Stirnienos kepsnys.
- aurys
- Stažuotojas
- Posts: 86
- Joined: 2013-Jan-27 20:00
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos kepsnys.
Ramunai paskutini recepta tikrai isbandysiu Vien pamaciau kieno jis yra parasytas Nes po sestadieninio serno sonkauliuku likau suzavetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19467
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos kepsnys.
Stirnienos nugarinė su bulvių košės griežinėliais
Vakar tiesiog laižėmės pirščiukus, kaip čia skaniai gavos.
Taip jau gavos, kad žiemos metu pirkau du stirniukus. Ir jų abiejų nugarinių niekaip neprisiruošiau pasigaminti, bijodama sugadinti paruošdama ne kaip. Vakar pribrendau tam reikalui ir tikrai taip baisu nebuvo kaip maniau O mėsytę ruošiau gana paprastai. Tiesiog gražiai nupjausčiau nuo kauliukų. Taip pat nupjausčiau visokias nereikalingas plėveles ir pabarsčius čili, druskos, įvairių pipirų mišiniu palikau kambario temperatūroje stovėti, kol visa kita dariau...na tiksliau padažą.
Padažo pagrindą dariau taip: likusį stuburo kauliuką apkepiau ant skysto sviesto iki gražaus rudumo. Į keptuvę dėjau į keturias dalis pjaustytą svogūną, česnako pora skiltelių, du lauro lapus, pora kadagio uogų bei įvairių cielų pipirų ir dar minutę vieną kitą pakepinau. Užpyliau madeira vynu ir leidau nugaruoti. Vėliau užpyliau vandeniu ir leidau ant silpnos ugnies virš 1 val silpnai virti. Tiesiog tikrinau kiek skysčių yra, kokios konsistencijos ir t.t. Pačiame gale perkošiau, paskaninau druska bei pora šaukštelių spanguolių uogienės.
Į keptuvę pyliau šiek tiek skysto sviesto, dėjau rozmarino šakelę bei kelias česnako skilteles ir gerai įkaitus riebalams apkepiau juose nugarinę iš kiekvienos pusės po 3 min. Perkėliau ant folijos, įdėjau į vidų mėsos termometrą ir pašoviau į įkaitintą 180° orkaitę kol mėsos termometras 60° rodė. Užtruko lygiai 15 min ir mėsytė gražiai rožinė bei minkšta minkšta buvo.
Išsiskyrusias sultis supyliau į padažą ir patiekiau
Valgėme prie bulvių košės griežinėlių ir šviežių salotų. Griežinėliai paliko taip pat gerą įspūdį! Tikrai darysiu dar ne vieną kartą, net svečiams patiekti gera idėja. O jiems pasidaryti reikia:
300 g virtų ir pertrintų ar tarkuotų bulvių
50 g parmezano sūrio
1 didelio kiaušinio trynio
2 a.š. su kaupeliu krakmolo
šviežių petražolių
druskos, pipirų bei šviežio muskato riešuto
3 filo tešlos lapų
Bulves sumaišyti su sūriu, kiaušinio tryniu, krakmolu bei smulkintomis petražolėmis. Paskaninti viską šviežiu muskatu bei pipirais (jei bulvės virtos sudytam vandeny, tai atsargiai skaninant druska!). Filo tešlos lapą ištiesti, patepti skystu sviestu ir uždėti kitą lapą. Tada atsargiai paskleisti bulvių košę ir ant jos vėl filo lapą. Susukti ir suvynioti į maistinę plėvelę, gerai užsukant galus. Šią dėti į foliją ir vėlgi gerai galus susukti. Dabar belieka dėti į užvirintą vandenį ir virinti 20 min ant silpnos ugnies (na kaip cepelinus, kad nekunkuliuotų o tik ...kaip tai pavadinti nežinau). Išimti iš vandens ir leisti šaldytuve atvėsti. Atvėsusį belieka išsivynioti, susipjaustyti ir apkepti ant sviestuko! Puikiai galima iš anksto pasiruošti. Kiekio užteko kaip tik 2 asmenims!
Šaltinis: žurnalas "Lust auf Genuss" Nr.10.2010
Vakar tiesiog laižėmės pirščiukus, kaip čia skaniai gavos.
Taip jau gavos, kad žiemos metu pirkau du stirniukus. Ir jų abiejų nugarinių niekaip neprisiruošiau pasigaminti, bijodama sugadinti paruošdama ne kaip. Vakar pribrendau tam reikalui ir tikrai taip baisu nebuvo kaip maniau O mėsytę ruošiau gana paprastai. Tiesiog gražiai nupjausčiau nuo kauliukų. Taip pat nupjausčiau visokias nereikalingas plėveles ir pabarsčius čili, druskos, įvairių pipirų mišiniu palikau kambario temperatūroje stovėti, kol visa kita dariau...na tiksliau padažą.
Padažo pagrindą dariau taip: likusį stuburo kauliuką apkepiau ant skysto sviesto iki gražaus rudumo. Į keptuvę dėjau į keturias dalis pjaustytą svogūną, česnako pora skiltelių, du lauro lapus, pora kadagio uogų bei įvairių cielų pipirų ir dar minutę vieną kitą pakepinau. Užpyliau madeira vynu ir leidau nugaruoti. Vėliau užpyliau vandeniu ir leidau ant silpnos ugnies virš 1 val silpnai virti. Tiesiog tikrinau kiek skysčių yra, kokios konsistencijos ir t.t. Pačiame gale perkošiau, paskaninau druska bei pora šaukštelių spanguolių uogienės.
Į keptuvę pyliau šiek tiek skysto sviesto, dėjau rozmarino šakelę bei kelias česnako skilteles ir gerai įkaitus riebalams apkepiau juose nugarinę iš kiekvienos pusės po 3 min. Perkėliau ant folijos, įdėjau į vidų mėsos termometrą ir pašoviau į įkaitintą 180° orkaitę kol mėsos termometras 60° rodė. Užtruko lygiai 15 min ir mėsytė gražiai rožinė bei minkšta minkšta buvo.
Išsiskyrusias sultis supyliau į padažą ir patiekiau
Valgėme prie bulvių košės griežinėlių ir šviežių salotų. Griežinėliai paliko taip pat gerą įspūdį! Tikrai darysiu dar ne vieną kartą, net svečiams patiekti gera idėja. O jiems pasidaryti reikia:
300 g virtų ir pertrintų ar tarkuotų bulvių
50 g parmezano sūrio
1 didelio kiaušinio trynio
2 a.š. su kaupeliu krakmolo
šviežių petražolių
druskos, pipirų bei šviežio muskato riešuto
3 filo tešlos lapų
Bulves sumaišyti su sūriu, kiaušinio tryniu, krakmolu bei smulkintomis petražolėmis. Paskaninti viską šviežiu muskatu bei pipirais (jei bulvės virtos sudytam vandeny, tai atsargiai skaninant druska!). Filo tešlos lapą ištiesti, patepti skystu sviestu ir uždėti kitą lapą. Tada atsargiai paskleisti bulvių košę ir ant jos vėl filo lapą. Susukti ir suvynioti į maistinę plėvelę, gerai užsukant galus. Šią dėti į foliją ir vėlgi gerai galus susukti. Dabar belieka dėti į užvirintą vandenį ir virinti 20 min ant silpnos ugnies (na kaip cepelinus, kad nekunkuliuotų o tik ...kaip tai pavadinti nežinau). Išimti iš vandens ir leisti šaldytuve atvėsti. Atvėsusį belieka išsivynioti, susipjaustyti ir apkepti ant sviestuko! Puikiai galima iš anksto pasiruošti. Kiekio užteko kaip tik 2 asmenims!
Šaltinis: žurnalas "Lust auf Genuss" Nr.10.2010
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- sharakanas
- Super Men
- Posts: 1988
- Joined: 2006-Sep-19 23:09
- Location: Birzai
Re: Stirnienos kepsnys.
ci is supermamu man atroda pakopinai
Taupykime vandeni, gerkime alu
bezdelnikam alus gerti sveika
bezdelnikam alus gerti sveika
-
- Naujokas
- Posts: 1
- Joined: 2014-Jan-16 11:38
Re: Stirnienos kepsnys.
Labai skaniai skamba, bet kokią keptuvę patartumėte naudoti? Galvoju keptuves internetu pirkti, bet nežinau kokią išsirinkti geriau kepsnių kepimui.
-
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 877
- Joined: 2006-Aug-02 11:58
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos kepsnys.
Geriausia yra špyžinė skarvada. Tik gera labai sunku rast. As jau 15 metu ieskau...
Tiesa, kaip moteris: nuoga gražiausia
- Maras
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 223
- Joined: 2007-Aug-01 14:14
- Location: Kaunas-Vilnius-Kaunas
Re: Stirnienos kepsnys.
Kepsnius geriausia kepti keptuvėje su "grioveliais" tada gaunasi raštas kaip nuo grotelių ir mėsa kepa tik liesdamasi su metalu.
Yra wok tipo, labai aukštais kraštais, bet kepsniams kepti nelabai.
Jeigu nori paprastos ketuvės, tai jokio skirtumo, nes panašios visos ir vis tiek iki dviejų metų tarnauja. Po to susibraižo ir perki naują. Galima kokiame nors centre pasižiūrėti, kai būna 25% ar 30% nuolaida ir imti.
Yra wok tipo, labai aukštais kraštais, bet kepsniams kepti nelabai.
Jeigu nori paprastos ketuvės, tai jokio skirtumo, nes panašios visos ir vis tiek iki dviejų metų tarnauja. Po to susibraižo ir perki naują. Galima kokiame nors centre pasižiūrėti, kai būna 25% ar 30% nuolaida ir imti.
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Stirnienos kepsnys.
Briedi, tai blogai ieskai, kad nerandi spizines petelnes
ir spizine petelne tarnaus ne 2, bet 20 ir daugiau metu.
as jau turbut penketa metu naudoju svedikas SKEPPSHULT, superinis daiktas, sugadinsi matyt tik tuo atveju, jei naudosi sienom griaut
ir spizine petelne tarnaus ne 2, bet 20 ir daugiau metu.
as jau turbut penketa metu naudoju svedikas SKEPPSHULT, superinis daiktas, sugadinsi matyt tik tuo atveju, jei naudosi sienom griaut
Lietuvis
Re: Stirnienos kepsnys.
sveiki, kaip kepat kepsnius su kitokiais aliejais? norėčiau eksperimentų gyvenime, radau kur pirkti moliugu seklų aliejaus kaina gera, noriu dabar kiek įmanoma daugiau jo panaudojimo būdų rasti