jamam astru nedideli peiliuka ir apipjaunam uodega pagal krastus ir isimam kaula. gaunasi file. ta file isskleidziam, dedam i bliuda, ant file bezvynes puses pilam sluoksni druskos, pipiru pagal skoni , maltu lauro lapu ir negailim cesnako. palaikom pora dienu saldytuve ir isrukom karstu rukymu. prie alaus gaunasi SUPER :Yahoo!:
Žemaitis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 582
Joined: 2007-Jan-19 10:34
Location: Žemaitija

Post by Žemaitis »

Strelcius wrote:o as girdejau kad bebro kepenu nepatartina valgyt, nes bebriokai sueda nemazai visokiausiu augalu kurie turi kenksmingu medziagu, o kepenys kaip zinia yra kaip filtras, visas briedas jose pasilieka...
viena karta valgiau, nieko ypatingo, kanopiniu skaniau :)
taciau kaip tokio dydzio zvereliui tai kepenu dydis toks sakyciau nemenkas :)
ir man klausimas iskilo toks, kam bebrui zoliaedziui reikalinga tulzis?! A?!!!
Su tom kepenym neaišku: galima valgyt ar ne. Bet tas bebrys gudrus: tų medžių ar krūmų žievė kuri turi nuodingų medžiagų (pav. karklų) iškart žievės negraužia, o pagalį keletą dienų išmirko vandenį ir tik tada apgraužia :D Alksnį ar drebulę iškart apgraužia, nemirko.
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Strelcius »

matai kaip, gudrociai :D
na zodziu kaupiasi tanidai, ypac ju daug karkluose atroda.
perkuns zino, as nevalgau ju kepenu, sunys labai megsta :D :D
Lietuvis
User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2465
Joined: 2006-Oct-05 21:09
Location: Šiauliai

Post by jura »

ja, šunys labai mėgsta bebrieną :roll:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
Post Reply