Page 1 of 18

Basturma iš stirnienos

Posted: 2006-Dec-04 21:07
by medziotojas
Kas turi receptu kaip pasidaryti vytintos stirnienos , įmeskite receptą.

Posted: 2006-Dec-04 21:49
by svetimas
as darau kaska panasaus is stirnos nugarines receptas labai paprastas
pora nugariniu pusantro arbatinio saukstelio druskos ir pora skilteliu cesnako itrinu gerai mesa ir laikau uzdenges saldituve 3 ,4 dienas paskui susuku i merliu pakabinu pavesyje pora savaiciu ir skanaus taip esu dares ne karta tik pastebejau kad jai idedi pipiru tai man asmeniskai skonis pablogeja

Posted: 2006-Dec-05 13:35
by DJ
sito ieskojai ? :ROFL:

Orginalus Gedaso receptas

Vytiniti stirnienos kumpeliai tipo "basturma"

Iš stirnienos sprandinės ar gabalo užpakalinio kumpio pašalinamos visos plėvės ir sausgyslės, mėsos gabalai turi būti nedideli, iki 200 gr. svorio, pailgos formos.
Mėsa įtrinama žvėrienos prieskoniais, dedama druska, cukrus arba šiek tiek spirito (tas duoda mėsai raudonį) pipirai, lauro lapeliai ...., praktiškai galima dėti bet kokius mėsos prieskonius pagal skonį. 1kg. mėsos aš nulupu 2 česnakų galvas, susmulkinu ir įtrinu kiekvieną mėsos gabalą atsikrai..., po to viskas sudedama į kokį nors įndą ir apie 4 paras marinuojasi.
Po marinavimosi mėsa su peiliu nuvaloma nuoprieskonių, po to paruošiamas toks prieskonių ir maltų džiūvėsių mišinys: į džiuvėsius įdedama pipirų, kaukazietiškų prieskonių, mairūno, malto muskatinio riešuto, viskas gerai išmaišoma, paragavus tą mišinį, turi jaustis aitrokas prieskonių skonis, mišinio kiekio turi būti tiek , kad užtektų įkočiot mėsą .
Imamas mėsos gabalas, jis įtrinamas-įkočiojimas į prieskonių-džiuvėsių mišinį, po to suplojamas, kad mėsa liktų plokščia (kaip kotletai), su peiliu praduriama skylutė ir įveriamas šniūras, su tuo šniūru pakabinama šalia radiatorių ant vamzdžio...., kiekvieną dieną reikia tikrint, kad neperdžiūtų, vidutiniškai, jei radiatoriai pastoviai šilti, džiovinti reikia apie 5 paras...
Kai išsivytina , pjaustoma labai plonais griežinėliaisir būtina turėti daug alaus...

cituota iš medziokle.net kulinarijos skyrelio

Posted: 2006-Dec-05 17:38
by Strelcius
o cia tai diela! blem, klaviatura apseilejau net, einu suvalgyt ka nors :lol:

Posted: 2006-Dec-05 22:45
by Strelcius
svetimas wrote:as darau kaska panasaus is stirnos nugarines receptas labai paprastas
pora nugariniu pusantro arbatinio saukstelio druskos ir pora skilteliu cesnako itrinu gerai mesa ir laikau uzdenges saldituve 3 ,4 dienas paskui susuku i merliu pakabinu pavesyje pora savaiciu ir skanaus taip esu dares ne karta tik pastebejau kad jai idedi pipiru tai man asmeniskai skonis pablogeja
o su tiek mazai druskos nepasvinks :idd32: paskui ta mesyte bekabodama, a?

Posted: 2006-Dec-06 10:32
by Gedasas
DJ wrote:sito ieskojai ? :ROFL:

Orginalus rimo receptas

Vytiniti stirnienos kumpeliai tipo "basturma"

cituota iš medziokle.net kulinarijos skyrelio
receptas beje mano 8) , už plagijavimą butelis ir zakuskė :D

Posted: 2006-Dec-18 14:33
by medziotojas
Na va, stirnienos "basturma" vytinimosi procesas eina į pabaigą, vakar po medžioklės ragavusieji sakė kad gavosi liuks :D
Image
Šiandien laukia vakare eilinė porcija vytinimui :D

Posted: 2006-Dec-18 14:50
by Darius
OOoo vaizdelis....
Gaila, kad mes jau siemt atsaudem savo, teks isbandyti tik kitais metais.

Posted: 2006-Dec-18 14:53
by medziotojas
Darius wrote:OOoo vaizdelis....
Gaila, kad mes jau siemt atsaudem savo, teks isbandyti tik kitais metais.
Kai pilnai prinoks ,atlėk - pavaišinsiu :D

Posted: 2006-Dec-18 14:59
by jura
nu nemažai pridžiovinai,daug alaus teks susipilt ,kad viską iveiktum :icc06:

Posted: 2006-Dec-18 15:19
by Darius
Butinai!
Alus is manes :beer:

Posted: 2006-Dec-18 15:56
by medziotojas
Darius wrote:Butinai!
Alus is manes :beer:
tinka

Posted: 2006-Dec-19 13:59
by Gedasas
Nu Ramūnai pavarei... :D , reikia degustaciją padaryt, pažiūrėsim kieno skanesni :D

Posted: 2006-Dec-19 19:56
by medziotojas
Tik paskambink is vakaro ir pasakyk kada pajamti :D atvesiu ir savo atsivezk , "Norfa" salia, sake visko ten neiveiksim per vakara :Yahoo!:

Posted: 2006-Dec-19 20:30
by svetimas
ramai kai bus meetas atsivesk to skanesto paragausim visi :) :friends: