Šurpa
- sharakanas
- Super Men
- Posts: 1988
- Joined: 2006-Sep-19 23:09
- Location: Birzai
Šurpa
ei davaitie imeskit kas nors surpos receptuka ..... nu baisiai skani ji man buna..... a kaip isvirt nieks ir nesako laukiu nesulaukiu
Taupykime vandeni, gerkime alu
bezdelnikam alus gerti sveika
bezdelnikam alus gerti sveika
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19472
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
- sharakanas
- Super Men
- Posts: 1988
- Joined: 2006-Sep-19 23:09
- Location: Birzai
-
- Naujokas
- Posts: 9
- Joined: 2006-Nov-27 17:35
- Location: Vilnius
Sveiki,
Šurpos receptas:
žveriena(šerniena, stirniena, kiauliena),
bulvės, morkos, česnakai, svogunai (daug),
prieskoninės daržovės (petražolės, krapai)
aliejus (saulėgražų) ,
grietinė 40%, sviestas 82,5 %,
"Santa marija" tradiciniai mesos prieskoniai, troskiniu,druska , pipirai , lauro lapai pagal skoni),
kečiupas.
GAMINIMO BŪDAS:
puodas įkaitinamas, pilamas aliejus. Dedama mėsa (jau su prieskoniais). Mėsa patroškinama 15-20 min.
Toliau dedami susmulkinti svogūnai, morkos ir 10 min. maišant juos troškinate. Dedami česnakai NELUPTI (visą galvutę).
Pagal skoni galima įdėti pipirų bei lauro lapų. Toliau dedamos bulvės. Vandens pilate
pagal tai, kokio tirštumo jūs norite, kad būtų šurpa. Virti 25-30 min.
ant mažos ugnies, kad neprisviltų. Kai bulvės išvirs, įdedamas sviestas ir grietinė. Gerai išmaišoma. Patroškinti 3-5min. SKANAUS
Jeigu norite, galiu atvažiuoti ir paragauti, kaip išejo jusu Šurpa
Šurpos receptas:
žveriena(šerniena, stirniena, kiauliena),
bulvės, morkos, česnakai, svogunai (daug),
prieskoninės daržovės (petražolės, krapai)
aliejus (saulėgražų) ,
grietinė 40%, sviestas 82,5 %,
"Santa marija" tradiciniai mesos prieskoniai, troskiniu,druska , pipirai , lauro lapai pagal skoni),
kečiupas.
GAMINIMO BŪDAS:
puodas įkaitinamas, pilamas aliejus. Dedama mėsa (jau su prieskoniais). Mėsa patroškinama 15-20 min.
Toliau dedami susmulkinti svogūnai, morkos ir 10 min. maišant juos troškinate. Dedami česnakai NELUPTI (visą galvutę).
Pagal skoni galima įdėti pipirų bei lauro lapų. Toliau dedamos bulvės. Vandens pilate
pagal tai, kokio tirštumo jūs norite, kad būtų šurpa. Virti 25-30 min.
ant mažos ugnies, kad neprisviltų. Kai bulvės išvirs, įdedamas sviestas ir grietinė. Gerai išmaišoma. Patroškinti 3-5min. SKANAUS
Jeigu norite, galiu atvažiuoti ir paragauti, kaip išejo jusu Šurpa
Myliu medžioklę ir visas svetimas moteris
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19472
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
-
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 877
- Joined: 2006-Aug-02 11:58
- Location: Vilnius
- sharakanas
- Super Men
- Posts: 1988
- Joined: 2006-Sep-19 23:09
- Location: Birzai
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19472
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
sharakanas wrote:jonsonas pamirso paminet kad prie surpos laaabai tinka aliukas
Taigi specialiai įdėjau fotkę su palapinės vaizdu ir krūva bokalų
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- jura
- Super Men
- Posts: 2465
- Joined: 2006-Oct-05 21:09
- Location: Šiauliai