Patiekalai iš antienos
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Patiekalai iš antienos
siandej gaminau troskinta anti (namine ), bet tiktu ir laukinei
reiskias tep: troskina tantis obuoliu sultyse
imam anti, dorojam gabalais, dedam i didesni puoda, pilam obuoliu sulciu skiestu su vandeniu mazdaug 3 dalys sulciu 1 vandens. jei sultys nera baisiai rugscios ar aitrokos, galim ir visai neskiest. sulciu tiek, kad iki puses apsemtu anties gabaliukus.
dedam daug morku, jas pjaustom stambiai (Ramunai, tik del taves )
dengiam dangti ir troskinam prisuke minimaliai kaitra. procesas vyksta apie valanda. tada dedam nemazai poro, daug petrazoliu, pipiru kvapiuju cielu, lauro lapu, zverienos prieskoniu, kmynu, druskos ir dar kokias 15 minuciu patroskinam. tada dedam stambiai pjaustyto cesnako ir isjungiam. palaukiam kol apstos virti ir kraunam leksten, nepamirstam gausiai uzpilti susidariusio saldoko padaziuko.
labai skanu su konservuotais arba svieziais ananasais.
reiskias tep: troskina tantis obuoliu sultyse
imam anti, dorojam gabalais, dedam i didesni puoda, pilam obuoliu sulciu skiestu su vandeniu mazdaug 3 dalys sulciu 1 vandens. jei sultys nera baisiai rugscios ar aitrokos, galim ir visai neskiest. sulciu tiek, kad iki puses apsemtu anties gabaliukus.
dedam daug morku, jas pjaustom stambiai (Ramunai, tik del taves )
dengiam dangti ir troskinam prisuke minimaliai kaitra. procesas vyksta apie valanda. tada dedam nemazai poro, daug petrazoliu, pipiru kvapiuju cielu, lauro lapu, zverienos prieskoniu, kmynu, druskos ir dar kokias 15 minuciu patroskinam. tada dedam stambiai pjaustyto cesnako ir isjungiam. palaukiam kol apstos virti ir kraunam leksten, nepamirstam gausiai uzpilti susidariusio saldoko padaziuko.
labai skanu su konservuotais arba svieziais ananasais.
Lietuvis
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19462
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Patiekalai iš antienos
Mamytė ką tik ant stalo padėjo vienos iš Jonsono atimtos antelės, padarytą patiekalą Keista, kad aš tų antukių namo anksčiau neimdavau dabar mamytė prisidirbo būsiu taiklesnis
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- laimosiux
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 295
- Joined: 2008-Oct-06 18:01
- Location: Kaunas-Vilkaviškis
Re: Patiekalai iš antienos
Medziotojas, atrodo super, įtariu ir skonis super perduokit mamytei komplimenta
Medžioklei reikia pašaukimo, jei jo neturi, geriau nei nepradėti...
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Patiekalai iš antienos
imam velyva rudenine ar ziemine riebia anti. isimam gera sauksta tauku, juos islydom, suspirgsta tiesiog akyse, ne taip kaip kiaulas
tada krutinele pjaustom plonytem juostelem, dedam i gerai ikaitusius riebalus, greit apspirginam, suslakstom geru sojos padazu, beriam grustu pipiru, siek tiek kmynu, dar koki prieskoni, pamaisom siek tiek ir kraunam leksten. mesyte buna super minkstute, truputi daugiau apkepinus gaunasi vos ne traskuciai
taure vyno ir skanaus
tada krutinele pjaustom plonytem juostelem, dedam i gerai ikaitusius riebalus, greit apspirginam, suslakstom geru sojos padazu, beriam grustu pipiru, siek tiek kmynu, dar koki prieskoni, pamaisom siek tiek ir kraunam leksten. mesyte buna super minkstute, truputi daugiau apkepinus gaunasi vos ne traskuciai
taure vyno ir skanaus
Lietuvis
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Patiekalai iš antienos
medziojam anti, jei sekasi sumedziojam
imam krutinele pjaustom plonom juostelem. dedam i keptuve su spirganciais taukais (gerai ikaitintais, kad mesa jau cirsketu kaip reikiant). as pats aliejaus nenaudoju, taukai zymiai skaniau.
mesyte gerai ikaitusiuose taukuose apkepa per kelias minutes, dar siek tiek paskrudinu, tada pilu kokius 3-4 saukstus GERO sojos padazo, nes visi lievakai po 2 litus tik priduos "kazkoki" skoni, bet ne toki kokio reikia
ir pabaigai kelias pjaustytas cesnako skilteles, sviezio baziliko, petrazoliu, labai mazai raudonelio, siek tiek krapu ir truputuka svieziai pamalam pipiriuko, iskarto viska suverciam i kita inda kad prieskoniai neprarastu savo budingo skonio. pakepinti jie tinka tik i unitaza nuleisti
valom petelne nuo likuciu kad nesviltu veliau, dedam atgalios ant virykles, pora saukstu tauku, vel gerai ikaitinam ir suberiam daug STAMBIAI pjaustytu darzoviu: svogunu, poru, paprikos ir per burokine tarka patarkuotu morku, galima koki sparaga. darzoves gerai pamaisant apkepinam apie minute (kad liktu nesukepe, o kietokos) pilam vel nemazai sojos padazo viska gerai permaisom, staigiai cesnako ir priekoniniu zoleliu ir suverciam ant jau iskepusios mesytes, viska ismaisom.
sojos padaza naudoju su mazesniu kiekiu druskos, nes man asmeniskai buna suroka. druskos papildomai jau nebereikia.
pries kepant antiena ir darzoves, paruosiu baklazana, paprika ir cukinija. supjaustau griezineliais apie 1-1.5cm storio, (paprika placiom juostelem) apibarstau druska, smulkinto cesnako ir vos vos pipiru. viskas pabuna gera pusvalandi kol ruosiam antiena su kitomis darzovemis. tada paslakstom alyvuogiu aliejumi ir dedam kepti virs zariju ant groteliu. skanumelis
dar vienas variantas paprikai. ciela nepjaustyta paprika metam tiesiai i zarijas ir pavartydami kepinam kol visa odele pajuoduoja. tada metam i salta vandeni ir lengvai patrinant pasalinam ta juoda skurike. nusitrina labai lengvai. isimam seklas. skonis pasikeicia kardinaliai, nebelieka tipisko paprikos skonio, valgo net ir tie kas paprikos nemegsta
taure vyno , skanaus!
imam krutinele pjaustom plonom juostelem. dedam i keptuve su spirganciais taukais (gerai ikaitintais, kad mesa jau cirsketu kaip reikiant). as pats aliejaus nenaudoju, taukai zymiai skaniau.
mesyte gerai ikaitusiuose taukuose apkepa per kelias minutes, dar siek tiek paskrudinu, tada pilu kokius 3-4 saukstus GERO sojos padazo, nes visi lievakai po 2 litus tik priduos "kazkoki" skoni, bet ne toki kokio reikia
ir pabaigai kelias pjaustytas cesnako skilteles, sviezio baziliko, petrazoliu, labai mazai raudonelio, siek tiek krapu ir truputuka svieziai pamalam pipiriuko, iskarto viska suverciam i kita inda kad prieskoniai neprarastu savo budingo skonio. pakepinti jie tinka tik i unitaza nuleisti
valom petelne nuo likuciu kad nesviltu veliau, dedam atgalios ant virykles, pora saukstu tauku, vel gerai ikaitinam ir suberiam daug STAMBIAI pjaustytu darzoviu: svogunu, poru, paprikos ir per burokine tarka patarkuotu morku, galima koki sparaga. darzoves gerai pamaisant apkepinam apie minute (kad liktu nesukepe, o kietokos) pilam vel nemazai sojos padazo viska gerai permaisom, staigiai cesnako ir priekoniniu zoleliu ir suverciam ant jau iskepusios mesytes, viska ismaisom.
sojos padaza naudoju su mazesniu kiekiu druskos, nes man asmeniskai buna suroka. druskos papildomai jau nebereikia.
pries kepant antiena ir darzoves, paruosiu baklazana, paprika ir cukinija. supjaustau griezineliais apie 1-1.5cm storio, (paprika placiom juostelem) apibarstau druska, smulkinto cesnako ir vos vos pipiru. viskas pabuna gera pusvalandi kol ruosiam antiena su kitomis darzovemis. tada paslakstom alyvuogiu aliejumi ir dedam kepti virs zariju ant groteliu. skanumelis
dar vienas variantas paprikai. ciela nepjaustyta paprika metam tiesiai i zarijas ir pavartydami kepinam kol visa odele pajuoduoja. tada metam i salta vandeni ir lengvai patrinant pasalinam ta juoda skurike. nusitrina labai lengvai. isimam seklas. skonis pasikeicia kardinaliai, nebelieka tipisko paprikos skonio, valgo net ir tie kas paprikos nemegsta
taure vyno , skanaus!
Lietuvis
-
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 404
- Joined: 2007-Aug-07 21:35
Re: Patiekalai iš antienos
Ainu stervetela atsitysiu klavaturai valyt
- 30-06
- Administratorius
- Posts: 2079
- Joined: 2006-Jul-07 20:49
- Location: Vilnius
Re: Patiekalai iš antienos
Ahaa.....pavare cia anas kazkokio aukstojo pilotazo .Begamindamas muset ir as seilem uzspringciauvelycia wrote:Ainu stervetela atsitysiu klavaturai valyt
Geras veterinorius visad gali padeti blogam sokejui
Neaiskinkit ka turiu daryti,ir as nesakysiu kur turite eiti
Neaiskinkit ka turiu daryti,ir as nesakysiu kur turite eiti
- Ramas
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 647
- Joined: 2006-Jul-06 02:45
- Location: Vilnius - Kaunas
Re: Patiekalai iš antienos
Edma,
kada cia tokia vakariene pas tau? As su vynu atleksiu
kada cia tokia vakariene pas tau? As su vynu atleksiu
Medziokle - gyvenimo budas.
Vegetaras - isvertus is lotynu kalbos, blogas medziotojas.....
Vegetaras - isvertus is lotynu kalbos, blogas medziotojas.....
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Patiekalai iš antienos
ale tikrai verta del anteliu pavargt! Oi, kap mesinykas suskeliau
Ramai, tik anciu atsivezk ir nepagailek mes jas megstam
Ramai, tik anciu atsivezk ir nepagailek mes jas megstam
Lietuvis
- Ramas
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 647
- Joined: 2006-Jul-06 02:45
- Location: Vilnius - Kaunas
Re: Patiekalai iš antienos
Tai reik vaziuoti pamedziot jas.
Medziokle - gyvenimo budas.
Vegetaras - isvertus is lotynu kalbos, blogas medziotojas.....
Vegetaras - isvertus is lotynu kalbos, blogas medziotojas.....
-
- Administratorius
- Posts: 2774
- Joined: 2006-Jul-07 18:46
- Location: Marijampolė
Re: Patiekalai iš antienos
va būtent Strelciau niekaip nesuprantu kaip galima untienos nevalgyt
Mano receptukai:
1. Pietų patiekalas. Jami keletos (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus) antelių krūtinėles, lengvai (žodis lengvai turi būti suprastas tiesiogiai) pamuši, papipirini, padruskini, beri kitų prieskonių pagal skonį (aš patrinu česnaku, apibarstau džiovintais čiobreliais) ir palieki šiektiek marinuotis. Per tą laiką skuti bulbas, ruoši salotas (kadangi pats laikas pomidorams- mano mėgstamiausas priedas prie šio patiekalo pomidorai su grietine). Bulbas arba verdu arba apibarstęs prieskoniais ir kmynais kepu orkaitėje (apie 30 min 200 temepratūroje). Tada grįžtu prie krūtinėlės. Jamu vieną kiaušinį ir padariau "plakinį" su miltais, sudedu krūtinėles ir suvilgęs "plakiniu" dedu į gerai įkaitintą keptuvę su riebalais arba aliejumi. Pavartydamas apkepu (aš kepu gerai, kas nori gali kepti ir su kraujuku ). Patiekama su bulbomis ir salotomis. Skanaus.
2. Patiekalas prie alaus (ypač panaudojus aštresnius prieskonius) arba šiaip šalta/karšta užkanda. Jami keletos (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus) antelių krūtinėles, supjaustai nestoromis juostelėmis, papipirini, padruskini ir t.t. (galima kepti iškarto, tačiau dieną palaikius šaldytuve skonis geresnis). Tada pasiruoši alaus tešlą (kiaušinis, krakmolas ir alus- gaunasi paprastų blynų konsistencijos tešla). Į tešlą suberi antienos juosteles viską gerai išmaišai ir tada imi po vieną juostelę ir dedi į įkaitintą keptuvę, apkepus sudedi į lėkštę ir puoli valgyti Patiekalas įgauna nepakartojamą skonį jeigu ruošiamas vietoje lauke ketaus keptuvėje ant laužo, iš ką tik sumedžiotų antelių
3. Išėmus krūtinėles lieka likusi anties dalis iš kurios išeina nepakartojamo skonio sultinys, į kurį sudėjus apkepintas daržoves (svogūnas, česnakas, morka, salieras) ir bulbas/makaronus/ryžius galima suvilioti ne tik žmoną
Mano receptukai:
1. Pietų patiekalas. Jami keletos (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus) antelių krūtinėles, lengvai (žodis lengvai turi būti suprastas tiesiogiai) pamuši, papipirini, padruskini, beri kitų prieskonių pagal skonį (aš patrinu česnaku, apibarstau džiovintais čiobreliais) ir palieki šiektiek marinuotis. Per tą laiką skuti bulbas, ruoši salotas (kadangi pats laikas pomidorams- mano mėgstamiausas priedas prie šio patiekalo pomidorai su grietine). Bulbas arba verdu arba apibarstęs prieskoniais ir kmynais kepu orkaitėje (apie 30 min 200 temepratūroje). Tada grįžtu prie krūtinėlės. Jamu vieną kiaušinį ir padariau "plakinį" su miltais, sudedu krūtinėles ir suvilgęs "plakiniu" dedu į gerai įkaitintą keptuvę su riebalais arba aliejumi. Pavartydamas apkepu (aš kepu gerai, kas nori gali kepti ir su kraujuku ). Patiekama su bulbomis ir salotomis. Skanaus.
2. Patiekalas prie alaus (ypač panaudojus aštresnius prieskonius) arba šiaip šalta/karšta užkanda. Jami keletos (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus) antelių krūtinėles, supjaustai nestoromis juostelėmis, papipirini, padruskini ir t.t. (galima kepti iškarto, tačiau dieną palaikius šaldytuve skonis geresnis). Tada pasiruoši alaus tešlą (kiaušinis, krakmolas ir alus- gaunasi paprastų blynų konsistencijos tešla). Į tešlą suberi antienos juosteles viską gerai išmaišai ir tada imi po vieną juostelę ir dedi į įkaitintą keptuvę, apkepus sudedi į lėkštę ir puoli valgyti Patiekalas įgauna nepakartojamą skonį jeigu ruošiamas vietoje lauke ketaus keptuvėje ant laužo, iš ką tik sumedžiotų antelių
3. Išėmus krūtinėles lieka likusi anties dalis iš kurios išeina nepakartojamo skonio sultinys, į kurį sudėjus apkepintas daržoves (svogūnas, česnakas, morka, salieras) ir bulbas/makaronus/ryžius galima suvilioti ne tik žmoną
- Tadzis
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 952
- Joined: 2009-Mar-29 10:28
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Patiekalai iš antienos
abu ant kuolo , skaitau dabar pusryciu nevalges irr uzspringti seilemis baigiu
Abu be sazines
Abu be sazines
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Patiekalai iš antienos
atkasiau saldiklyje visa kalna antienos
reiskias nuimam nuo kaulo krutinele, pjaustom gabaliukais. ikaitinam labai gerai taukus, sumetam antiena. apkepus antiena apiberiam prieskoniais, isimam is keptuves, tada pilu siek tiek aliejaus (antiena kepta taukuose ar lajuje o darzoves aliejuje igauna sakyciau labai skirtingus skonius) i alieju dedame sampinjonus (aisku geriau tikri grybai bet ka darysi, ziema vienok) siek tiek apkepame, tada siek tiek plonais griezineliais pjaustyto imbiero (panasiai nykscio dydzio gabaliuka), pakepam, veliau dedam pjaustyta paprika, cukinija, viska pakepam lengvai, tada gabaliukais pjaustyto sviezio ananaso, dar pakepus idedu cesnako. po keliu minuciu pilu sojos padazo 3-4 saukstus, viska permaisom. suberiam atgalios jau iskepta antiena. i puodeli 4-5 saukstus vandens, nekupina sauksteli krakmolo, gerai ismaisom ir supilam i troskini, tuo pat metu i nedideli kieki silto vandens istirpinam gera sauksteli ar du medaus ir supilam i troskini. gerai permaisom, kelias minutes patroskinam ir vualia!
reiskias nuimam nuo kaulo krutinele, pjaustom gabaliukais. ikaitinam labai gerai taukus, sumetam antiena. apkepus antiena apiberiam prieskoniais, isimam is keptuves, tada pilu siek tiek aliejaus (antiena kepta taukuose ar lajuje o darzoves aliejuje igauna sakyciau labai skirtingus skonius) i alieju dedame sampinjonus (aisku geriau tikri grybai bet ka darysi, ziema vienok) siek tiek apkepame, tada siek tiek plonais griezineliais pjaustyto imbiero (panasiai nykscio dydzio gabaliuka), pakepam, veliau dedam pjaustyta paprika, cukinija, viska pakepam lengvai, tada gabaliukais pjaustyto sviezio ananaso, dar pakepus idedu cesnako. po keliu minuciu pilu sojos padazo 3-4 saukstus, viska permaisom. suberiam atgalios jau iskepta antiena. i puodeli 4-5 saukstus vandens, nekupina sauksteli krakmolo, gerai ismaisom ir supilam i troskini, tuo pat metu i nedideli kieki silto vandens istirpinam gera sauksteli ar du medaus ir supilam i troskini. gerai permaisom, kelias minutes patroskinam ir vualia!
Lietuvis