Stirnienos šašlykas

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
User avatar
Darius
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 82
Joined: 25 Jul 2006, 16:56
Location: Vilnius

Stirnienos šašlykas

Postby Darius » 05 Dec 2006, 17:59

Gal kas turi geru ir isbandytu stirnienos saslyko receptu.
As pats siandien bandysiu daryti pagal Ramuno recepta. Sestadieni vakare bus matyti ar pavyko :beer:

User avatar
kabeza
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 87
Joined: 05 Oct 2006, 15:19
Location: Sniečkus

Postby kabeza » 15 Sep 2007, 19:30

paarasikit koki gera recepta, reik svecius pavaisint :c24: buciau labai dekingas :)

Pagirys

Postby Pagirys » 16 Sep 2007, 03:28

2 kg mėsytės,0,5 kg lašinukų, Pakelis garstyčių marinato(jį reik išmaišyt su stikline aliejaus ir 2 šaukštais vyno acto), dvi galvos svogūno, valgomas šaukštas druskos(Aišku kiekvienam pagal skonį), palaikau parą, įdedu 250gr majonezo su krapais(pageidautina daumantų) ir palaikau 2-4 val. iki kepimo. Pirštelius apsilaižysi.

User avatar
kabeza
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 87
Joined: 05 Oct 2006, 15:19
Location: Sniečkus

Postby kabeza » 17 Sep 2007, 10:16

aciu bandisiu daryti :wink: Pakelis garstyčių marinato-cia kokios firmos

Pagirys

Postby Pagirys » 18 Sep 2007, 23:25

mogy. Daba dariau iš elnienos tai dėjau puse pakelio garstyčių ir pusę pakelio jautienos didkepsniui tai gavosi klas Visa kita kaip ir anksčiau, tik elniui dėjau du šaukštus raudono vyno acto(Jo mėsa kietesnė)

Vigintas
Varovas
Varovas
Posts: 47
Joined: 29 Dec 2008, 08:45

Re: Stirnienos šašlykas

Postby Vigintas » 10 Feb 2009, 21:07

nu tur but visi zinom kad stirniene ne shaslykam skirta, bet... yra vienas fokusas ir padetis istaisyta...
marinuot su prieskoniais paprasciausiais skirtais sashlui galima, pries dvi valandas iki kepimo uzvarai majonezu ir makstini mesa, po to butinai dedi du ingradientus kurie ir yra visas fokusas :wink: ipili mazdaug puse stiklines aliejaus (ar alyvu ar saulegrazu nesvarbu) jis duoda siek tiek riebumo , kurio stirniena neturi, ir isspaudi citrina - ji duoda mesai trapumo... vel gerai ismankstini ir po dvieju valandu ant iesmo... skanaus... kas pabande taip daryt sake ka skanu...
neuzmirsk - aliejus ir citrina :wink:

User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2480
Joined: 05 Oct 2006, 21:09
Location: Šiauliai

Re: Stirnienos šašlykas

Postby jura » 10 Feb 2009, 21:24

nu reiks prie progos pamėgint,nes šiaip tas stirnienos šašlas nlb gaudavosi :pardon:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.

User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3742
Joined: 01 Aug 2006, 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Stirnienos šašlykas

Postby Strelcius » 10 Feb 2009, 21:59

niekada tokio Š kaip majonezas nekisu prie mesos, nebelieka tikrojo skonio, mano isitikinimu tai tik mesos gadinimas. tik mano isitikinimu :)
stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius
Lietuvis

Vigintas
Varovas
Varovas
Posts: 47
Joined: 29 Dec 2008, 08:45

Re: Stirnienos šašlykas

Postby Vigintas » 10 Feb 2009, 22:10

nu del majonezo - kozno skonis kitoks, man su actu pvz nepatinka nes mesa issausina...

User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 15509
Joined: 07 Jul 2006, 00:32
Location: Vilnius

Re: Stirnienos šašlykas

Postby medziotojas » 10 Feb 2009, 23:12

Stirnienos šašlą raugiu tik obuolių sultyse :good:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

User avatar
sharakanas
Super Men
Super Men
Posts: 1982
Joined: 19 Sep 2006, 23:09
Location: Birzai

Re: Stirnienos šašlykas

Postby sharakanas » 10 Feb 2009, 23:25

Vigintas wrote:nu tur but visi zinom kad stirniene ne shaslykam skirta, bet... yra vienas fokusas ir padetis istaisyta...
marinuot su prieskoniais paprasciausiais skirtais sashlui galima, pries dvi valandas iki kepimo uzvarai majonezu ir makstini mesa, po to butinai dedi du ingradientus kurie ir yra visas fokusas :wink: ipili mazdaug puse stiklines aliejaus (ar alyvu ar saulegrazu nesvarbu) jis duoda siek tiek riebumo , kurio stirniena neturi, ir isspaudi citrina - ji duoda mesai trapumo... vel gerai ismankstini ir po dvieju valandu ant iesmo... skanaus... kas pabande taip daryt sake ka skanu...
neuzmirsk - aliejus ir citrina :wink:

as darau panasiai bet is kito galo. gaunasi tikrai :good: . pirmiausia mesa apibarstai su prieskoniais, pabuna 4-5 valandas, tada gerai ismaigai su aliejum, ispaudi citrina, o para pries kepant sumerkiu i majoneza :good:
Taupykime vandeni, gerkime alu :D
bezdelnikam alus gerti sveika :D

User avatar
fukas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2748
Joined: 07 Jul 2006, 18:46
Location: Marijampolė

Re: Stirnienos šašlykas

Postby fukas » 11 Feb 2009, 09:19

viskas gerai gaunasi pamarinavus kefyre, šašlykėlis būna ir sultingas ir trapus :good:
nėra to blogo, kas neišeitų į gera

senelis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 528
Joined: 23 Nov 2006, 14:21
Location: SIAULIAI

Re: Stirnienos šašlykas

Postby senelis » 11 Feb 2009, 11:41

Marinatui
2dideli svogūnai
1 citrina
pusė stiklinės pomidorų padazo
šašlykų prieskonių
juodųjų pipirų
radonųjų aitriųjų pipirų
druskos
2 šaukštai medaus
4šaukštai aliejaus
Prieskonius dėti pagal mėsos kiekį.
Marinuotą mėsą laikyti šaltai,bet ne šaldytuve apie 1-2 paras
Skanaus :)

shanon3
Naujokas
Posts: 5
Joined: 04 Dec 2008, 15:12

Re: Stirnienos šašlykas

Postby shanon3 » 07 Mar 2009, 23:41

stirniena kaip ir aviena-negalima per daug persistengti!!!saslykui stipriai gazuotas mineralinis vanduo ir ne maziau kaip kilogramas svogunu 1 kg mesos-prieskoniai pagal pomegius! bet skaniausia is stirnienos ne saslykas,bet kepsnys-ypac nugarines!!!pamarinuota nugarine prismaigstoma kiaulienos lasinukais ir iskepama orkaiteje-karaliu kepsnys!!!norintiems smulkiau-krepkites-ismokinsiu!

User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 15509
Joined: 07 Jul 2006, 00:32
Location: Vilnius

Re: Stirnienos šašlykas

Postby medziotojas » 08 Mar 2009, 10:46

Malačius "shanon3" matau biski prie kulinarijos linkęs :wink: šių metų ruošiamam kalendoriui labai reik "naminių" kulinarijos šedevrų :c24: kuo daugiau ir įvairesnių turėsime, tuo labiau mėgausimės išskiritniu žvėrienos skoniu.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas


Return to “ŽVĖRIENOS PATIEKALAI. IR NE TIK ...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests