Stirnienos šašlykas
- Darius
- Stažuotojas
- Posts: 82
- Joined: 2006-Jul-25 16:56
- Location: Vilnius
Stirnienos šašlykas
Gal kas turi geru ir isbandytu stirnienos saslyko receptu.
As pats siandien bandysiu daryti pagal Ramuno recepta. Sestadieni vakare bus matyti ar pavyko
As pats siandien bandysiu daryti pagal Ramuno recepta. Sestadieni vakare bus matyti ar pavyko
2 kg mėsytės,0,5 kg lašinukų, Pakelis garstyčių marinato(jį reik išmaišyt su stikline aliejaus ir 2 šaukštais vyno acto), dvi galvos svogūno, valgomas šaukštas druskos(Aišku kiekvienam pagal skonį), palaikau parą, įdedu 250gr majonezo su krapais(pageidautina daumantų) ir palaikau 2-4 val. iki kepimo. Pirštelius apsilaižysi.
-
- Varovas
- Posts: 47
- Joined: 2008-Dec-29 07:45
Re: Stirnienos šašlykas
nu tur but visi zinom kad stirniene ne shaslykam skirta, bet... yra vienas fokusas ir padetis istaisyta...
marinuot su prieskoniais paprasciausiais skirtais sashlui galima, pries dvi valandas iki kepimo uzvarai majonezu ir makstini mesa, po to butinai dedi du ingradientus kurie ir yra visas fokusas ipili mazdaug puse stiklines aliejaus (ar alyvu ar saulegrazu nesvarbu) jis duoda siek tiek riebumo , kurio stirniena neturi, ir isspaudi citrina - ji duoda mesai trapumo... vel gerai ismankstini ir po dvieju valandu ant iesmo... skanaus... kas pabande taip daryt sake ka skanu...
neuzmirsk - aliejus ir citrina
marinuot su prieskoniais paprasciausiais skirtais sashlui galima, pries dvi valandas iki kepimo uzvarai majonezu ir makstini mesa, po to butinai dedi du ingradientus kurie ir yra visas fokusas ipili mazdaug puse stiklines aliejaus (ar alyvu ar saulegrazu nesvarbu) jis duoda siek tiek riebumo , kurio stirniena neturi, ir isspaudi citrina - ji duoda mesai trapumo... vel gerai ismankstini ir po dvieju valandu ant iesmo... skanaus... kas pabande taip daryt sake ka skanu...
neuzmirsk - aliejus ir citrina
- jura
- Super Men
- Posts: 2465
- Joined: 2006-Oct-05 21:09
- Location: Šiauliai
Re: Stirnienos šašlykas
nu reiks prie progos pamėgint,nes šiaip tas stirnienos šašlas nlb gaudavosi
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Stirnienos šašlykas
niekada tokio Š kaip majonezas nekisu prie mesos, nebelieka tikrojo skonio, mano isitikinimu tai tik mesos gadinimas. tik mano isitikinimu
stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius
stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius
Lietuvis
-
- Varovas
- Posts: 47
- Joined: 2008-Dec-29 07:45
Re: Stirnienos šašlykas
nu del majonezo - kozno skonis kitoks, man su actu pvz nepatinka nes mesa issausina...
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19480
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos šašlykas
Stirnienos šašlą raugiu tik obuolių sultyse
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- sharakanas
- Super Men
- Posts: 1988
- Joined: 2006-Sep-19 23:09
- Location: Birzai
Re: Stirnienos šašlykas
as darau panasiai bet is kito galo. gaunasi tikrai . pirmiausia mesa apibarstai su prieskoniais, pabuna 4-5 valandas, tada gerai ismaigai su aliejum, ispaudi citrina, o para pries kepant sumerkiu i majonezaVigintas wrote:nu tur but visi zinom kad stirniene ne shaslykam skirta, bet... yra vienas fokusas ir padetis istaisyta...
marinuot su prieskoniais paprasciausiais skirtais sashlui galima, pries dvi valandas iki kepimo uzvarai majonezu ir makstini mesa, po to butinai dedi du ingradientus kurie ir yra visas fokusas ipili mazdaug puse stiklines aliejaus (ar alyvu ar saulegrazu nesvarbu) jis duoda siek tiek riebumo , kurio stirniena neturi, ir isspaudi citrina - ji duoda mesai trapumo... vel gerai ismankstini ir po dvieju valandu ant iesmo... skanaus... kas pabande taip daryt sake ka skanu...
neuzmirsk - aliejus ir citrina
Taupykime vandeni, gerkime alu
bezdelnikam alus gerti sveika
bezdelnikam alus gerti sveika
-
- Administratorius
- Posts: 2774
- Joined: 2006-Jul-07 18:46
- Location: Marijampolė
Re: Stirnienos šašlykas
viskas gerai gaunasi pamarinavus kefyre, šašlykėlis būna ir sultingas ir trapus
-
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 523
- Joined: 2006-Nov-23 13:21
- Location: SIAULIAI
Re: Stirnienos šašlykas
Marinatui
2dideli svogūnai
1 citrina
pusė stiklinės pomidorų padazo
šašlykų prieskonių
juodųjų pipirų
radonųjų aitriųjų pipirų
druskos
2 šaukštai medaus
4šaukštai aliejaus
Prieskonius dėti pagal mėsos kiekį.
Marinuotą mėsą laikyti šaltai,bet ne šaldytuve apie 1-2 paras
Skanaus
2dideli svogūnai
1 citrina
pusė stiklinės pomidorų padazo
šašlykų prieskonių
juodųjų pipirų
radonųjų aitriųjų pipirų
druskos
2 šaukštai medaus
4šaukštai aliejaus
Prieskonius dėti pagal mėsos kiekį.
Marinuotą mėsą laikyti šaltai,bet ne šaldytuve apie 1-2 paras
Skanaus
-
- Naujokas
- Posts: 5
- Joined: 2008-Dec-04 14:12
Re: Stirnienos šašlykas
stirniena kaip ir aviena-negalima per daug persistengti!!!saslykui stipriai gazuotas mineralinis vanduo ir ne maziau kaip kilogramas svogunu 1 kg mesos-prieskoniai pagal pomegius! bet skaniausia is stirnienos ne saslykas,bet kepsnys-ypac nugarines!!!pamarinuota nugarine prismaigstoma kiaulienos lasinukais ir iskepama orkaiteje-karaliu kepsnys!!!norintiems smulkiau-krepkites-ismokinsiu!
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19480
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos šašlykas
Malačius "shanon3" matau biski prie kulinarijos linkęs šių metų ruošiamam kalendoriui labai reik "naminių" kulinarijos šedevrų kuo daugiau ir įvairesnių turėsime, tuo labiau mėgausimės išskiritniu žvėrienos skoniu.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas