Basturma iš stirnienos

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Basturma iš stirnienos

Post by medziotojas »

Kas turi receptu kaip pasidaryti vytintos stirnienos , įmeskite receptą.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
svetimas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2623
Joined: 2006-Jul-30 18:32
Location: kaunas

Post by svetimas »

as darau kaska panasaus is stirnos nugarines receptas labai paprastas
pora nugariniu pusantro arbatinio saukstelio druskos ir pora skilteliu cesnako itrinu gerai mesa ir laikau uzdenges saldituve 3 ,4 dienas paskui susuku i merliu pakabinu pavesyje pora savaiciu ir skanaus taip esu dares ne karta tik pastebejau kad jai idedi pipiru tai man asmeniskai skonis pablogeja
User avatar
DJ
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 955
Joined: 2006-Aug-08 09:23
Location: Vilnius - Varėna

Post by DJ »

sito ieskojai ? :ROFL:

Orginalus Gedaso receptas

Vytiniti stirnienos kumpeliai tipo "basturma"

Iš stirnienos sprandinės ar gabalo užpakalinio kumpio pašalinamos visos plėvės ir sausgyslės, mėsos gabalai turi būti nedideli, iki 200 gr. svorio, pailgos formos.
Mėsa įtrinama žvėrienos prieskoniais, dedama druska, cukrus arba šiek tiek spirito (tas duoda mėsai raudonį) pipirai, lauro lapeliai ...., praktiškai galima dėti bet kokius mėsos prieskonius pagal skonį. 1kg. mėsos aš nulupu 2 česnakų galvas, susmulkinu ir įtrinu kiekvieną mėsos gabalą atsikrai..., po to viskas sudedama į kokį nors įndą ir apie 4 paras marinuojasi.
Po marinavimosi mėsa su peiliu nuvaloma nuoprieskonių, po to paruošiamas toks prieskonių ir maltų džiūvėsių mišinys: į džiuvėsius įdedama pipirų, kaukazietiškų prieskonių, mairūno, malto muskatinio riešuto, viskas gerai išmaišoma, paragavus tą mišinį, turi jaustis aitrokas prieskonių skonis, mišinio kiekio turi būti tiek , kad užtektų įkočiot mėsą .
Imamas mėsos gabalas, jis įtrinamas-įkočiojimas į prieskonių-džiuvėsių mišinį, po to suplojamas, kad mėsa liktų plokščia (kaip kotletai), su peiliu praduriama skylutė ir įveriamas šniūras, su tuo šniūru pakabinama šalia radiatorių ant vamzdžio...., kiekvieną dieną reikia tikrint, kad neperdžiūtų, vidutiniškai, jei radiatoriai pastoviai šilti, džiovinti reikia apie 5 paras...
Kai išsivytina , pjaustoma labai plonais griežinėliaisir būtina turėti daug alaus...

cituota iš medziokle.net kulinarijos skyrelio
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Strelcius »

o cia tai diela! blem, klaviatura apseilejau net, einu suvalgyt ka nors :lol:
Lietuvis
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Strelcius »

svetimas wrote:as darau kaska panasaus is stirnos nugarines receptas labai paprastas
pora nugariniu pusantro arbatinio saukstelio druskos ir pora skilteliu cesnako itrinu gerai mesa ir laikau uzdenges saldituve 3 ,4 dienas paskui susuku i merliu pakabinu pavesyje pora savaiciu ir skanaus taip esu dares ne karta tik pastebejau kad jai idedi pipiru tai man asmeniskai skonis pablogeja
o su tiek mazai druskos nepasvinks :idd32: paskui ta mesyte bekabodama, a?
Lietuvis
Gedasas
Super Men
Super Men
Posts: 1592
Joined: 2006-Aug-10 15:25
Location: Pirčiupiai

Post by Gedasas »

DJ wrote:sito ieskojai ? :ROFL:

Orginalus rimo receptas

Vytiniti stirnienos kumpeliai tipo "basturma"

cituota iš medziokle.net kulinarijos skyrelio
receptas beje mano 8) , už plagijavimą butelis ir zakuskė :D
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Post by medziotojas »

Na va, stirnienos "basturma" vytinimosi procesas eina į pabaigą, vakar po medžioklės ragavusieji sakė kad gavosi liuks :D
Image
Šiandien laukia vakare eilinė porcija vytinimui :D
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
Darius
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 82
Joined: 2006-Jul-25 16:56
Location: Vilnius

Post by Darius »

OOoo vaizdelis....
Gaila, kad mes jau siemt atsaudem savo, teks isbandyti tik kitais metais.
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Post by medziotojas »

Darius wrote:OOoo vaizdelis....
Gaila, kad mes jau siemt atsaudem savo, teks isbandyti tik kitais metais.
Kai pilnai prinoks ,atlėk - pavaišinsiu :D
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2465
Joined: 2006-Oct-05 21:09
Location: Šiauliai

Post by jura »

nu nemažai pridžiovinai,daug alaus teks susipilt ,kad viską iveiktum :icc06:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
User avatar
Darius
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 82
Joined: 2006-Jul-25 16:56
Location: Vilnius

Post by Darius »

Butinai!
Alus is manes :beer:
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Post by medziotojas »

Darius wrote:Butinai!
Alus is manes :beer:
tinka
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Gedasas
Super Men
Super Men
Posts: 1592
Joined: 2006-Aug-10 15:25
Location: Pirčiupiai

Post by Gedasas »

Nu Ramūnai pavarei... :D , reikia degustaciją padaryt, pažiūrėsim kieno skanesni :D
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Post by medziotojas »

Tik paskambink is vakaro ir pasakyk kada pajamti :D atvesiu ir savo atsivezk , "Norfa" salia, sake visko ten neiveiksim per vakara :Yahoo!:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
svetimas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2623
Joined: 2006-Jul-30 18:32
Location: kaunas

Post by svetimas »

ramai kai bus meetas atsivesk to skanesto paragausim visi :) :friends:
Post Reply