Page 2 of 5
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2008-Jul-15 22:31
by 30-06
mazyla wrote:
30-06: į dešras tinka viskas: ir graži ir "negraži" mėsytė. vistiek per mėsmalę praeina
Tinka bet nevisai
.Mes kaip tik specializavomes rukytu gaminiu gamyboje.Taigi,norint turet kokybiska desra mesa reikia bent jau isplevint ir isgyslint.A i tusonke gali kist bet ka.Suverda viskas.Todel valdiskoj tusonkej ir matom vietoj mesos ivairias pleves
.Tokioj gamyboj principas vienas:kuo daugiau zmonems suserei,tuo didesni navora pasidarei
.
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2008-Jul-15 22:36
by Gedasas
mazyla wrote:
O dedant į konservus, kiek suprantu turėtų žūti trichina, panašiai kaip autoklave, gal klystu
musu klube vienas medziotojas buvo pasidares trichninuotos tusonkes, tiesiog sekmadieni jis po sestadienio varymines medziokles riezkai suvare savo porcija i tusonke .. o pimadieni suzinojo, kad vienas is sernu buvo "neskanus"
tai tas medziotojas gal du metus laike tuos konservus ir jam buvo gaila ju ismest
aisku sunku save itikint kad mesoje trichnina zuvusi ...
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2008-Jul-15 23:04
by mazyla
30-06 wrote:mazyla wrote:
30-06: į dešras tinka viskas: ir graži ir "negraži" mėsytė. vistiek per mėsmalę praeina
Tinka bet nevisai
.Mes kaip tik specializavomes rukytu gaminiu gamyboje.Taigi,norint turet kokybiska desra mesa reikia bent jau isplevint ir isgyslint.A i tusonke gali kist bet ka.Suverda viskas.Todel valdiskoj tusonkej ir matom vietoj mesos ivairias pleves
.Tokioj gamyboj principas vienas:kuo daugiau zmonems suserei,tuo didesni navora pasidarei
.
Na, be abejo. Jei jau darai "sau"
tai išplėvini ir išgyslini bet kuriuo atveju: ar tu darysi tušonkę, ar dešras, šašlyką ar dar kokį kulinarijos šedevrą
. O jei jau sutvarkei mėsytę "kaip sau", tai dešrytei tikrai tinka tas, kas tiktų tušonkei, juolab, kad, pasikartosiu, vistiek per mėsmalę praeina. Tik baisu kad trichina būtų nepastebėta vetrinoriaus (tris kart per petį tfu tfu tfu), nes vetrinorius pasako 99 proc. tikslumu....
Tep kad reiks apsiramync man rods su kabano dešrom ir vyniot elninius
. Juokauju. Ir vėl. Kaži ar ne per dažnai pradėjau
Re: žėrienos koncervai
Posted: 2008-Jul-16 01:17
by Strelcius
Gedasas wrote: Esme tokia, kad suspaustuose stiklainiuose verdant nenusaudytu uzvakuoti dangteliai.
kaip gali nusaudyti dangteliai kai autoklave buna didelis slegis? jie atvirksciai net idumba i vidu
as dariau oziuka pries savaite. visi znakomai taip pat gamina, galbut ir kitu variantu yra. reiskias tak: sudejus stiklainukus pilam vandens kad apsemtu pilnai stiklainius, uzpompinam iki 2 Mpa, tada statom ant virykles ir kaitinam iki 120-125 C, slegis uzkyla mazdaug iki 4,5 Mpa, bet esme ne tame, stebim temperatura. tadu isjungiam ir lieka atsalt visiskai.
nelabai jauku apie ta
daikta vaiksciot kai termometras rodo gerokai virs 100C
o reikalas rimtas, patumsiais tik sustabeliuoji sloinikucius ir lauki badmecio
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2008-Aug-15 18:09
by Rimvydas
O gal kas konkretesnį (kiek kokių prieskonių, pamarinuoti ar iš karto dėti į stiklainius ir virti, kiek laiko virti, na ir pan.) žvėrienos konservų gaminimo autoklave receptuką mesteltų?
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2008-Aug-15 20:26
by medziotojas
Rimvydas wrote:O gal kas konkretesnį (kiek kokių prieskonių, pamarinuoti ar iš karto dėti į stiklainius ir virti, kiek laiko virti, na ir pan.) žvėrienos konservų gaminimo autoklave receptuką mesteltų?
Žinute aukščiau pažiūrėk, viskas parašyta
Re: žėrienos koncervai
Posted: 2008-Aug-16 12:39
by uazikas
[quote="Strelcius]
kaip gali nusaudyti dangteliai kai autoklave buna didelis slegis? [/quote]
paprastai,turi atvesinti iki pilnumos,tik tada gali atidaryti autoklava,snekejau su keliais medziotojais,sake neatlaiko temperaturos svyravimo,vienas iskart atidare tai issove visi 32 slovikeliai
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2008-Aug-16 12:47
by Vilius
normalus reiskinys jei karsta puoda atidengiat.slegis juk yra netik puode bet ir stiklainyje todel kritus isoriniam slegiui vidinis ir numusa dangtelius
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2008-Aug-16 17:12
by Strelcius
eee, as turejau omeny kaip gali issauti dangtelis kai procesas dar vyksta
o kad reik atvesinti visiskai tai fakc kap blyns
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2008-Aug-16 17:17
by Vilius
didele tikimyme kad y stiklainy perdaug prideta mesos.
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2009-Jul-18 22:35
by atomas12
Kiek partijų šernienos paleidau per autoklavą, bet kodėl nesigauna mėsa drebučiuose???
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2009-Jul-18 23:06
by šatas
gal zelatino reikia
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2009-Jul-19 00:36
by 30-06
Padaryk briediena,stirniena,ar elniena ir gausis tie drebuciai.Darysi serniena-gausi mesa riebaluose
.
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2009-Jul-19 12:19
by Maras
Norint šernienos drebučiuose prieš dedant mėsą į stiklainius, supjaustytus gabaliukus kokį 15 min. apvirti, tada į stiklainį. Tarpuose bus norimi drebučiai.
Re: žvėrienos konservai
Posted: 2009-Jul-19 22:23
by atomas12
Dėkui už patarimus, pamėginsiu.